...

Sven Ratzke komt naar het Fakkeltheater

Sven Ratzke komt naar Antwerpen

Sven Ratzke naar het Fakkeltheater met Where Are We Now. Op 19 en 20 januari brengt Sven Ratzke een beklijvend eerbetoon aan David Bowie en zijn muziek in de Rode Zaal. Het Fakkeltheater zet op 19 en 20 januari zijn deuren open voor Where Are We Now. Internationaal, gerenommeerd artiest Sven Ratzke komt voor het eerst naar Vlaanderen, en dit met een beklijvend, muzikaal eerbetoon aan David Bowie. Een primeur waar het Fakkeltheater bijzonder trots op is. De titel stelt een belangrijke vraag: waar zijn wij nu. Waar sta je nu op die levenslijn die je bewandelt als mens. Wat ligt er in het verleden, wat wellicht in de toekomst? Het is goed om in deze drukke tijden soms even stil te staan en je dat af te vragen. Ideale timing dus, in de eerste maand van het jaar waar iedereen wel eens wat gemakkelijker zichzelf dit soort vragen stelt. Sven Ratzke, verklapt zelf al een beetje waaraan het Vlaamse publiek zich mag verwachten in het beklijvende “Where Are We Now”: “David Bowie laat mij niet los.

Sven Ratzke zwart-wit

Een intieme show

Daarom nu Where Are We Now. Dit is een intieme show geworden, die een nieuw licht werpt op zijn prachtige songs. Alleen een pianist en mijn stem. De voorstelling is een mix van mooie songs en amusante verhalen die vaak tussen fictie en werkelijkheid balanceren.” Wie komt voor een Bowie-imitator is er aan voor de moeite: “Bowie moet je je eigen maken, je moet het niet na zingen. Ik maak me de songs eigen, maar zonder Bowie daarin te verliezen. Dat is denk ik ook wat de show internationaal zo succesvol maakt. Bowie was als artiest uniek en vond zichzelf steeds weer opnieuw uit, daar kun je alleen een eigenzinnig hommage aan brengen. Tevens laat ik zien wat voor een groot liedjesschrijver hij was.” Ratzke die Berlijnse en Amsterdamse wortels heeft. reisde de wereld rond met verschillende voorstellingen en samenwerkingen. Momenteel schittert hij met zijn show ‘Marlene’ op de planken in Berlijn.

Sven Ratzke met open armen

Eén van de beste Bowie-vertolkers

Dat Sven Ratzke één van de beste Bowie-vertolkers is, bewijst hij wederom met zijn show WHERE ARE WE NOW. Hierin laat hij in een intieme setting de kwaliteiten van Bowies nummers in al zijn puurheid zien. Zowel de poëtische eenvoud ervan als zijn universele thema’s komen aan bod. Klassiekers als ‘Heroes’ en ‘Ashes to Ashes’, maar ook juweeltjes als ‘Life on Mars?’ stralen in prachtige nieuwe arrangementen. Ratzke is een entertainer en verhalenverteller pur sang die prikkelt, verwart en verleidt. Hij neemt je mee op reis door het haast filmische Bowie-universum en direct ook door het zijne. Feiten, fictie, anekdotes en onderonsjes met het publiek versmelten tot een spannend geheel. Sven speelde met deze show reeds in Australië, Europa en New York. Overal werd de show overladen met louter 5 sterren recensies en staande ovaties. Nu is hij eindelijk in België!

Foto: Fakkeltheater.

SPEELDATA

Kies een datum

19 01 2024 – 20:00
20 01 2024 – 20:00

TICKETS: STANDAARDPRIJS € 32,00
Alle prijzen zijn inclusief reserveringskosten.

Tickets: kunnen online gereserveerd worden via de webshop van www.fakkeltheater.be, telefonisch via  070 246 036 en tevens aan de kassa van het Fakkeltheater, Hoogstraat 12 te 2000 Antwerpen.