...

‘Kerstmagie’ opent op vrijdag 8 december

‘Kerstmagie’ opent

Kerstmagie‘ opent op vrijdag 8 december in 8 kastelen in België (6 Vlaanderen – 2 Wallonië). Op vrijdag 8 december 2023 om 18u openen 8 kastelen in België (6 Vlaanderen + 2 Wallonië) de poorten voor de nieuwe editie van het betoverende familiespektake‘Kerstmagie’. Tijdens deze leuke, interactieve theaterwandeling met live acteurs kunnen de bezoekers zich in prachtig Belgisch erfgoed helemaal onderdompelen in de kerstsfeer en het gloednieuwe verhaal ‘De Vijf Zintuigen van Kerstmagie’ ontdekken.
Er werd de voorbije weken hard gewerkt door de plaatselijke teams en de vrijwilligers om de kastelen om te toveren tot oogverblindende kerstpaleizen.

Kerstmagie 2023

Unieke theaterbeleving

De acteurs en actrices die t.e.m. 26 december schitteren in deze unieke theaterbeleving, werden per locatie ook gecast uit de lokale/regionale bevolking. De in totaal meer dan 1100 medewerkers, vrijwilligers en acteurs, verspreid over de 8 kastelen, hebben er alles aan gedaan om een ervaring te creëren die meer dan ooit al de zintuigen van de bezoekers zal prikkelen. Als kers op de taart kunnen jong en oud na afloop ook weer op de foto gaan met de enige echte Kerstman!

Kerstmagie 2023 (0)

De Vijf Zintuigen van Kerstmagie

In de kastelen wordt ‘De Vijf Zintuigen van Kerstmagie’ gebracht, een meeslepend en spannend verhaal geschreven door regisseur Niels De Valk. De kasteelheer ontvangt ieder jaar zijn omvangrijke familie om samen op het kasteel Kerst te vieren. De verwachtingen zijn steeds hooggespannen – het is het familiale hoogtepunt van het jaar. Nostalgie en traditie zijn belangrijk, maar de ‘moderne’ wereld moet ook zijn plaats krijgen. Dit jaar zit de kasteelheer echter zonder inspiratie en besluit de hulp in te roepen van twee wereldberoemde decorateurs. Er wordt een wedstrijd én een thema aan gekoppeld: ‘Wie haalt de geest van Kerst, geïnspireerd op de vijf zintuigen, het beste naar binnen? 

Kerstmagie 2020

Kom jij het mee ontdekken? en graag een prikkelende droomreis van een klein uurtje maken in één van de 8 kastelen? Bestel dan nu je tickets via www.kerstmagie.be.

Praktische info ‘Kerstmagie’ / ‘Magie de Noël’
Vanaf 8 t.e.m. 26 december 2023

Limburg: Kasteel van Duras (Sint-Truiden)
West-Vlaanderen: Kasteel du Parc (Vlamertinge)
Oost-Vlaanderen: Slot van Laarne
Antwerpen: Kasteel van Cleydael (Aartselaar), Kasteel d’Ursel (Hingene), Kasteel de Merode (Westerlo)                                                                                                         Henegouwen: Château de Louvignies (Soignies, Franstalige versie)
Namen: Corroy-le-Château (Gembloux, Franstalige versie)

Tour: Per kwartier beginnen er, afhankelijk van welk kasteel, max. tussen de 26 en 32 personen aan hun tocht doorheen het kasteel. Een tour duurt ongeveer 50min. Er zijn meerdere trappen te nemen en daardoor is de tour niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers en buggy’s.

Prijs: 17,50 euro p.p., kinderen onder de 5 jaar gratis.
Tickets en info via www.kerstmagie.be