...

Ann Van Elsen in Schone Vrouwen-podcast

Ann Van Elsen in podcast

Ann Van Elsen in Schone Vrouwen-podcast: “De scheiding van mijn ouders heeft mij meer gekraakt en gevormd dan mijn eigen scheiding”. Ann Van Elsen (43) is naast model en JOE-radiostem, ook een ‘vintage’ Miss België, of zo noemt ze zichzelf toch in de nieuwste aflevering van de Schone Vrouwen-podcast van beautyonderneemster Caroline Rigo. In deze nieuwe episode laat Ann Van Elsen naast in haar beautygeheimen, ook in haar hart kijken. Dat ze al 14 jaar geen enkele nacht aan één stuk doorslaapt, is nog steeds niet te zien dankzij haar goede skincare routine. Maar de reden achter haar slaapprobleem verbaast waarschijnlijk geen enkele luisteraar: de kinderen. Dat Ann’s leven draait rond haar kinderen, is vaak online te zien. Toen ze zelf nog jong was, scheidden haar ouders. Hoewel dat geen gemakkelijke periode was voor Ann, is ze toch dankbaar. Hoe haar eigen scheiding – die haar aanzette tot het schrijven van haar eerste boek ‘Blend’ – daardoor anders verliep, vertelt ze openlijk tijdens het gesprek.

Ann Van Elsen Schone Vrouwen podcast

Rebelse Miss

De luisteraar ontdekt ook hoe ze haar periode als rebelse Miss gebruikte om een verschil te maken. Zo doneerde ze ooit 30.000 euro aan Music For Life en ging in discussie met de organisatie van Miss World. De volledige aflevering is vanaf nu te beluisterenvia: http://rigorgeous.lnk.to/schonevrouwen. Dat Ann haar kinderen op de eerste plaats zet, is algemeen geweten. Niet alleen op haar sociale media zijn de meisjes alomtegenwoordig, ze praat ook vaak over hen. Ook in de nieuwste aflevering van de Schone Vrouwen-podcast is dat niet anders. Hosts en beautyonderneemsters Caroline Rigo en Cynthia Reekmans duiken samen met Ann in haar leven en halen er naast beautygeheimen ook belangrijke gebeurtenissen uit naar boven. In dat lijstje staat bovenaan steevast de scheiding van haar ouders. Zo prominent zelfs, dat het haar eigen verhaal heeft beïnvloed: “De scheiding van mijn ouders heeft mij meer gevormd en gekraakt dan mijn eigen scheiding.

Een scheiding als kind

Dat als kind meemaken heeft heel erg bepaald hoe ik als volwassene door mijn eigen scheiding ben gegaan. Ergens was ik daar dankbaar voor. Ik wist heel goed wat mij toen raakte. Het probleem was niet zozeer dat ze uit elkaar gingen, wel dat er slecht werd gesproken over de andere. Als kind ben je 50% je mama, 50% je papa. Dus als er constant kritiek op een andere ouder wordt gegeven, is dat kritiek op een stuk van jezelf.” Sinds 2017 is Ann Van Elsen rotsvast te horen op radiozender JOE, na haar overstap van MNM. Ze nam in haar radiocarrière al vaak de ochtend voor haar rekening, maar dat heeft de nodige gevolgen nagelaten: “Zonder te overdrijven kan ik zeggen dat ik al 14 jaar geen enkele nacht doorslaap. Toen ik de ochtend deed op JOE ging mijn wekker om 3u ’s nachts, dus mijn dochter June, toen nog baby, werd ook elke keer wakker. Zij zat mee in dat ritme. Ik kon haar ook onmogelijk laten doorwenen.

Slaapprobleem

Dat is sowieso al moeilijk voor een moederhart en die vermoeidheid erbij, ik kon er echt niet naar liggen luisteren. Ik nam haar dan bij mij. Ik genoot daar enorm van, maar je slaapt natuurlijk niet. Jaren later kwam Jackie ter wereld en was het alles opnieuw. Ik geniet er nog steeds van. Het moment dat ze bij ons in bed kruipt. Ik denk dan vaak: ‘Ach wat maakt het uit, hoelang duurt het nog’”. In 2002 werd Ann Van Elsen gekroond tot Miss België. Een bepalend moment, want vanaf dan veranderde voor Ann alles. “Vroeger dacht ik dat iedereen recht had op zijn eigen imago. Na een periode merkte ik dat dat naïef was. Er was een soort groepsimago voor de Miss België dames. De publieke opinie keek niet verder dan het meisje onder het lint. Ik keek op naar vrouwen als Lynn Wesenbeeck, Goedele Liekens, Anne De Baetzelier. Dat waren voor mij allemaal iconen. Ik was dus heel verwonderd dat anderen daar zo negatief over konden doen.

Vintage Miss België

Als Miss had je voor een hokje gekozen en daar bleef je dan zitten”, vertelt ze in Schone Vrouwen. Desondanks dat hokje, probeerde Ann toch een grotere impact te maken. Zo kon ze ooit 30.000 euro doneren aan Music For Life dankzij een photoshoot in samenwerking met P-Magazine. Dat in combinatie met een occasionele discussie op hoger niveau, leverde haar de ‘rebel’-stempel op: “Ik kon enorm hard roepen als het ging over onrecht tegenover de anderen. Ik heb ooit een heel grote discussie gehad omdat de Miss World-verkiezingen plaatsvonden in een land waar ze een vrouw gingen stenigen. Miss World was om de vrouw te vieren en dat doe je dan in zo’n land. Dat ging er bij mij niet in. Vandaag zou dat sowieso al niet meer kunnen. De maatschappij zou al roepen voor dat een Miss haar mond moet opendoen.”

Podcast Schone Vrouwen

De luisteraar komt alles te weten over deze schone vrouw in een nieuwe aflevering die vanaf nu te beluisteren is via http://rigorgeous.lnk.to/schonevrouwen. Ook de verhalen van Eveline Hoste, Anke Buckinx, Lynn Wesenbeeck en vele andere knappe dames zijn er te horen.