...

Winterland Hasselt opent met een dagrecord

Winterland Hasselt met dagrecord

Winterland (15e editie) Hasselt opent met een dagrecord. Een bomvol Grand Café, een spektakel op het ijs en gezellige drukte op de 15.000 vierkante meter winterpret, zo opende Winterland Hasselt vrijdagavond al voor de 15de keer de deuren op het Kolonel Dusartplein. “Het was onze beste openingsdag ooit, met meer dan 800 genodigden op de receptie en een massa bezoekers op het terrein. In een lange wachtrij stonden er heel wat mensen aan te schuiven toen om 21 uur de deuren van het Grand Café openden voor het brede publiek. Naast onze trouwe bezoekers zagen we tussen de gezichten ook heel wat jonge gezinnen en jongeren die er voor het eerst bij waren. De sterke sociale media campagne die we de afgelopen weken hebben uitgerold, werpt duidelijk z’n vruchten af. Het optreden van Joe Hardy en de Joe’etts in een bomvolle tent was na Duo Sal en voor DJ Rikky een absolute voltreffer.

Winterland Hasselt Joe Hardy

Maurice Schoenmaeckers

Ondanks de regen en het wisselvallige weer op zaterdag en zondag, zijn we met 30.000 bezoekers meer dan tevreden over het openingsweekend. Onze bezoekers zijn laaiend enthousiast. Dat merken we aan de talrijke, positieve reacties die we de voorbije dagen hebben ontvangen. Zij komen niet alleen voor de unieke sfeer, maar vonden ook vlotjes de weg naar de horeca, de attracties en de kerstmarkt waar de eerste geschenkjes voor de feestdagen vlot werden verkocht”, zegt organisator Maurice Schoenmaeckers namens de Winterland Group. Tot en met zondag 7 januari 2023 (einde kerstvakantie) kan je gedurende zeven weken terecht op Winterland Hasselt. Blikvangers zijn o.a. het reuzenrad, de Oostenrijkse Almhütte, het vernieuwde Grand Café, de Spiegeltent en een gloednieuwe, ruime kerstmarkt.

Winterland Hasselt burgemeester en schepencollege

Uitgebreide schaatspiste

Wie wil, kan ook nu weer genieten van de uitgebreide schaatspiste, goed voor meer dan 1000 vierkante meter echt ijs. Naar aanleiding van de 15de editie heeft de organisatie heel wat feestactiviteiten uitgewerkt. Naast de dansactiviteiten kan je vanaf aanstaande vrijdag elke week terecht op de ijspiste voor ‘Versuz on Ice’. Tussen 20 en 22 uurwarmt een populaire dj van Club Versuz je op voor een knallend weekend. Met een reanimatiecursus en Rookstopcoach Els Bosch is ‘gezondheid’ een centraal thema op zondag 3 december 2023. Op zaterdag 9 december 2023 is er de intocht van de Kerstman, die tot zaterdag 30 december 2023 zijn intrek neemt in Het Huis van De Kerstman. Naast een uittocht kan je met de Kerstman op zondag 17 december 2023 gaan ontbijten in het Grand Café. Winterland Hasselt viert oudejaar en trakteert zijn bezoekers op vuurwerk. Winterland Hasselt is gratis. Meer informatie over de activiteiten vind je op www.winterland.be. 

Foto’s: House Of Entertainment.