...

Pickx+ presenteert Belgische sport

Pickx+ presenteert het beste van de Belgische sport

Pickx+ presenteert het beste van de Belgische sport in het najaar. Ook hoogstaande evenementen zoals De Kristallen Fiets, Ballon D’or en Het Gala van de Flandrien staan op de planning. Naast heel wat straffe films, internationale series en eigen producties, krijgt ook het sportaanbod een prominente rol in het najaar bij Pickx+. Door de kijker op de eerste rij te zetten tijdens spraakmakende sportwedstrijden met Belgen in de hoofdrol, biedt de premiumzender van Proximus een unieke ervaring boordevol spanning en emotie. Met de belangrijkste en grootste wedstrijden in het voetbal, hockey, volleybal, basketbal en wielrennen, in combinatie met de meest glamoureuze sportevenementen in België, blijft Pickx+ trouw aan de baseline ‘Moments that make us’. In oktober 2023 zit de kijker first row bij wedstrijden uit o.a. de UEFA Champions League en de ION Hockey League.

Logo Uefa Champions League

De Kristallen Fiets

Uitkijken is het ook naar De Kristallen Fiets, die dinsdag 10 oktober 2023 uitsluitend bij Pickx+ op televisie te zien is. Eind oktober wordt de rode loper opnieuw uitgerold voor de prestigieuze Ballon D’Or en slechts één week later voor Het Gala van de Flandrien. Zonder specifiek sportabonnement is het vaak moeilijk als liefhebber om internationale wedstrijden te volgen vanuit de huiskamer. Niets geeft echter meer voldoening dan onze landgenoten naar de overwinning te schreeuwen. Pickx+ hoorde de vraag van de sportkijker luid en duidelijk, en antwoordt met een indrukwekkend aanbod. Dit najaar kan de sportfanaat bij de exclusieve tv-zender van Proximus genieten van de meest spannende wedstrijden in België en ver daarbuiten in het voetbal, hockey, basketbal, volleybal en wielrennen, waarin Belgische topatleten zullen uitblinken.

De Kristallen Fiets Remco Evenepoel

Van de Champions League tot wielrennen

“De films en series op Pickx+ weten de kijker al langer te beroeren en zetten hen op het puntje van hun stoel. Omdat ze gewoon zo bangelijk goed zijn… maar dat we nu hetzelfde kunnen bieden aan onze sportkijker, maakt ons heel trots. Van de Champions League tot wielrennen. Van Basket tot Hockey. Sport kan mensen beroeren en dat is waar het bij Pickx+ om draait. Het zet onze baseline ‘moments that make us’ nog meer kracht bij. Samen supporteren, samen onze toppers aanmoedigen richting overwinning.”  – Krijn Jonckheere, Head of Entertainment/ Channel Management Pickx. Vandaag, op vrijdag 6 oktober 2023 staat om 20u15 de BNXT League-wedstrijd (basket) House Of Talents Kortrijk Spurs versus Filou Oostende gepland. Op zondag 15 oktober 2023 kan de sportfanaat bij Pickx+ om 15u25 terecht voor de Lotto Volley League-wedstrijd Tectum Achel versus Waremme Volley.

De Ion Hockey League

Op zondag 22 oktober 2023 is het om 12u20 de beurt aan hockey, waar Daring tegen Herakles strijdt voor de overwinning in de ION Hockey League. Op dinsdag 24 oktober 2023 is het aan de voetbalfans met om 18u35 de UEFA Champions League-wedstrijd Galatasaray (Dries Mertens) tegen Bayern München.  “Zo kunnen we onze ervaren en gewaardeerde commentatoren en analisten niet alleen op de sportzenders Pickx+ Sports aanwenden maar nu dus ook op Pickx+.”
– Liesbeth Wyns, Head of Sports. Op de prestigieuze Ballon D’Or en Het Gala van de Flandrien is het nog even wachten tot respectievelijk maandag 30 oktober 2023 en dinsdag 7 november 2023. De Kristallen Fiets daarentegen komt met rasse schreden dichterbij.

Sverre Denis en Lies Vandenberghe

Sverre Denis en Lies Vandenberghe fietsen op dinsdag 10 oktober 2023 de kijker vanaf 19u30 tot 20u15 langs de glamoureuze rode loper. Wanneer alle gasten in de zaal plaatsnemen, maakt Pickx+ een round-up van het afgelopen wielerseizoen: straffe prestaties van Wout Van Aert, Remco Evenepoel, Arnaud De Lie, Jasper Philipsen en Lotte Kopecky passeren de revue. Vanaf 21u stijgt de spanning opnieuw en ontdekt kijkend Vlaanderen, dat voor de live uitzending op televisie enkel bij Pickx+ terechtkan, wie de felbegeerde kristallen fiets mee naar huis neemt. Wordt het opnieuw Remco Evenepoel, die in 2022 moeiteloos won? Of wordt het toch een ander Belgisch talent uit de lange lijst genomineerden? Die indrukwekkende lijst bestaat uit Tiesj Benoot, Arnaud De Lie, Jordi Meeus, Tim Merlier, Thibau Nys, Jasper Philipsen, Alec Segaert, Cian Uijtdebroeks en natuurlijk Wout Van Aert.

Logo Pickx+ (1)