...

Christoff met nieuw studio-album ‘Dit Ben Ik’

Christoff na 7 jaar opnieuw een studio-album

Christoff lanceert na 7 jaar nieuw studio-album ‘Dit Ben Ik’. Zeven jaar na de release van zijn twee vorige studioalbums brengt selfmade man en artiest Christoff het gloednieuwe album ‘Dit Ben Ik’ uit op zijn eigen Talent Company-label. “Ik heb er inderdaad mijn eigen centen in gestopt, maar het is ook het eerste album in 30 jaar carrière waarbij ik meeschreef aan zoveel liedjes op een album”, zegt Christoff. Naast zijn zomerhit ‘Dit Ben Ik’ en de eerdere singles ‘Als Je Bij Me Bent’ én ‘Het Licht Uitdoen’ vind je nog 7 gloednieuwe nummers, zoals ‘1000 Wegen’‘Stop’ én het prachtige ‘Voor Mama’, een nummer dat de populaire artiest opdraagt aan zijn mama als dank voor wat ze voor hem allemaal al heeft gedaan. Wie de fysieke cd koopt krijgt met een ‘Will Tura Medley’ nog een mooie extra. Dit najaar is Christoff op tournee door Vlaanderen met ‘Christoff zingt Tura’, een succesvolle concertreeks die aansluitend overgaat in de populaire ‘Kerst met Christoff’-concerten. Het nieuwe studioalbum ‘Dit Ben Ik’ van Christoff is nu digitaal en fysiek beschikbaar.

Christoff Dit Ben Ik

Dit Ben Ik

Samen met producer Edwin van Hoevelaak én een prachtige namenlijst van livemuzikanten zat Christoff de voorbije maanden intens in de studio voor de opnames van zijn nieuwe album ‘Dit Ben Ik’.De titelsong is heel persoonlijk en gaat over mezelf. Ik zing letterlijk: ‘Ik was 18 jaar heel veel meisjes om me heen, ze waren mooi maar niet mijn prooi want ik wist al meteen: dit ben ik.’ De voorbije zomer koos ik niet voor een meezinger, maar een liedje waarin ik mijn kwetsbaarheid als mens toonde en deelde met Vlaanderen. Ik wou iedereen laten zien wie ik ben, zonder schaamtegevoel. Ik werd als jongen gepest en er zijn spijtig genoeg nog veel mensen die in dezelfde situatie zitten en worden gepest om wie ze zijn of wat ze doen. Ik zeg altijd: laat anderen jouw leven niet belemmeren. Leef je eigen leven en wees fier op wie je bent. Voor mij is iedereen inderdaad uniek.”

Voor Mama

Aan variatie op ‘Dit Ben Ik’ geen gebrek. Met ‘Sta Op en Zing’ zorgt Christoff voor een feestelijke meezinger met hoog polonaisegehalte voor tijdens de optredens. ‘Stop’ en ‘Hier Wil Ik zijn’ zijn twee nummers die zijn ontstaan tijdens een schrijfkamp waar ook twee van Christoff z’n muzikanten bij waren. Het ‘Dit Ben Ik’-album krijgt extra glans met ‘Voor Mama’, een liedje dat de populaire Oost-Vlaming opdraagt aan zijn eigen moeder. “Onafgebroken heeft mijn mama mij in mijn 30 jaar carrière begeleid en gesteund én gemaakt tot wie ik ben. Zij was er ook op de momenten dat ik het moeilijk had en het even niet meer zag zitten. De ode die ik aan haar breng is letterlijk gebaseerd op haar eigen woorden. Ik heb meegeschreven aan de tekst en de melodie. Het gaat over haar, maar kan ook van toepassing zijn op alle mama’s die zichzelf wegcijferen voor anderen, want daarover gaat het in dit lied.

Christoff (3)

Will Tura Medley

Christoff is blij, trots en enthousiast over zijn nieuwe album: “Ik ben nu mijn eigen platenbaas en dat geeft mij een zekere rust en luxe. Na 30 jaar is er een bepaalde druk weggevallen en doe ik alleen nog maar dingen die ik graag doe. Ik moet mij aan niemand verantwoorden, behalve aan mijn publiek. Voor hen doe ik dat graag en met héél veel liefde. Wegens de grote vraag brengen we daarom het album ook fysiek uit, samen met een Will Tura Medley als bonustrack.”

Het nieuwe album ‘Dit Ben Ik’ van Christoff verscheen op zijn Talent Company-label en is nu fysiek en digitaal beschikbaar.

Tracklist: ‘Dit Ben Ik’ 

1       Dit Ben Ik

2       Sta Op En Zing

3       Als Je Bij Me Bent

4       Stop

5       Hier Wil Ik Zijn

6       1000 Wegen

7       Terug Bij Mij

8       Het Licht Uitdoen

9       Als Dit De Allerlaatste Avond Is

10     Voor Mama

BONUS (CD-ONLY)

11     Will Tura Medley

         Het Kan Niet Zijn / Draai Dan 7-9-7-2-0-4 / Vergeet Barbara / Mooi ’t Leven Is Mooi