...

Vlaanderen Muziekland zet Aalst op z’n kop

Vlaanderen Muziekland op Grote Markt Aalst

Vlaanderen Muziekland zet Aalst op z’n kop en dat op 11 juli de Vlaamse feestdag. Toen we omstreeks half zeven de Grote markt van Aalst betraden waren de voorbereidingen voor het grote Vlaanderen Muziekland feest nog in volle voorbereiding. We ontwaarden zelfs aan één van de gebouwen rond de iconische Grote markt één eenzame Vlaamse Leeuwenvlag, dat betekent dat er toch één fiere Vlaamse Aalstenaar was die wou laten zien dat we tegelijk ook onze Vlaamse feestdag vierden. Gauw het Belfort binnen om de nodige pasjes af te halen ten einde overal doorgang te kunnen krijgen om op een deftige manier ons werk te kunnen doen. Dat bestaat erin een zo getrouw mogelijk beeld te schetsen van de sfeer bij het publiek en de artiesten en dat voor- en achter de schermen. Jarno Boone warmde het publiek op, al was dat eigenlijk niet nodig de Aalstenaars kennende.

Vlaanderen Muziekland Jarne Boonen

Het grasgroene podium

Gelukkig kwam er niemand in ‘Ademnood’ door de warmte, behalve Jérémie Vrielynck dan. Ook collega’s Belle Perez, Christoff, Guy Swinnen, Jo Vally, Tinne Oltmans en Louise gaven kleur aan het grasgroene podium, terwijl de bloedhete zon dat deed bij het publiek. Een publiek waarvan het typisch Aalsterse enthousiasme moeilijk in te tomen was. De Grote Markt hield zo’n tweeduizend muziekliefhebbers met moeite in bedwang, die gretig uit de bol gingen op het beste van de Vlaamse muziek. Bijzonder was het moment waarop Belle Perez niet alleen het podium op liep, maar geflankeerd werd door ‘La Vida’ kompanen Xerxes en The Boy Next Door. Een unieke gebeurtenis zo blijkt en de Aalstenaar was er gratis en voor niets bij!

Vlaanderen muziekland Belle perez

Het naprogramma

Dat de echte Aalsterse feestvierder niet te stoppen is, bleek tijdens het naprogramma. Het waren de Starlings die als eerste de Grote Markt verder in vuur en vlam mochten zetten tijdens de afterparty. En dat de Aalstenaars niet om een feestje verlegen zitten bewezen ze met regelmatig in de handen te klappen op vraag van de Starlings. We zagen zelfs in het publiek dat er waren die niet te verlegen waren om een dansje te wagen. En toen was het de beurt aan Stan Van Samang om nog even het feestje verder te zetten. Ook tijdens het optreden van deze laatste was de markt nog steeds tot de nok gevuld  met dansende en zingende, trotse Vlamingen. Eén vraag kwam telkens terug: “komt het Vlaanderen Muziekland feest volgend jaar terug?”.

Vlaanderen Muziekland de Starlings

Radio2 Zomerhit

Tussen hun optredens door konden we nog even van gedachten wisselen met o.a de Starlings die genomineerd zijn voor de Radio2 Zomerhit en daar uiteraard zeer blij mee zijn. Zo vernamen we ook van hen dat ze hun nummer in Blankenberge zullen brengen op dinsdag 18 juli aan de vuurtoren op de dijk van Blankenberge. Kato won trouwens al eens de Radio2 Zomerhit in 2011 en hoopt natuurlijk op een tweede overwinning. Maar ook Stan Van Samang zal die dag zijn Radio2 Zomerhit nominatie verdedigen op het podium aan de vuurtoren. Het beloofd zeker en vast een spannende finale te worden want buiten hen zijn er nog 18 andere genomineerden. Voor de uitslag is het nog wachten tot 19 augustus.

Vlaanderen Muziekland Saskia en Sverre

Meer foto’s klik hier