...

Wat heb je nodig om je huwelijk voor te bereiden?

Wat heb je nodig om je huwelijk voor te bereiden bride-g2c2f965ad_1280

Wat heb je nodig om je huwelijk voor te bereiden?

Om maar meteen met een cliché in huis te vallen: bij je huwelijk, voor velen de Grote Dag, komt heel wat kijken. Je wilt dat het allemaal perfect loopt, en dat het zowel voor jezelf als de genodigden onvergetelijk wordt. Maar dan moet je wel zaakjes regelen vooraf. We doorlopen hieronder enkele belangrijke dingen die je beter goed regelt. Maar hou toch zeker je vooropgesteld budget in de gaten. Het gaat er vlugger vandoor dan je denkt.

De uitnodigingen

Het is tegenwoordig wel in om elektronische uitnodigen te versturen. Maar zeg nu zelf, een echte gedrukte huwelijksaankondiging in de bus krijgen is toch nog steeds speciaal. Je kunt ook een stempel laten maken die je kunt stempelen voor bepaalde gasten. Nodig je ze uit voor de receptie of voor het avondfeest? Of je wilt vragen naar een duidelijke r.s.v.p. Met een stempel kun je extra informatie aan de uitnodiging toevoegen.

De trouwringen

Een van de voorwerpen die je tijdens het hele huwelijk aan deze dag doen terugdenken, zijn de trouwringen. Ze bestaan in alle mogelijke uitvoeringen en prijsklassen. Het eerste gebruik gaat terug naar het Oude Egypte en ook de Romeinen bezegelden hun huwelijken al met een trouwring.

Het is het voorwerp waar je tijdens je hele leven aandacht voor hebt. Het verlies van je trouwring kan voor conflicten zorgen in je huwelijk. Je neemt de keuze ervan maar beter ernstig.

Het trouwboeket

Een van de hoofdrolspelers in de foto- en videoreportages is zonder twijfel het trouwboeket. Het wordt traditioneel door de bruidegom besteld en aangekocht. Bij een echt klassiek huwelijk brengt hij dat boeket mee wanneer de bruid wordt afgehaald bij haar familie.

In de realiteit zal de bruid mee beslissen welk boeket wordt besteld. Je wilt toch graag dat het past bij je trouwjurk aan bij je persoonlijkheid. Wanneer je bij al wat oudere en lang gehuwde mensen op bezoek komt, zie je het gedroogde boeket soms nog steeds op een ereplaats hangen.

De trouwplanner

Als je wilt dat alles helemaal volgens het boekje loopt, en alles tot in de puntjes geregeld wordt, huur je beter een trouwplanner in. Dit zijn professionals die er hun beroep van maken om het huwelijk samen met bruid en bruidegom tot in de details te plannen.

Ook tijden de huwelijksdag zelf zal de trouwplanner aanwezig zijn, en een oogje in het zeil houden. Vroeger werd dat steevast gedaan door de ceremoniemeester. Meestal een al wat oudere man in slipjas en witte handschoenen. Ondertussen mag het wel een tikkeltje moderner.

Er is nog veel meer

Behalve deze vier toppers is er nog wel meer dat komt kijken bij het organiseren van een huwelijk. De fotograaf en de zaal waar de feestelijkheden plaatsvinden. De muzikale omlijsting en nog meer. Om je niets te laten vergeten is het geen slecht idee om toch wel voor een trouwplanner te kiezen.

 

 

Afbeelding van Pexels via Pixabay