...

Financieel advies om uw situatie makkelijker te maken

Financieel advies om uw situatie makkelijker te maken

Financieel advies om uw situatie makkelijker te maken

Bij persoonlijke financiën gaat het veel minder om dollars en centen dan u misschien denkt. In feite is het meer een kwestie van gezond verstand dan wat dan ook. Het beheren van uw financiën op de juiste manier is een gedrag dat wordt aangeleerd en de meeste mensen leren de harde manier. De volgende informatie moet serieus worden genomen en als je dat kunt doen, gebruik het dan om je eigen situatie te verbeteren en een stressvrij financieel leven te leiden.

Zes praktische financiële tips

  1. Bent u getrouwd? Laat uw echtgenoot een lening aanvragen als hij of zij een betere kredietscore heeft dan u. Probeer uw eigen krediet te verbeteren door nooit een saldo op ten minste één van uw kaarten te hebben. Zodra jullie beiden een hoge kredietscore hebben, kunnen jullie samen een lening aanvragen en je schuld gelijk verdelen.
  1. Woont u in België en werkt u in Nederland, of andersom? Dan is het verstandig een expert te kiezen op het gebied van fiscaliteit rondom grenswerken in deze landen. Een Nederland-België expert heeft veel kennis en ervaring en kan u zodoende voorzien van extra advies.
  1. Minder vaak uit eten gaan is een goede manier om uw budget te verlagen. U bespaart geld door de maaltijden thuis te bereiden.
  1. Elke keer dat u een cheque krijgt, bespaart u er meteen wat geld mee. Als het uw bedoeling is om gewoon wat dollars weg te stoppen die u nog hebt aan de achterkant van uw loonperiode, zal uw besparing nooit op gang komen. Weten hoeveel geld er al wordt gebruikt maakt het budgetteren makkelijker. Er zal minder verleiding zijn om het uit te geven en meer aanmoediging om het te sparen.
  1. Als u uw krediet moet verbeteren, ruim dan eerst uw schuld op. Bespaar op de uitgaven en betaal schulden, leningen en creditcards. Een paar manieren om toegang te krijgen tot meer geld zijn thuis koken of een avondje socialiseren in het weekend. Het maken van uw lunch voor het werk en thuis eten tijdens het weekend en ’s nachts kan uw uitgaven drastisch verminderen.
  1. Neem niet meer studieleningen aan dan je nodig hebt, dit zal een groot probleem opleveren. Als u van plan bent om uw kind naar een particuliere school te sturen, overweeg dan sterk andere opties die financieel zinvol zijn.
  1. Een van de voordelen van online bankieren is dat uw bank u online waarschuwingen kan sturen om u te helpen uw geld te beheren. Het komt zelden voor dat een bank geen e-mails of sms’jes verstuurt om u te waarschuwen voor gebeurtenissen op uw rekening. Waarschuwingen die u op de hoogte brengen van een laag saldo of een grote opname zullen u helpen bij een debetstand of fraude.

Wat kunt u doen?

Persoonlijke financiën zijn anders, omdat ze van persoon tot persoon verschillen en alleen u zou kunnen bepalen welke voor u zou werken. Met een beetje geluk beschikt u nu over voldoende informatie om uw financiële situatie met aplomb af te handelen en zult u snel de vruchten plukken van uw verstandige beslissingen. Houd deze informatie in de buurt, zodat je het altijd als een goede referentie hebt. Gebruik uw kennis en u zult binnenkort genieten van de positieve resultaten van uw inspanningen!