...

Top Guns 80’s-band klaar voor de zomer

Top Guns klaar voor de zomer

Top Guns, een sympathieke verwijzing naar de gelijknamige doorbraakfilm van Tom Cruise uit 1986, is Vlaanderen een 80’s-Band rijker. De band bestaat uit zanger en radiopresentator Sean Dhondt, drummer Antony Van der Wee, gitarist John Miles Jr., bassist Victor Hidalgo en keyboardspeler Pedro Gordts. Met massa’s ervaring op de teller is het vijftal klaar om er een onvergetelijke zomer van te maken, met voorop hun doortochten op de Radio2 Parkies-concerten. Wie wil meegenieten van alleen maar 80’s-hits van o.a. Phil Collins, Don Henley, Simple Minds en Tina Turner, kan dat met Top Guns. Naast hun zomerconcerten mikt de band ook op festivals en bedrijfsfeesten. House of Entertainment (Mathias Vergels, Snelle,…) ondersteunt Top Guns in de boekingen en communicatie. In juli en augustus kan je op 19 plekken in Vlaanderen terecht voor de 32ste editie van de Radio2 Parkies-concerten.

Top Guns

Het grootste kleinste festival

Op ‘het grootste kleinste festival van België’, jaarlijks goed voor meer dan 300.000 bezoekers, maakt deze zomer de nieuwbakken 80’s-band Top Guns zijn opwachtingFrontzanger Sean Dhondt deelt zijn gemeenschappelijke liefde voor de muziek van de jaren tachtig met drummer Antony Van der Wee, gitarist  John Miles Jr., keyboardspeler Pedro Gordts en bassist Victor Hidalgo. “We hebben allemaal dezelfde bewondering voor en voeling met de muzikale pareltjes van o.a. Don HenleyTina TurnerSimple MindsINXSTotoLionel Richie en David Bowie die de jaren 80 mee hebben gekleurd en uitgegroeid zijn tot échte klassieker. Met Top Guns brengen we alleen maar nummers uit die tijd die iedereen vlot herkent en kan meezingen”, zegt Sean Dhondt. Een extra troef bij Top Guns is de aanwezigheid én het sterke netwerk van John Miles Jr., muzikant-gitarist en zoon van. Met ‘Music’ scoorde zijn geliefde, maar inmiddels al geruime tijd overleden vader een wereldhit.

Eventuele gastoptredens met Top Guns

Door mijn vader ben ik in contact gekomen met heel wat bekende wereldartiesten. Met een groot aantal heb ik zelf ook een sterke band opgebouwd, waardoor ik  hen makkelijk kan contacteren en uitnodigen voor een guest performance. Ik denk dan bijvoorbeeld aan Tony Hadley van Spandau Ballet (‘True’, ‘Gold’ en ‘Through the Barricades’) en Marti Pellow, de voormalige frontman van Wet Wet Wet (‘Angel Eyes’, ‘Sweet Little Mystery’). Met dat soort gasten heb ik nog steeds een goed contact en ze waren ook laaiend enthousiast toen we hen voorzichtig polsten voor eventuele gastoptredens met Top Guns. Dat zijn mooie signalen, maar ook voorbeelden hoe we de band en onze optredens kunnen uitbreiden met extra gasten. We zijn alle vijf bijna dagelijks met muziek bezig, waardoor we snel kunnen schakelen. Door onze gemeenschappelijke grote bagage aan ervaring en liefde voor de jaren tachtig, hebben we een grote repertoirekeuze”, zegt John Miles Jr.