...

Bilzers koppel helpt jaarlijks mensen

Bilzers koppel helpt mensen

Bilzers koppel helpt jaarlijkse duizenden mensen met het succesvol plannen van hun tijd. Het Bilzerse koppel Stephanie Hauben (39) en haar man Niki Thomassen (43), vonden elkaar 18 jaar geleden. In hun mediaperiode richtte het gepassioneerd ondernemende koppel een eigen bedrijf op in fotografie en videografie. Stephanie werkte toen nog als journaliste, Niki bouwde ervaring op in de grafische- en drukkerijsector, maar ook als accountmanager en businesscoach. Na de geboorte van hun twee kinderen, groeide hun onderneming verder door het delen van hun expertise als business coaches. Op basis van die ervaringen ontstond SuccesPlanner, goed voor 3 verschillende planners (een academische, een jaarlijkse en een gedateerde) en jaarlijks 15.000 gebruikers. “Door het gevarieerde aanbod zijn het niet alleen bedrijfsleiders, zelfstandigen en bedienden, maar ook therapeuten en hun patiënten, jonge ouders en mensen die bewuster willen leven, leerlingen, studenten en leerkrachten die de planners gebruiken.

Bilzerse koppel Stephanie Hauben (39) en haar man Niki Thomassen (43)

Laagdrempelige karakter

Door het laagdrempelige karakter is het een tool die de gebruikers makkelijk kunnen personaliseren en implementeren, waardoor ze eerder aan ‘time investment’ dan aan ‘time management’ doen. In alles wat we ondertussen uitbrengen bieden we de gebruikers meer structuur aan, meer houvast en vooral ‘rust in hun hoofd’. In de drukke tijden waarin we leven is dat meer dan ooit onze missie”, zegt medeoprichtster en creatieveling Stephanie Hauben. Naast een uitgebreide, succesvolle collectie notitieboeken voor iedereen, het Succesjesboek voor kinderen, lijstjes, familieplanners, hippe stickers en uitwisbare pennen en markers, ligt de focus van Stephanie Hauben en Niki Thomassen ook nog steeds op hun papieren planners. “Het is wetenschappelijk bewezen dat door dingen op te schrijven, je ze beter onthoudt. Een overzichtelijke weekplanning in je agenda geeft je vanzelf een beter overzicht.

Jessica Jacobs uit Lanaken

Bovendien doet het nog steeds iets met je brein wanneer je doelstellingen zwart op wit, in je eigen handschrift ziet staan”, zegt Niki met overtuiging. Voor de 35-jarige Jessica Jacobs uit Lanaken is de planner een belangrijke tool in haar dagelijks functioneren. De kleuterjuf blikt terug op een moeilijke periode: “Vorig jaar ben ik eind september volledig gecrasht en zat ik thuis met een burn-out. Dat was ook het moment waarop ik besefte dat ik positiever in het leven wou staan. Maar hoe begin je aan zoiets? Ik was vertrouwd met een maandplanner, maar Stephanie en Niki gaan nog een paar stappen verder met hun SuccesPlannerVooral de overvloedige positiviteit die je erin terugvindt, is voor mij een grote meerwaarde. Ik had wel moeite met het begin en dan vooral de stukken rond zelfreflectie en zelfliefde. Ik kan vandaag nog steeds geen vijf dingen opsommen waarom ik succes verdien (lacht).

Stephanie Hauben

Jouw tijd, jouw leven

Maar dat is ok! De planner geeft mij alleszins nieuwe inzichten en helpt mij in het groeiproces dat ik doorloop, en dat steeds beter gaat.” Van mensen die onze producten gebruiken. ‘Jouw tijd, jouw leven’ is niet toevallig ons motto. We zijn zelf ouder van twee opgroeiende kids van zeven en vier jaar. Wij stelden onszelf negen jaar geleden de vraag: ‘is dit het nu?’, en we merkten toen al in onze omgeving dat we niet de enigen waren. Onze conclusie was glashelder toen we met vogelperspectief keken naar onze situatie en het leven van anderen: mensen zoeken naar structuur. Ze willen bewuster en efficiënter omgaan met hun tijd, want die is schaars en kostbaar. ‘Efficiënt’ slaat in eerste instantie niet op het productief zijn door zoveel mogelijk zaken in een planning te stoppen, maar wel op de gedachte ‘wat maakt mij gelukkig?’. Mensen hebben nood aan een zinvolle tijdsinvulling, waarbij we ons op het einde van de rit voldaan voelen, iets waar we blij en gelukkig van worden.

Time management

Time management is iets waar de meesten spontaan van huiveren en associëren met constant alle balletjes in de lucht houden. Dat is inderdaad vermoeiend (lacht). Binnen die context zijn wij op zoek gegaan naar antwoorden en oplossingen. Als je de SuccesPlanner gebruikt, krijg je zelf een beter inzicht in je tijdsbesteding en kan je makkelijker beslissen welke zaken je wil terugschroeven of waar je bewuster voor kiest. De planners bevatten reflectie-opdrachten, positieve quotes, vrolijke stickers, maar evengoed nuttige schema’s en uurroosters”, zegt Stephanie Hauben. Er is een wezenlijk verschil tussen ‘een planner’ en ‘een agenda’. “Ze zijn aanvullend, maar een plannergaat veel verder: het werkt proactiever en doelgerichterJe leeft niet in functie van je agenda, maar denkt actief en bewust na over je tijdsindeling. Heb je deze week voldoende me-time ingepland? Is er in mijn drukke periode op het werk ook voldoende tijd voor mijn gezin?

Bilzerse koppel Stephanie Hauben (39) en haar man Niki Thomassen (43) aan tafel

Belangrijke factoren in het leven

Belangrijke factoren in het leven die prominent een plaats krijgen in de planner, waar ze in de agenda misschien achterwege gelaten worden. Het is eveneens bewezen dat wanneer je iets zwart op wit neerschrijft in je eigen handschrift, je het langer onthoudt en het meer doet met je lichaam en brein. Er is ook veel minder afleiding dan op de notificatie-overstroomde smartphones. De SuccesPlanners die wij aanbieden zijn zodanig uitgewerkt dat het de gebruikers helpt om hun doelstellingen te bereiken. Succes is voor iedereen anders, dus iedereen zal de planner op zijn eigen manier gebruiken. We merken de positieve gevolgen in onze omgeving. We hebben een trouw klantenbestand en tonnen dankbare reacties. Dat is waarom wij het doen. Om de zoekende mensen een houvast te bieden”, geeft Stephanie Hauben nog mee. Vorige maand lanceerde het bedrijf zijn nieuwe, jaarlijkse ‘academische collectie’ planners, waar er nu al grote belangstelling voor is.

Meer info: www.succesplanner.com.