...

Schlagerfestivalwedstrijd levert 7 finalisten op

Schlagerfestivalwedstrijd wordt spannend

Schlagerfestivalwedstrijd zomereditie levert 7 finalisten op die zullen strijden voor een plaatsje op het echte Schlagerfestival in Middelkerke. Op 15 juli 2023 trekt de Schlagerfestival-karavaan voor de derde keer enthousiast richting ’t zeetje voor een heuse Zomereditie. Dat gebeurt dit jaar met de nodige toeters en bellen, want voor het eerst host de organisatie achter het Schlagerfestival een schlagerfestivalwedstrijd. Op donderdag 15 juni 2023, exact een maand voor het evenement, zal er tijdens een spannende finaleronde een winnaar gekozen worden uit de zeven finalisten die de eerste selectie doorstonden. De gelukkige mag tijdens de zomerse editie van Het Schlagerfestival in Middelkerke voor een volle Proximus Pop-Up Arena optreden met naast zich op de line-up o.a. De Romeo’s, Christoff en Luc Steeno. De jury, die eveneens live aanwezig is tijdens de finale in De Zwerver Muziekclub in Middelkerke, bestaat uit creative director Luc Koenen en Schlager-artiesten Jo Vally en Johan Veugelers.

Schlagerfestivalwedstrijd Johan Veugelers

Finale

Als organisatie is het belangrijk dat we inzetten op nieuw Schlager-talent om het voortbestaan van het genre én ons fijn evenement te kunnen garanderen”, klinkt het bij creative director Luc Koenen. Zo gezegd, zo gedaan en de allereerste Schlager-festivalwedstrijd was een feit. De kandidaten konden een auditietape insturen, die de organisatie van de Schlagerfestivalwedstrijd stuk voor stuk beluisterde. Interne deliberatie resulteerde in een finale deelnemerslijst van zeven kandidaten die een gooi zullen doen naar de ultieme hoofdprijs: een plekje tussen de grote Schlager-artiesten op het podium tijdens Het Schlagerfestival Zomereditie. “Op donderdag 15 juni, exact een maand voor het evenement, krijgen we de finalisten voor het eerst live aan het werk te zien wanneer ze één voor één hun nummer zullen brengen. Daarna weten we met welk talent we verder gaan richting Het Schlagerfestival Zomereditie. We zijn aangenaam verrast door de inschrijvingen die we mochten ontvangen en het talent dat we te horen kregen. De toekomst is verzekerd dankzij onze schlagerfestivalwedstrijd, dat is duidelijk”, concludeert Luc Koenen.

Kandidaten

Geen finale zonder finalisten en dat zijn er in dit geval uit heel Vlaanderen die zich inschreven voor de schlagerfestivalwedstrijd. Muziekliefhebbers vanuit alle provincies voelden zich geroepen om zich in te schrijven voor de schlagerfestivalwedstrijd en het valt op dat Oost-Vlaanderen met maar liefst vier van de zeven finalisten het best vertegenwoordigd is. Een eerste kandidaat Dimi Reynaert (46) uit Oudenaarde belooft, als je het hem zelf vraagt, om elk podium in vuur en vlam te zetten, maar ook Jordy Vannett (23) uit Maldegem is een rasecht ambiancebeest dat ervan houdt om mensen te entertainen. Wie reeds duidelijk vertrouwd is met het Schlager-genre is Aurélie Van Wettere (33) uit Sint-Martens-Leerne. Zij bracht namelijk onlangs haar eerste solosingle ‘Geef Me Je Liefde’ uit. Muziek dient niet enkel om te entertainen, maar heeft ook een bewezen helend effect. Zo heeft het Larissa Van Wijmeersch (27) uit Michelbeke al door haar diepste dal en over haar hoogste berg geholpen, zo zegt ze zelf.

Oost-Vlaanderen, Antwerpen en West-Vlaanderen

Ook de provincie Antwerpen zal dankzij Kevin Geentjens (32) uit Merksem en Sarah Janssens (37) uit Viersel present zijn. Die laatste heeft vast al veel kunnen oefenen voor de schagerfestivalwedstrijd, want met haar drie kinderen heeft ze een enthousiast publiek in huis. Dylan Tetaert (32) uit Wingene vertegenwoordigt met trots de provincie waar het allemaal staat te gebeuren, West-Vlaanderen. Als ‘zingende plakker’, hij werkt namelijk als stukadoor en krijgt dus vaak deze bijnaam, heeft hij al heel wat werven opgevrolijkt met de nodige ambiance. Zou er voor hem dezelfde populariteit inzitten als de mannen van Goldband, in een ‘ver’ verleden ook stukadoors? Aan talent en enthousiasme is er in deze Schlagerfestivalwedstrijd zeker geen gebrek, maar wie de uiteindelijke winnaar zal worden, beslissen de ervaringsdeskundigen. Als jarenlange creative director van Het Schlagerfestival weet Luc Koenen als geen ander welk profiel in de setlist van die avond thuishoort. Daarnaast maken artiesten Jo Vally en Johan Veugelers deel uit van de line-up en weten zij als geen ander wat het publiek wil horen én zien.

Schlagerfestivalwedstrijd levert 7 finalisten op - IMG 1904

Proximus Pop-Up Arena in Middelkerke

Een mooie stem hebben, daar begint het natuurlijk allemaal bij maar ik denk dat bij de kandidaten wel al goed zit. De uitstraling is natuurlijk van minstens evenveel belang in een genre als dit. Om het publiek mee te krijgen moet je er zelf ook heel veel zin in hebben en dat uitstralen. Het is geen uitzondering dat ik kletsnat in het zweet van het podium af kom en zou het ook niet anders willen. Ze maken die podia niet voor niets zo groot! (lacht). We zijn alvast enorm benieuwd naar wat we te horen en zien zullen krijgen tijdens de finale”, klinkt het bij een enthousiaste Johan Veugelers. Het Schlagerfestival Zomereditie gaat op zaterdag 15 juli 2023 door in de Proximus Pop-Up Arena in Middelkerke. Naast de winnaar van de schlagerfestivalwedstrijd staan ook Christoff, De Romeo’s, Luc Steeno, Jo Vally, Bram & Lennert, Johan Veugelers en Jettie Pallettie op de line-up. Meer info & tickets: https://www.schlagerfestivalzomer.be