...

Radio2 Parkies-concerten, 300.000 bezoekers

Radio2 Parkies-concerten

Radio2 Parkies-concerten, 300.000 bezoekers genoten gratis. Aanstaande vrijdag 2 september 202 sluit Gers Pardoel de 31ste editie van de Radio2 Parkies-concerten af in Zonnebeke. Ruim 300.000 mensen bezochten de voorbije zomermaanden ‘het grootste kleinste festival van België’, dat hiermee een nieuw recordcijfer noteerde. Met o.a. Gers Pardoel, OLIVIA en Zomerhit-winnares Margriet Hermans trokken de Radio2 Parkies-concerten naast buren, vrienden en familie, dit jaar ook een nieuw, jonger publiek aan. Maar ook bij de concerten van o.a. ABBA4U, Mama’s Jasje, Bart Kaëll, Koen Buyse en Guy Swinnen stond het stampvol. “In deze tijden is het echt niet evident, maar dankzij de inspanningen van velen kunnen we deze concerten gratis aanbieden. In de toekomst willen we nog verder groeien, blijven we inzetten op het ecologische aspect én blijven we ook investeren in mensen op het terrein en op het podium. Het leven wordt snel duurder. Naast een grondige evaluatie gaan we komende weken ook even intern bekijken hoe we onze budgetten verder kunnen laten groeien”, zegt Radio2 Parkies-organisator Jeffrey Vanhaeren.

Radio2 Parkies concerten 2022 Jeffrey Vanhaeren organisator

Topzomer

Met een brede glimlach kunnen we terugblikken op alweer een fantastische zomer. Met dank aan het mooie weer, maar ook de lokale (media)partners en artiesten, die er samen met het publiek voor gezorgd hebben dat de 31ste editie van de Radio2 Parkies-concerten opnieuw een voltreffer werd. “Met alle aandacht die we de voorbije weken rond onze concerten hebben gekregen, op sociale media en op Radio2, zijn we met de Parkies doorgegroeid naar the next level”, zegt Jeffrey Vanhaeren. “Op alle vertrouwde plekken, maar ook bij de nieuwkomers Maaseik, Bornem, Zonnebeke en Maldegem stond er altijd veel volk voor het podium. De formule van één vaste Parkies-dag per week, per locatie, zelfs op vrijdagavond verpakt als afterwork, werkt overduidelijk. Complimenten aan onze muziekprogrammator Tim (Tim Pijpen), want die heeft een neus voor talent en weet precies wat er doorbreekt of succesvol kan zijn. Na Metejoor, die voor zijn grote doorbraak heel wat jaren op ons podium heeft gestaan, hadden we dit jaar met de debutanten OLIVIA én Margriet en Celien Hermans meteen twee genomineerden voor de Radio2 Zomerhit. Margriet heeft hem trouwens dit jaar gewonnen. Gers Pardoel, OLIVIA, Margriet en Celien Hermans en Cookies And Cream hebben voor ons een nieuw, veel jonger publiek aangetrokken. Naast de buren, familie en vrienden, heeft nu ook de jeugd de weg gevonden naar ons festivalpodium. Daarnaast zijn er ook nog de gevestigde waarden, zoals Bart Kaëll, Sandra Kim, Koen Buyse, Guy Swinnen, Mama’s Jasje en ABBA4U die een heel grote, gemengde doelgroep aanspreken”, zegt Jeffrey Vanhaeren.

“Met Gers Pardoel, OLIVIA én Margriet Hermans trokken we een nieuw publiek aan!

Radio2 Parkies concerten 2022 Olivia

Toekomst

Met de nieuwe recordcijfers in het achterhoofd kijkt Jeffrey Vanhaeren nu al vooruit naar de komende editie: “Uiteraard zijn we ambitieus en willen we als festival blijven groeien, maar zonder het gezellige, kleinschalige festivalkarakter in een groene, unieke omgeving niet uit het oog te verliezen. We hebben het probleem van de sigarettenpeuken aangekaart. Niet alleen richting de brandveiligheid, maar vooral omdat het ook heel onsmakelijk is. We gaan kijken welke mouw we daar kunnen aan passen. We blijven ons inzetten voor het ecologische aspect, blijven investeren in onze line-up en zoeken naar extra (bar)medewerkers en personeel. Na een korte break komt er een evaluatie van de 125 gratis concerten en zitten we ook samen met de betrokkenen op de 18 locaties. Een budgetvergroting richting 2023 geeft ons inderdaad meer slagkracht, waardoor we opnieuw kunnen groeien met de Radio2 Parkies-concerten.

Foto’s: House Of Entertainment.

Radio2 Affiche Parkies 2022