...

Kinderen wagen hun kans voor Les Misérables

Kinderen doen auditie voor Les Misérables

Kinderen wagen hun kans voor Les Misérables en waren met meer dan 300. Dit najaar komt de succesmusical Les Misérables na meer dan 25 jaar terug naar Vlaanderen. Naast de volwassen cast is Studio 100 op zoek naar kinderen om de rollen van Gavroche, kleine Cosette en kleine Eponine in te vullen. Daarom werden er vandaag audities georganiseerd. Meer dan 300 kinderen waagden hun kans om een plekje in deze legendarische musical te veroveren. Ook Ianthe Tavernier, die de rol van Eponine zal spelen, maakte 25 jaar geleden haar musicaldebuut als kleine Cosette in Les Misérables en was er tijdens de audities bij.Studio 100 zoekt voor de musical Les Misérables diverse jonge acteurs voor de rollen van Gavroche, jonge Cosette en jonge Eponine. Les Misérables was 25 jaar geleden voor het eerst te zien in de Antwerpse Stadsschouwburg.

Kinderen auditie Les Misérables (0)

Legendarisch, aangrijpend en tijdloos

Het was de eerste grote succesmusical in Vlaanderen en betekende de doorbraak van het genre bij het grote publiek. Een legendarisch, maar vooral enorm aangrijpend en tijdloos verhaal. In de volwassen cast vinden we naast Ianthe Tavernier sterkhouders als Jonas Van Geel, Goele De Raedt en Nordin De Moor. Zij zullen deze legendarische productie tot leven brengen. De Vlaamse première is voorzien voor 15 oktober 2023 in Stadsschouwburg Antwerpen, nadien zal de voorstelling ook nog te zien zijn in Capitole Gent. Ianthe Tavernier, speelt Eponine: “Les Misérables was de eerste musical waar ik als kind ooit in meespeelde. Vanaf dan begon bij mij de liefde voor het vak te kriebelen! Het was dan ook heel leuk om vandaag het enthousiasme van alle kinderen te zien die auditie kwamen doen. Ik weet hoe spannend zo’n auditie kan zijn.”

Kinderen auditie Les Misérables Iante Tavernier

De beste namen uit de lage landen

Voor de nieuwe Vlaamse productie werd een cast samengesteld met de beste namen uit de lage landen: een combinatie van sterke Nederlandse acteurs aangevuld met Vlaamse topnamen. Zo geeft Nordin De Moor in de Vlaamse versie gestalte aan inspecteur Javert en zien we Ianthe Tavernier als Eponine, die mag schitteren met het beklijvende solonummer “On my own” (Heel alleen). Jonas Van Geel en Goele De Raedt vormen samen de Thénardiers, een herbergierskoppel met een bedenkelijke reputatie. Ook de sterkhouders uit de Nederlandse productie blijven aan boord. Zo voert Milan van Waardenburg de hoofdcast aan als Jean Valjean en zien we Channah Hewitt terug als Fantine die eerder op de persvoorstelling al heel wat indruk maakte met haar beklijvende versie van “Mijn droom”. Voorts zullen ook Sem Gerritsma als Cosette, Michael Muyderman als haar geliefde Marius en Mark Roy Luykx als studentenleider Enjolras er bij zijn.

Les Misérables drie fragmenten

Studio 100 brengt deze topmusical in samenwerking met
De Graaf en Cornelissen Entertainment en Van Lambaart Entertainment uit Nederland.

VANAF 15 OKTOBER 2023
Stadsschouwburg Antwerpen – Capitole Gent
LESMISERABLES.LIVE