...

Les Misérables in première in Amsterdam

Les Misérables komt naar Vlaanderen

Les Misérables, de eigentijdse, spectaculaire versie van Cameron Mackintosh, ging zondag 5 maart in première in Carré in Amsterdam. Pers en publiek waren alvast laaiend enthousiast. In Nederland werden intussen al meer dan 125.000 tickets verkocht. Les Misérables zal vanaf nu door de grootste Nederlandse theaters toeren, tot Studio 100 in het najaar van 2023 de succesmusical terug naar Vlaanderen brengt, met een mix van Vlaamse en Nederlands talenten. Vanaf oktober keert de succesmusical ook terug naar Vlaanderen. Ook Gert Verhulst was onder de indruk: “Onwaarschijnlijk hoe deze musical mij opnieuw van mijn sokken blaast.

Les Misérables cast Nederland Gert Verhulst en Ellen

Het legendarische verhaal en de prachtige muziek

Het legendarische verhaal en de prachtige muziek in combinatie met deze spectaculaire versie van de musical, het doet iets met mij. Deze première maakt mij bijzonder enthousiast over het feit dat wij deze topmusical binnenkort zelf gaan brengen, met Vlaamse topcast!” Les Misérables was 25 jaar geleden voor het eerst te zien in de Antwerpse Stadsschouwburg. Het was de eerste grote succesmusical in Vlaanderen: de doorbraak van het genre bij het grote publiek. Een legendarisch, maar vooral enorm aangrijpend en tijdloos verhaal. Voor de nieuwe Vlaamse productie werd een cast samengesteld met de beste namen uit de lage landen: een combinatie van sterke Nederlandse acteurs aangevuld met Vlaamse topnamen.

Les Misérables cast Nederland

Nordin De Moor en Ianthe Tavernier

Zo geeft  als Eponine, die mag schitteren met het beklijvende solonummer “On my own” (Heel alleen). Jonas Van Geel  en Goele De Raedt vormen samen de Thénardiers, een herbergierskoppel met een bedenkelijke reputatie. Ook de sterkouders uit de Nederlandse productie blijven aan boord. Zo voert Milan van Waardenburg de hoofdcast aan als Jean Valjean en zien we Channah Hewitt terug als Fantine die eerder op de persvoorstelling al heel wat indruk maakte met haar beklijvende versie van “Mijn droom”. Voorts zullen ook Sem Gerritsma als Cosette, Michael Muyderman als haar geliefde Marius en Mark Roy Luykx als studentenleider Enjolras er bij zijn.

Les Misérables cast Jonas Van Geel & Ianthe Tavernier en Noridine De Moor

Foto’s: Studio 100.

VANAF 15 OKTOBER 2023
Stadsschouwburg Antwerpen – Capitole Gent
LESMISERABLES.LIVE

Studio 100 brengt deze topmusical in samenwerking met
De Graaf en Cornelissen Entertainment en Van Lambaart Entertainment uit Nederland.