...

Les Misérables opnieuw naar Vlaanderen!

Les Misérables opnieuw in Vlaanderen

Les Misérables opnieuw naar Vlaanderen dankzij Studio 100! De legende is terug! Want in het najaar van 2023 brengt Studio 100 de razend succesvolle musical Les Misérables terug naar Vlaanderen. Het gaat om Cameron Mackintosh’ spectaculaire moderne kijk op Boublil en Schönbergs succesvolle musical Les Misérables. Onder de cast vinden we grote namen als Jonas Van Geel, Ianthe Tavernier en Nordin De Moor die deze legendarische productie tot leven zullen brengen. De Vlaamse première is voorzien op 15 oktober 2023 in de Stadsschouwburg Antwerpen, gevolgd door een optreden in de Capitole Gent. Ondertussen is het bijna 25 jaar geleden dat deze epische musical in première ging in de Antwerpse Stadsschouwburg.

Les Misérables

De Graaf & Cornelissen Entertainment

Het was de eerste musical in Vlaanderen die een groot succes boekte en bijna een doorbraak betekende voor het genre bij het grote publiek. Voor de nieuwe productie van Les Miserables werkte Studio 100 nauw samen met De Graaf & Cornelissen Entertainment en Van Lambaart Entertainment. Voor deze productie bestaat de cast uit de beste acteurs uit de Lage Landen: sterke Nederlandse acteurs aangevuld met Vlaamse namen. Zo speelt Nordin De Moor Inspector Javert, terwijl we Ianthe Tavernier zien als Eponine, die schittert op haar beklijvende solotrack “On my own” (Heel Alleen). Jonas Van Geel schittert als Thénardier, een beruchte herbergier.

Gert Verhulst

“Ik ben bijzonder blij en trots dat we Les Misérables terug naar Vlaanderen kunnen halen. Het is één van mijn favoriete musicals en ik kijk er dan ook bijzonder hard naar uit. Met Jonas Van Geel, Ianthe Tavernier en Nordin De Moor zijn we er in ieder geval in geslaagd om een ijzersterkte Vlaamse cast samen te stellen die dit meesterwerk weer tot leven kan brengen.”

Het verhaal

Frankrijk leeft in tijden van onrust, armoede en onrecht. Na 19 jaar gevangenschap lijkt Jean Valjean op weg naar vrijheid. Javert helpt hem uit de droom en laat hem zien wat hem de rest van zijn leven te wachten staat. Om hieraan te ontsnappen, verscheurt Jean Valjean zijn vrijlatingsbrief en neemt een ​​nieuwe identiteit aan. Door de jaren heen bewijst hij dat hij een goede kerel is en probeert hij zijn verleden achter zich te laten. Lukt het Jean Valjean om een ​​geobsedeerde Javert af te weren, die hem koste wat het kost wil straffen voor het schenden van zijn voorwaarden?

Les Misérables groepsfoto

Foto: Studio 100