...

Sint komt aan in Antwerpen

Sint is aangekomen

Sint-Niklaas kwam afgelopen zaterdag 12 november aan in Antwerpen. Om de tijd te doden werd er aan Het Steen op een daar opgetrokken podium een meezingmoment georganiseerd met Ramon. Daar werden Sintliedjes geblaft en gemiauwd, wij vragen ons eerlijk gezegd af waarom? Laat de Sinterklaasliedjes toch zoals ze zijn, wat is de meerwaarde van dat geblaf en gemiauw? Iets na tweeën was het eindelijk zover en meerde de Sint met de stoomboot en zijn gevolg aan op de pontonbrug aan het Antwerpse Steenplein. Daar werd hij welkom geheten door zijn goede vriend Bart Peters en Antwerps burgemeester Bart De Wever. Na een stoet van een uur langs de wachtende kinderen via de Ernest Van Dijckkaai en de Suikerrui naar de Grote Markt was het dan eindelijk zover, de grote toespraak. Als er dit jaar iets ondeugends is gebeurd, dan weten de aanwezige kinderen het zeker en vast. Iedereen was even in spanning, omdat sommige kinderen dit jaar erg ondeugend bleken te zijn geweest.

Sint intrede Antwerpen 12112022

Een harde klap

Zo was er de vijfjarige Victor die zijn moeder een harde klap gaf. Gelukkig werd door Piet de ware toedracht voorgelezen. Victor mocht zijn moeder helpen met het maken van zelfgemaakte frietjes. Hiervoor had een een grote stevige patat uitgekozen en aan zijn moeder gegeven. Maar dan was er Lena, nog maar vier jaar oud, die haar tante met een hamer en wat spijkers aan de vloer genageld. Gelukkig wist Zwarte Piet precies wat er aan de hand was. Lina zong een liedje op een familiefeestje en dat deed ze zo goed dat haar tante aan de grond genageld was, zo mooi was het. Dan wordt het echt spannend als de Sint in zijn grote boek leest over een vijfjarig meisje, Amber, die haar overgrootvader in de zomer een pets gaf! Gelukkig verduidelijkte Piet dat Amber hem een ​​”pet” had gegeven om zijn hoofd tegen de zon te beschermen.

Sint toespraak Antwerpen 12112022

Geen stoute kinderen

Uiteindelijk kwamen dan toch de verlossende woorden: er zijn dit jaar geen stoute kinderen! Een luid gejuich steeg op vanop de grote markt in Antwerpen. Na zijn toespraak verliet de Sint het balkon en zat de intrede erop. Nu is het wachten tot wanneer de Sint zijn ronde begint om al de brave kindjes te voorzien van snoep en een cadeautje. Onze schoen staat alvast klaar want ook wij zijn een gans jaar braaf geweest. Sinterklaas brengt niet alleen goed nieuws mee uit Spanje maar ook heel wat Sinteressante programma’s. Dompel je onder in de wereld van Sinterklaas met het legendarische Dag Sinterklaas. In Sintervraagje beantwoorden kinderen vragen over Sinterklaas en zijn allerbeste vriend Piet. In De Sintkrant knutselt Conchita er op los, geeft Ramon tips en tricks over paarden, zingen Kneta Knieschijf en Ramon Sinterklaasliedjes uit volle borst en veel meer.

Voor meer foto’s klik hier

Ontdek nog meer Sint

De Sintkrant brengt de leukste raadseltjes, liedjes en knutseltips.Ontdek, beleef en geniet van het universum van Sinterklaas met de podcast Sinterklaas: De Ramontische RadioRodeo. In deze humoristische podcast krijgt Ramon Iglesias, de paardenverzorger van de Sint, iedere aflevering een gast uit het universum van de Sint op bezoek. Met heel wat hilarische rubrieken als de flauwe mop van Ramon, een verhaaltje over een mama, reclame en een liedje van Ramon. Ook voor de allerkleinsten heeft Ketnet Junior heel wat in aanbieding. In Sarah zingt komen vanaf nu heel wat bekende sinterklaasliedjes aan bod. En in Kaatjes Kameraadjes gaan Kaatje, Kamiel, Viktor en Frits en Frats te rade bij kinderen om een antwoord of een oplossing te vinden voor allerhande vragen en probleempjes die met de komst van de Sint te maken hebben.

Sinterklaas: De Ramontische RadioRodeo via Ketnet.be, VRT MAX, de Ketnet-app of via een favoriete podcast-app.
​Alle Sintprogramma’s zijn te bekijken op Ketnet, Ketnet Junior, VRT MAX en de digitale kanalen van Ketnet en Ketnet Junior.