...

UNIZO Oost-Vlaanderen roept Huurland Nazareth uit tot KMO van het Jaar 2022

UNIZO Oost-Vlaanderen roept Huurland Nazareth uit tot KMO van het Jaar 2022

Huurland uit Nazareth is Oost-Vlaamse KMO van het Jaar 2022 en PEAK Coaching uit Destelbergen is Beloftevolle Oost-Vlaamse KMO van het Jaar 2022!

Lokeren, 14 november 2022 – Na een uitgebreide jurering maakte UNIZO Oost-Vlaanderen de winnaars van de titels KMO van het jaar 2022 en Beloftevolle KMO van het Jaar 2022 bekend in het bijzijn van gedeputeerde Leentje Grillaert en van eerste minister Alexander De Croo. Huurland uit Nazareth, bekend bij de doe-het-zelf en bij bouwbedrijven mag zich een jaar lang Oost-Vlaamse KMO van het Jaar noemen. Peak Coaching gaat naar huis met de titel beloftevolle Oost-Vlaamse KMO van het Jaar. Huurland dingt nog mee met andere provinciale winnaars naar de titel KMO van het Jaar. Die wordt op 6 december bekendgemaakt tijdens het UNIZO Topseminar.

“KMO van het Jaar” is dé kmo award in Vlaanderen en Brussel, en heeft nationale uitstraling. UNIZO en haar partners organiseren de wedstrijd niet om slechts enkele ondernemers in de kijker te zetten, de award wil alle kmo’s de nodige erkenning geven als motor van de economie.

Een expertenjury beoordeelt alle kandidaten op belangrijke ondernemersthema’s zoals financieel beleid, marketing & communicatie, innovatie, (ambitie voor) internationaal ondernemen, personeelsbeleid, energie & milieu én ondernemingszin.

Directeur UNIZO Oost-Vlaanderen, Jos Vermeiren, licht toe: “Wij organiseren de KMO van het Jaar omdat wij gezond zelfstandig ondernemen willen stimuleren en inspireren én de essentiële rol van kmo’s in ons land benadrukken. Wist je bijvoorbeeld dat kmo’s in ons land zorgen voor maar liefst 69% van de tewerkstelling? Toch gaat het in de media meestal over de hele grote bedrijven. De kmo’s zorgen daarnaast voor 61% van de toegevoegde waarde. Ze zijn met andere woorden letterlijk de draaischijf van onze Vlaamse economie en ze verdienen dus de nodige erkenning.

Leentje Grillaert (CD&V), gedeputeerde voor onder meer landbouw en middenstand: “De ondernemers en hun initiatieven zijn dé motor van onze economische samenleving. De KMO’s hebben daar een groot aandeel in. Het spreekt dus voor zich dat we, ook als provinciale overheid, onze ondersteuning bieden daar waar we denken dat we een meerwaarde kunnen betekenen. En dat we onze waardering tonen voor hun engagementen, onder meer door de uitreiking van deze prijzen vanavond.”

Alexander De Croo, Eerste Minister: “Ons land barst van het ondernemend talent. België mag dan geen grondstoffen hebben, de natuurlijke rijkdom van ons land zijn haar mensen: het talent en de creativiteit waardoor we wereldspeler zijn op tal van cruciale domeinen: van biopharma tot microchips. Daar mogen we best wat trotser op zijn. Daarom ben ik ondanks de uitdagende tijden met de hoge energieprijzen ook hoopvol voor de toekomst. Samen komen we sterker uit deze crisis. De federale regering doet er op haar beurt alles aan om burgers, zelfstandigen en bedrijven bij te staan en te beschermen. Want het zijn zij die welvaart creëren voor iedereen, het zijn zij die ons land wereldtop maken.”

De finalisten in de categorie UNIZO KMO van het Jaar 2022

In de categorie KMO van het Jaar haalde Huurland (Nazareth) het van twee andere finalisten uit erg verschillende sectoren. Huurland biedt al sinds 1973 verhuuroplossingen aan wie bouwt of renoveert. Meer dan 30.000 klanten vinden jaarlijks de weg naar hun producten, persoonlijke aanpak en deskundig advies. Broer Pascal en zussen Isabelle en Sofie Ameloot bouwen als zaakvoerders hun bedrijf op een duurzame manier uit en maken dankzij hun business model (verhuur van machines) de bouwsector ook een pak duurzamer.

De andere finalisten in de categorie KMO van het Jaar waren: BOSAQ uit Deinze en Maisonie uit Oudenaarde. BOSAQ is een watertechnologiebedrijf waar het team van Jacob Bossaer en Pieter Derboven zorgen voor betrouwbare watervoorziening voor zowel bedrijven als gemeenschappen. Onderneemster Nathalie Van Der Straeten en de ploeg van Maisonie produceren met veel liefde en passie ambachtelijke desserts.

De finalisten in de categorie UNIZO Beloftevolle KMO van het Jaar 2022

In de categorie Beloftevolle KMO van het Jaar kaapte PEAK Coaching de titel weg. Met PEAK Coaching richten zaakvoerders Seppe De Baerdemacker en Steven Droogers zich op één-op-één health coachings voor bedrijfsleiders. Waar en wanneer ze willen. PEAK Coaching kon in enkele jaren tijd uitgroeien tot een fitte kmo met 25 coaches die overal in Vlaanderen klaar staan voor hun coachees. Sinds eind september is er ook de PEAK-app waarmee klanten in drie klikken sessies kunnen boeken.

PEAK Coaching haalde het van twee andere sterke finalisten: Just Russel uit Deinze en Davai Dumplings uit Schellebelle. Just Russel, het bedrijf van ondernemers Louis en Victor Mortreu, Cyriel Van Steen en Renaat Waeles, levert gepersonaliseerde dierenvoeding aan huis. Davai Dumplings produceert vegan dumplings en staat onder leiding van Ruslan Podgaetskiy en Maybritt Devriese.