...

3 valkuilen bij het online aankopen van een nieuwe laptop

3 valkuilen bij het online aankopen van een nieuwe laptop

3 valkuilen bij het online aankopen van een nieuwe laptop

Ben je op zoek naar een nieuwe laptop? Dan ben je er vast al achter gekomen dat het online aanbod laptops enorm is. Hoe maak je uit dat brede aanbod de juiste keuze? Voorkom dat je in de volgende drie valkuilen stapt bij het online aankopen. Zo vergroot je de kans op een goede aankoop.

Foute toetsenbord indeling

Zie je een laptop op een Nederlandse website? Check dan voordat je tot aanschaf over gaat welke toetsenbord indeling de laptop heeft. Er zit namelijk een verschil tussen wat de standaard is in België en wat deze is in Nederland. In België wordt de AZERTY-indeling het meest gebruikt, terwijl in Nederland de QWERTY-indeling het meest populair is. Dit lijkt op het eerste gezicht een klein verschil, maar wanneer je er mee gaat typen blijken de verschillen groot. De beste laptop heeft de toetsenbord indeling die jouw voorkeur heeft. Op ‘De Beste Laptop’ vind je een overzicht met een duidelijk onderscheid tussen deze specificaties.

Een verkeerd formaat

3 valkuilen bij het online aankopen van een nieuwe laptopVeel mensen denken bij de aanschaf van een laptop: hoe groter, hoe beter. En het is waar dat het lekker werkt wanneer je beeldscherm groot genoeg is, en je toetsenbord voldoende ruimte biedt voor je vingers. Bedenk echter wel dat een kleinere laptop ook voordelen heeft. Zo kun je die kleinere laptop makkelijker meenemen als je naar werk of school reist. Ook is een kleinere laptop vaak wat lichter in gewicht. Momenteel is 15 inch het populairste formaat en dat is begrijpelijk: hiermee heb je een groot beeldscherm en blijft de laptop toch handzaam.

Te trage prestaties

Als je budget niet zo groot is, is het prettig wanneer je een laptop vindt met een lage prijs. Houd er alleen wel rekening mee dat bij een goedkope laptop vaak wordt bespaard op snelheid. Dit zorgt ervoor dat de laptop trager is dan je misschien zou willen. Dit merk je dan vooral op het moment dat je een wat zwaarder programma gebruikt, of wanneer je meerdere programma’s tegelijk wilt gebruiken. Bedenk daarom van tevoren goed wat je precies met de laptop wilt gaan doen en welke specificaties nodig zijn om deze taken uit te kunnen voeren. Een goedkope laptop kan dan natuurlijk alsnog een prima optie blijken te zijn, die aan al je wensen voldoet. Maar het is fijn om dit van tevoren uit te zoeken, om niet pas na aankoop te hoeven bemerken dat de laptop niet helemaal aan je verwachting voldoet.

Foto: Unsplash