...

Everlords brengt debuutalbum ‘Pocket Ocean’ uit

Everlords, een Belgische popgroep

Everlords, een Belgische popgroep brengt debuutalbum ‘Pocket Ocean’ uit “Door de groeiende populariteit kónden we niet anders dan een album showcase te organiseren”. De Belgische poprockband Everlords bracht op 4 november hun debuutalbum Pocket Ocean uit. Een nieuwe mijlpaal voor de groep. “In de zomer van 2021 hebben we besloten om op pad te gaan, een roadtrip door Normandië, Frankrijk. Het is een plezier om onze liedjes voor publiek te spelen, en het is nog leuker als je het aan de Franse kust kunt doen, op ambachtelijke markten en in kleine bars. Meer dan ooit worden onze optredens verwelkomd door publiek van alle leeftijden”, aldus Grégory. Een groeiend aantal luisteraars lijkt te popelen om terug te keren naar de organische poprock-sound.

Everlords Pocket Ocean

Bijna 100.000 streams op Spotify

De eerste twee singles, “So Much Love” en “More Than Friends”, hadden elk bijna 100.000 streams op Spotify. Vanwege de groeiende populariteit zal de band op 16 november hun debuutalbum ‘Pocket Ocean’ presenteren in venue ‘Zik-Zak’ te Ittre. De drie oprichters van de Belgische nieuwe band Everlords delen een lange geschiedenis. en Jean-Luc Roelandts (gitaar) vormden in 2006 2DAYSTICKET en namen hun eerste EP op met Rudy Lenners (voormalig drummer bij Scorpions). Na deelname aan de Eurovision Belgian-trials in 2011 verloren de twee elkaar bijna 10 jaar uit het oog. Maar 10 jaar later wordt de frontman van de band, Grégory Berthet, herenigd met zijn twee voormalige muzikanten.

In 2020 de band Everlords

Kris (bas) en Jean-Luc (gitaar). Gregory kwam tot het besef dat hij liever zijn carrière als muzikant zou beëindigen dan als manager bij een bedrijf. Het was niet vanzelfsprekend op 50-jarige leeftijd, maar ze waagden de sprong en vormden in 2020 de band Everlords. Dromen worden schetsen. De schetsen werden geformuleerd in concrete plannen: met twee van zijn vrienden een band vormen, nieuwe nummers schrijven en dan een album maken. Het project is goed gestructureerd en ambitieus.
De drie muzikanten organiseerden veel akoestische lessen. Er werden meer dan 220 foto’s gemaakt. Een echte goudmijn, ze selecteren alleen de beste nummers om te voltooien. Bassist Chris nam contact op met jeugdvriend Jeff Kress, een bekende Belgische multi-instrumentalist en producer.

Everlords (1)

Millionaire, Admiral Freebee en The Van Jets

En dat om het album verder vorm te geven. “Jeff en ik kennen elkaar al heel lang. Hij heeft gewerkt voor bands als Millionaire, Admiral Freebee en The Van Jets, dus ik wist heel goed dat Jeff de juiste persoon was om ons album te maken. We wilden terug naar basics. : Leuke poprock. We misten het warme, organische geluid van de Stratocaster-gitaar, de pakkende Rickenbacker-bas, de echte drums en de natuurlijke zang. Het is charismatischer en emotioneler dan de elektronische geluiden van vandaag”, zegt Chris. De negen nummers op het album gaan over zeer uiteenlopende thema’s, zoals de generatiekloof, vervreemding van de samenleving, het falen van een artiest of de posttraumatische schok van een soldaat die terugkeert van het slagveld. Op het eerste gezicht hebben ze niets anders gemeen dan de vaak obscure thema’s van zware psychologische ervaringen.