...

De ideale zelfzorgdag

De ideale zelfzorgdag

De ideale zelfzorgdag

‘Je moet meer tijd aan jezelf spenderen’ klinkt heel mooi en gemakkelijk, maar voor de meeste mensen gaat dat niet vanzelf. Jouw versie van ontspanning is op het strand liggen in de zon, maar je werkt elke dag en zowel vakantiedagen als budget zijn beperkt. Hoe je van thuis uit het dichtst bij dat doel komt, lees je hier.

De dag begint de nacht ervoor

Hoe je het begin van je dag start is werkelijk belangrijk. Je wilt op jouw dag niet opstaan met een kater of slaaptekort. Bereid je de volgende avond dus voor. Eet gezond, drink water, zet deadlines opzij, kuis je ruimte op, zorg voor je huid en kruip op tijd je bed in. Op deze manier ben je de volgende ochtend fris en fruitig, en ben je de dag al goed gestart.

Liefde voor je lijf

Een psychologisch trucje om je goed te voelen is om ‘s ochtends je bed te maken. Zo denkt je brein dat je al wat hebt bereikt, dat je beloond moet worden en komen er hormonen vrij die je motiveren zo te blijven doorgaan. Hoe de rest van je dag loopt hangt natuurlijk af van waar jij van geniet. Voel jij je beter nadat je gesport hebt? Zorg dan zeker dat je een leuke sportles boekt, ga naar de fitness of ga lopen. Heb jij meer nood aan rust en ontspanning? Neem dan een lekker warm bad, en voorzie van A tot Z je kaarsjes, muziekje en bubbels.

Heb je een booster nodig voor goede hormonen? Een eeuwenoud en mega effectief trucje is om een orgasme te hebben. Klaarkomen stuurt nu eenmaal gewoon hormonen rond die gekend staan als gelukshormonen. Zo verminder je stress en depressieve gevoelens. Als je wat hulp nodig hebt kan je eens online kijken bij Pabo, zij leveren ook heel discreet.

Zelfzorg ‘s avonds

Is zelfzorg altijd gezond koken? Nee hoor. Als dat je blij maakt, dan moet je dat vooral doen. Neem dan de tijd voor een receptje en geniet er met volle teugen van. Heb je guilty pleasures zoals vettig eten, duur of afhaaleten? Dit is hét moment om daar aan toe te geven. Pak erna nog een wijntje uit de ijskast, zet je favoriete serie op of spendeer wat tijd met vrienden en familie. Neem je favoriete playlist erbij en laat je eens goed gaan op de muziek alsof niemand kijkt. Want dit moment is enkel en alleen voor jou.