...

Lotte Baele (19) zoekt andere oorden op

Lotte Baele gaat naar ander team

Lotte Baele de 19-jarige wielrenster sluit haar seizoen af met een bronzen medaille bij de beloften op het BK Veldrijden in Lokeren en enkele fraaie prestaties in de klassementscrossen. wielrenster Lotte Baele uit het Oost-Vlaamse Adegem aan bij het vrouwelijke, Belgische De Ceuster Bonache Cycling Team van o.a. Alicia Franck, Laura Verdonschot en Suzanne Verhoeven. “In overleg ben ik bij Team Keukens Buysse vertrokken. Ik heb ondertussen al wat ervaring, maar ik kijk er uiteraard naar uit om samen met mijn nieuwe team stappen vooruit te zetten op de weg en in het veld.

Lotte Baele in fietsuitrusting

Samenwerken met teamcoach Rob Peeters

Naast de rensters en de algemene omkadering, kijk ik er zeker naar uit om samen te werken met de nieuwe teamcoach Rob Peeters, die als ex-veldrijder natuurlijk heel wat ervaring heeft waar ik kan van leren. Ik hou van de wielersport en in het bijzonder van veldrijden. Die derde plek op het BK veldrijden is zeker een extra motivatie om ook in de toekomst mijn best te blijven doen. Omdat ik de kans heb gekregen om mijn lopende studies als ergotherapeut te spreiden over vijf in plaats van drie jaar, heb ik voldoende tijd om alles te combineren.

Lotte is gezond ambitieus

Ik ben gezond ambitieus. Als derdejaars belofte wil ik graag komende winter bevestigen op het Belgisch kampioenschap veldrijden, maar ik droom ook luidop van een selectie voor de wereldbeker. Dat zijn doelen die ik komend seizoen graag wil behalen”, zegt Lotte Baele enthousiast. Zowel de ploeg als de nieuwbakken jeugd- en talentscout Ellen Van Loy hadden Lotte Baele al een tijdje in het vizier: “Langs beide kanten voelt het goed aan. Als je Lotte op de fiets bezig ziet, dan zie en voel je aan alles dat ze het graag doet en dat ze er ook echt van geniet.

Een groot hart voor de sport

Ze is niet groot van gestalte, maar heeft een groot hart voor de sport en wil hard werken. Lotte is een leergierige renster die niet snel opgeeft. Met haar talent, maar ook haar doorzettingsvermogen, is ze in staat om straks weer mooie dingen te realiseren.” Dankzij de goede verstandhouding tussen alle partijen, sluit Lotte Baele meteen aan bij het De Ceuster Bonache Cycling Team, waar ze bij de U23 belofte Lies’l Schevenels versterkt.

Lotte Baele met medaille