...

Deze Nederlandse woontrends zijn nu ook in België zichtbaar

woontrends

Deze Nederlandse woontrends zijn nu ook in België zichtbaar

De nieuwe interieurtrends voor dit jaar zijn zelfs over de landsgrenzen zichtbaar. Ben jij op zoek naar een compleet nieuw look voor thuis, dan is het de moeite waard om te kijken wat de huidige of nieuwe modetrends zullen worden, als je het leuk vindt om hierop in te spelen met het inrichten van je interieur. Hieronder enkele woontrends die nu ook in België zichtbaar zijn.

Tweedehands en duurzaam

Veel mensen dienen wat meer op hun uitgaven te letten door hoge inflatie of andere omstandigheden, mede daardoor is de tweedehands markt ontploft en zeer gewild. Verder zijn er ook genoeg mensen die naar tweedehands designstukken op zoek zijn om voor weinig geld toch een uniek object te kunnen scoren. Aangezien duurzaamheid een steeds grotere rol gaat spelen in de wereld, zijn er ook veel mensen die graag tweedehands spullen aanschaffen om deze spullen een kans op een tweede leven te geven in plaats van nieuw aan te schaffen. Als veel mensen dit voorbeeld zullen volgen, zullen er minder nieuwe meubels geproduceerd hoeven te worden.

Organische- en ronde vormen

In organische vormen zijn altijd bewegingen en vloeiende lijnen te ontdekken, dit past dus vrijwel in elk interieur, zowel in een strak interieur als een industrieel of retro interieur. Daarom blijft deze trend ook zo gewild, samen met de trend om veel ronde vormen in je interieur te verwerken.

Minimalistisch

Een minimalistisch interieur bestaat vooral uit strakke en eenvoudige vormen, eventueel afgewisseld met zachte pastelkleuren op de muren. Heb je alles wit of zwart op de muren en wil je graag toch wat meer beweging of kleur op je muren? Dan kun je altijd kiezen voor akoestische wandpanelen. Deze verbeteren dus niet alleen je akoestiek, maar zorgen ook nog eens voor beweging en een tof object aan je muur.

Natuur

We merken steeds vaker de gezondheidsvoordelen van het buiten zijn in de natuur. We halen de natuur daarom steeds vaker naar binnen. Dit kan zijn door het aanschaffen van veel planten, door het schilderen van natuurlijke- en aardetinten op de muren of door het laten plaatsen van 3D wandpanelen die als het ware uit de muur lijken te komen door het diepe 3D effect.

Zo zijn er genoeg mogelijkheden om ervoor te zorgen dat je huis met enkele aanpassingen aan het interieur volledig voldoet aan de nieuwste trends van het jaar 2023, die zelfs over de landsgrenzen zichtbaar zijn.