...

Ellen Van Loy rijdt zondag laatste wedstrijd

Ellen Van Loy rijdt zondag in Oostmalle laatste wedstrijd!

Ellen Van Loy (42) veldrijdster rijdt zondag in Oostmalle haar laatste wedstrijd! Op het militaire domein van Oostmalle wordt alles in gereedheid gebracht voor de ‘Sluitingsprijs Oostmalle’, de allerlaatste veldrit van het seizoen die aanstaande zondag plaatsvindt. Nog één keer kunnen de veldritliefhebbers genieten van een wedstrijd die wordt afgerond met nog een laatste, uitbundig volksfeest. Voor de 42-jarige Herenthoutse wielrenster Ellen Van Loy wordt het, na 15 seizoenen, 10 overwinningen (o.a. de Superprestige van Diegem en Gavere, het eindklassement van de BPost Bank Trofee) en 8 medailles (6 keer zilver en 2 keer brons) op het BK, haar allerlaatste wedstrijd als actieve veldrijdster in het truitje van het 100% Belgische, vrouwelijke De Ceuster Bonache Cycling Team.

 Ellen Van Loy met collga

Ellen start nog als wegrenster

Ellen start nog als wegrenster en blijft ook de komende jaren actief in het veld: Binnen het team vormt ze als nieuwe jeugdcoach en talentscout een tandem met hoofdcoach en voormalig veldrijder Rob Peeters. Nog één keer wil Ellen Van Loy in haar fuchsia-paarse wieleroutfit van het De Ceuster Bonache Cycling Team knallen als veldrijdster. Dit tijdens haar laatste wedstrijd bij de Elite in de Sluitingsprijs Oostmalle. Dankbaar kijkt de Kempense renster, die al jaren het wielrennen combineert met haar taak als zorgmedewerkster bij Zorgcentrum MPI Oosterlo, uit naar aanstaande zondag: “Sinds de aankondiging van mijn afscheid als actieve veldrijdster, net voor de start van de drukke kerstperiode, was het voor mij de voorbije maanden afzien en genieten. Afzien, omdat er momenteel heel hard wordt gereden (lacht), maar vooral ook genieten van de aandacht.

Ellen Van Loy in actie

Voor mij is het mooi geweest

Zowel in Middelkerke als het afgelopen weekend in Brussel werd ik na afloop van de laatste manche van de Superprestige en de X20 Trofee gehuldigd op het podium voor mijn carrière. De reacties van de collega-rensters, de pers, de organisatoren, mijn trouwe supporters en het veldritpubliek zijn hartverwarmend. Oostmalle is altijd een speciale wedstrijd, zeker omdat het de laatste is van het seizoen, altijd goed voor een gezellige dag die doorgaat tot in de latere uren (lacht). Voor mij is het mooi geweest. Ik ben klaar om afscheid te nemen als actief veldrijdster, omdat als jeugdcoach en talentscout bij het De Ceuster Bonache Cycling Team een nieuwe rol voor mij is weggelegd. Ik ben heel dankbaar dat ik de kans krijg om mijn ervaring door te geven aan jongeren en de vrouwelijke veldrijdsters van morgen.

Een tandem met Rob Peeters

Het team is ambitieus en wil de komende maanden verder bouwen aan de wielerpiramide met de jeugd als basis. De structuur wordt op de basis verbreed, inclusief de doorstroming naar de Elite vrouwen, waar ik met de nieuwe teamcoach Rob Peeters een tandem vorm. Ik rij nog op de weg en in de criteriums, maar in de achtergrond zijn we al volop bezig om met het team het volgende crossseizoen voor te bereiden. Da’s iets waar ik nu al naar uitkijk, maar eerst gaan we zondag afscheid nemen in Oostmalle. Daar hangen we de crossfiets aan de haak. De supportersclub heeft de komende weken ook nog iets georganiseerd, maar die kunnen mij en het team de komende winters ook nog blijven volgen in het veld. Als meter ga ik ook meer tijd nemen voor de g-sporters die ik langs de zijlijn voortaan ga aanmoedigen. Zoals je ziet zijn jullie van mij nog niet vanaf”, zegt Ellen Van Loy lachend. Het is zeker en vast een feit dat Ellen Van Loy in het veldrijden zal gemist worden. Zeker door haar vele supporters die ieder weekend weer trouw langs het parcours voor Ellen kwamen supporteren.Ellen Van Loy Podium

Foto’s: House Of Entertainment.