...

Rob Peeters keert terug als coach

Rob Peeters ex-veldrijder

Rob Peeters keert terug als coach bij het vrouwelijke De Ceuster Bonache Cycling Team. Voormalig veldrijder Rob Peeters (37), goed voor 10 overwinningen en zilver op het WK in Koksijde (2012), maakt Rob Peeters als coach van het vrouwelijke De Ceuster Bonache Cycling Team van o.a. Alicia Franck, Laura Verdonschot en Suzanne Verhoeven zijn comeback in het wielrennen. Het nieuws werd bekendgemaakt tijdens de live uitzending van Sporza, waar teamrenster Ellen Van Loy (42) gisteren te gast was. In Oostmalle zet Ellen eind februari een punt achter haar actieve carrière als veldrijdster. Daarna gaat ze bij het De Ceuster Bonache Cycling Team verder aan de slag als jeugdgcoach en talentscout. Ook Laura Verdonschot, die gisteren 15de werd op het WK in Hoogerheide, verlengde inmiddels haar overeenkomst bij het team.

Rob Peeters

10 overwinningen

Het veldritseizoen is nog niet gedaan, maar in de achtergrond zijn Davy De Ceuster (Bouwkranen De Ceuster) en Dirk Verbeeck (Bonache) al volop bezig met de verdere uitbouw van het 100% Belgische vrouwenwielerteam De Ceuster Bonache Cycling Team. Eén van de nieuwe gezichten is voormalig veldrijder Rob Peeters. Met 10 overwinningen, waaronder de Waaslandcross (Sint-Niklaas) en de Kasteelcross (Zonnebeke) én een zilveren medaille op het WK in Koksijde (2012), kan de 37-jarige Kempenaar Rob Peeters (afkomstig uit Mol en nu woonachtig in Witgoor-Dessel) terugblikken op 11 mooie professionele seizoenen in het veld. Na een afwezigheid van 4 jaar keert hij komend seizoen terug in het veld als coachbij het De Ceuster Bonache Cycling Team.

Veldrijden, wielrennen, bmx en gravel blijven volgen

Ik ken Davy De Ceuster nog van mijn tijd als renner bij de ploegen van Vastgoedservice, waar hij met zijn bouwkranenbedrijf cosponsor was. De laatste jaren ben ik actief als schilder, maar ik ben het veldrijden, wielrennen, bmx en gravel blijven volgen. Ik heb ‘ja’ gezegd tegen dit ambitieuze team, omdat ik voel dat de tijd nu rijp is om mijn kennis en ervaring als wielrenner door te geven en te delen met de gepassioneerde rensters. Doorheen de jaren is het vrouwenwielrennen alleen maar populairder geworden, dankzij de spankracht en het talent dat er rondrijdt. Ik wil graag mijn steentje bijdragen aan dit team en kijk er nu al naar uit om op de weg, maar zeker ook komend seizoen in het veld opnieuw mijn opwachting te maken op training, tussen de kampers en in de materiaalzone. We hebben het vooraf goed doorgesproken met de teamleiding en ik kan mijn activiteiten straks prima combineren met mijn schilderwerken, want dat blijf ik ook doen.

De nieuwe jeugdcoach Ellen Van Loy

Ik kijk er enorm naar uit om met de rensters samen te werken én met de nieuwe jeugdcoach Ellen Van Loy, zegt Rob Peeters, die z’n carrière als bmx-er begon in 2000 en bij de junioren in die discipline Belgisch kampioen werd. Ook Ellen Van Loy, de 42-jarige veldrijdster die eind deze maand tijdens de sluitingsprijs van Oostmalle een definitief punt zet achter haar professionele carrière in het veld, is de komst van Rob Peeters als nieuwe teamcoach een mooie aanvulling: “We hebben elkaar ondertussen gesproken en je voelt meteen dat het klikt. De liefde voor de koers stroomt nog steeds door Rob z’n aderen. Dat hoor je aan zijn uitleg en je merkt ook dat hij echt klaar is om zijn kennis en ervaring te delen met de meisjes uit ons team. Samen met hun coaches, ben ik er zeker van dat er straks mooie dingen gaan ontstaan. Zelf kijk ik ook uit naar mijn nieuwe rol als jeugdcoach en talentscout.

Ellen Van Looy, make up Cent Pur Cent

Een langetermijnvisie voor de komende seizoenen

Sinds de aankondiging van mijn afscheid ben ik al benaderd door heel wat jonge rensters die graag verder willen in de wielersport. Binnen het team is het de bedoeling dat de vrouwelijke wielertalenten van morgen de kans krijgen om zich in alle rust te ontwikkelen en door te stromen naar het hogere, professionele niveau. Dat vraagt tijd, ruimte en geduld (lacht), maar het is wel iets waar ik graag aan meewerk en mijn kennis en ervaring in deel als jeugdcoach.We zijn in dit verhaal gestapt met een langetermijnvisie voor de komende seizoenen. De focus blijft liggen op het vrouwenwielrennen en het 100% Belgische karakter. Na het veldrijden maken we de omslag richting het wegwielrennen. Ondertussen zijn we inderdaad ook al bezig met de verdere uitbouw, waar Ellen Van Loy als jeugdcoach en talentscout een belangrijke schakel wordt.

Heel wat kennis en ervaring

Met Rob Peetershalen we ervaring in huis en hebben we ook een coach die voor het team algemeen mee het verschil kan maken. Rob heeft heel wat kennis en ervaring, is mondig en weet waarover hij praat. Met Alicia FranckLaura Verdonschot die haar contract heeft verlengd, Suzanne VerhoevenAudrey De Keersmaekeren Lies’l Schevenels, hebben we rensters die volgend seizoen verder gaan groeien. We zijn en blijven een team dat inzet op het vrouwenwielrennen, met de rensters van bij ons. Zowel bij het aanwezige publiek als in de kijkcijfers van de tv-crossen, merk je nog steeds de groeiende interesse. Dat voelen wij ook op het vlak van de materialen én sponsoren die zich graag aansluiten en associëren met ons groeiende verhaal”, klinkt het enthousiast bij de teamleiding van het De Ceuster Bonache Cycling Team.

De Ceuster Bonache Cycling Team (2)

   Foto’s: House Of Entertainment.