...

Piet Junior en Kempi Tot De Dood

Piet Junior en Kempi

Piet Junior, bekend van o.a. ‘Stil In De Stad’ en ‘Nachtapother’, en Kempi hun gevoeligekant zien met Tot De Dood. Het duo staat bekend om hun harde teksten, maar dit keer krijgen we akoestische beats en gevoelige lyrics die gaan over onvoorwaardelijke liefde en het feit dat die alles kan doorstaan. ‘Tot De Dood’ is de tweede single van de nieuwe EP ‘Kampvuur’die in april uitkomt. “Het is een track die gaat over ware liefde, liefde die je tot in de dood wil vasthouden” aldus Piet Junior. Het refrein van ‘Tot De Dood’ is in het Frans, wat een verrassende keuze lijkt, maar volgens de Zwollenaar is het juist een hele logische: “Frans staat bekend als de taal van de liefde.

 Piet Junior & Kempi Tot De Dood

Het eerste nummer dat Piet samen met Kempi maakte

Ik vond dat het Franse refrein de track echt compleet maakte”. ‘Tot De Dood’ is één van de tracks die tot stand is gekomen tijdens het schrijverskamp een paar maanden geleden. Het was het eerste nummer dat hij samen met Kempi maakte tijdens dit schrijfkamp en het resultaat mag er zijn! De gewaagde keuze om een akoestische beat te gebruiken weerlegt de kwetsbaarheid van ware liefde, het weerspiegelt de simpelheid van twee mensen die elkaar ontmoeten en waaruit iets moois ontstaat. Voor hem is de samenwerking met Kempi op deze track een bijzondere ervaring. Hij is zelf ooit begonnen met rappen nadat hij de muziek van Kempi hoorde en Kempi’s bijdrage op ‘Tot De Dood’ maakt voor hem de cirkel rond.

Feelgood muziek

Met eerdere nummers als ‘Nachtapotheker’, 34 shotjes, ‘Vlotte jongens’ en samenwerkingen met Esko, Jebroer, Willie Wartaal, Young Ellens en Brace, zette Piet Junior zijn stap in de Nederlandse hiphop scene. Na zijn debuut in 2020 met de EP ‘Van’t Kamp’ en de hitsingle ‘Dingen Die Normaal Zijn’, verzorgde hij het voorprogramma van Amerikaanse rapper The Game in Hedon. In 2021 besloot hij zich meer te focussen op feelgood muziek. De invloed vanuit de popwereld op zijn muziek is te horen op zijn nieuwste EP ‘Nirvana’ met nummers als ‘Alles’ en ’T strand’. Met zijn laatste releases ’Stil In De Stad’ en z’n nieuwste ‘Tot De Dood’ laat hij een andere kant van zichzelf horen.