...

Piet Junior met Voyage

Piet Junior zet een volgende stap

Piet Junior zet met ‘Voyage’ een volgende stap in zijn carrière! Piet Junior, 26, is klaar om de volgende stap in zijn carrière te zetten met zijn nieuwe single “Voyage”. Piet, die net een platencontract tekende bij ROQ ‘N Rolla Music (Bollebof, Snelle, Jebroer) en optrad bij AT Bookings (Pjotr​, Postman, Skinto), groeide op in een woonwagenkamp waar hij Travellers bloed kreeg. “‘Voyage’ is Frans voor ‘reis’ en sluit perfect aan bij het muzikale pad dat ik tot nu toe heb afgelegd. Inhoudelijk is het een Nederlands nummer waarin ik het beste haal uit mijn ervaring als reiziger Roots en ervaring,” zegt hij enthousiast. Hij is pas 26 jaar, maar Piet Junior uit Berkum (Zwolle) kan al terugkijken op zijn carrière. “Ik zit al in de muziek sinds ik 13 was. Toen ik 14 was, schreef ik mijn eerste rapteksten op basis van mijn ervaring.

Piet Junior

Groeide op in een woonwagenpark

Ik groeide op in een woonwagenpark, waar veel dingen gebeurden die in muziek kunnen worden gebruikt. In het begin ging mijn muziek vooral over “kamp” en de vele misverstanden en gekke verhalen eromheen. Sommige mensen hebben hun ogen wijd open voor wat er met ons aan de hand is, of bewust op een of andere manier. Dit is een manier om afstand te houden. In mijn jeugdjaren was het niet fijn dat ze mij links lieten liggen voor verjaardagsfeestjes door mij niet uit te nodigen ja, dat was intens. Het was een behoorlijk zware tijd en het was pijnlijk, maar ik ben er niet door verbitterd. Als artiest wil ik met mijn muziek net bruggen slaan voor de nieuwe generatie van kamp-reizigers. Met mijn liedjes, maar ook met mijn persoonlijkheid wil ik de vooroordelen en stigma’s doorbreken, kansen creëren en binnendringen bij die mensen die gauw een muurtje optrekken en zich afsluiten zodra ze nog maar kijken naar onze leefsituatie.” 

Een meeslepende videoclip

Op de single “Voyage” staat ook een meeslepende videoclip waarin Piet Junior nog niet klaar was om zijn test te doen. De man die op jonge leeftijd in aanraking kwam met muziek had al op jonge leeftijd succes met underground-nummers als “Lovie” en “Vlotte Jongens”. In het verleden werkte hij ook samen met muzieksupersterren Esko, Young Ellens en Brace. Twee jaar geleden verscheen zijn debuut-EP ‘Van ’t Kamp’ met de hit ‘Dingen Die Normaalzijn’. Vanwege zijn succes steunde hij ook de Amerikaanse rapper “The Game” van Hedon. Muzikaal heeft Piet Junior zich de afgelopen jaren ontwikkeld van rapper hiphopzanger tot volwaardig artiest. Op zijn laatste EP ‘Nirvana’ hoor je duidelijk de pop-invloed. Piet Junior heeft een breed scala aan muzieksmaken en is fan van Roy Orbinson, Biggie en “The King” Elvis Presley, en hij heeft ter ere van hen een tatoeage op zijn onderarm laten zetten.

Muziek is emotie

“Muziek is emotie,ik kan alleen brengen waar ik achter sta en mezelf in kan vinden. Ik ben blij dat ik dezelfde visie kan delen met mijn nieuwe team, want het is echt de manier om iets speciaals te creëren. Laat mijn nieuwe single “Voyage” het begin zijn van iets bijzonders, toegankelijker, meer gelaagd. Dit was niet alleen een pakkend nummer met een sterke boodschap, het ging ook over mijn reis en mijn levenservaringen. Gebaseerd op de eerste reactie merkte ik dat het mensen raakte en hen stimuleerde om er echt goed over na te denken. Het gemeenschappelijke verhaal van reizigers is naar mijn mening een thema dat ze ook in Vlaanderen zouden herkennen”, lacht Piet Junior. De nieuwe, Nederlandstalige single ‘Voyage’ van Piet Junior verscheen op het ROQ ’N Rolla Music-label en is  digitaal beschikbaar.