...

Peter Luts kijkt uit naar de langverwachte heropening

Peter Luts, Dj en producer uit Koersel

Peter Luts, Dj en producer uit Koersel kijkt uit naar de langverwachte heropening van het nachtleven.  Het waren zware weken voor de Limburgse DJ en producer Peter Luts uit Koersel, die al meer dan 25 jaar actief is in de internationale muziekscene en succes had met Lasgo, Peter Luts en vele andere projecten. Na de eerste lockdown en korte heropening is het september sinds Peter nog achter het stuur zat. “Wauw, dat heeft lang geduurd. Ik heb onlangs mijn studio gerenoveerd, waardoor ik meer muziek kan maken. “Human”, mijn meest recente single, is vorige week uitgebracht met Hunter Falls. De timing was perfect, want vanaf vrijdag gaan de clubs weer open zijn en ik ben benieuwd hoe het publiek daarop zal reageren”, aldus Peter Lutz enthousiast.

Peter Luts (2)

Succesvolle resident DJ’s van Versuz Club

Peter is al vele jaren een van de succesvolle resident DJ’s van Versuz Club. Tijdens het openingsweekend speelt hij daar op vrijdag- en zaterdagavond. “We kwamen net uit een lange lockdown. Daarna mochten we heel even testen met CST, maar na een paar weken waren we eruit en was de club dicht”, begint de populaire Limburgse dj en producer Peter Luts het gesprek. Net als zijn andere dj’s ligt hij sinds september stil vanwege coronamaatregelen. “Ik breng veel tijd door in mijn opgeknapte studio waar ik tijd besteed aan het echt bezig zijn met de muziek. ‘Human’ is mijn meest recente single, die ik vorige week met Hunter Falls uitbracht. Ik ben benieuwd, maar het geeft ook voldoening dat ik het nummer dit weekend met publiek kan uittesten.

Benieuwd hoe zoiets werkt op de dansvloer

Als je muziek maakt, heb je altijd een bepaalde verwachting in je hoofd, en je bent gewoon benieuwd hoe zoiets werkt op de dansvloer.” Deze vrijdag- en zaterdagavond staat Peter Luts terug achter de draaitafels bij Club Versuz in Hasselt als een van de vertrouwde resident DJ’s. “Mijn pak is niet klaar. Nooit. Ik bereid nooit iets voor, maar als ik muziek speel, kijk ik constant hoe mensen erop reageren. Ik ben niet bang dat het na al die maanden niet meer in mijn vingers zit (lacht). Muziek spelen is als fietsen. Dat vergeet je nooit. Het gaat niet alleen om technologie, vooral de muziekkeuze enz. Ik heb de afgelopen maanden tijd gehad om met muziek te werken, dus ik begrijp wat er nu aan de hand is.” Peter Luts vindt het vinden van nieuwe clubrecords erg leuk.

Er komen binnenkort nieuwe clubplaten aan

“Omdat clubs al een paar maanden dicht zijn, komt er minder uit. Veel muzieklabels en uitgevers zijn zich gaan richten op muziek die meer geschikt is voor radio en streaming. Er zijn natuurlijk clubplaten uitgebracht, maar door de sluiting van disco’s en clubs, is het niet echt iets geworden. Aan de muziek die ik de afgelopen weken heb gekregen, merk ik dat we ook terug in dat genre zijn.” Met zijn nieuwe single “Human” opgenomen met Hunter Falls, bracht Peter Luts onlangs ook een commercieel, radio en streamingvriendelijk nummer uit. “Ja, maar er komen binnenkort nieuwe clubplaten aan, ik hou van die muzikale diversiteit. Zoals wanneer ik op zomerfestivals afwissel tussen clubs en disco’s. Op de eerste vrijdag van Tomorrowland sta ik weer op het Lotus-podium het op één na grootste festivalpodium.

Samen met nog wat verrassende festivals

Ja, het is geweldig. Ik ben erg blij en vereerd om weer deel uit te maken van het geheel. Het is geweldig dat je daar kunt spelen, vooral omdat de mensen altijd vrolijk en opgewekt zijn. En het internationale publiek, dat is altijd een uitdaging voor mij. Dat zijn de zomermaanden, samen met nog wat verrassende festivals. Even vooruitkijken naar komend weekend, want dan kunnen we twee keer draaien bij Club Versuz. Ik mis het echt. Ik doe dit al meer dan 25 jaar, maar het overschakelen naar en het afspelen van muziek heeft geen houdbaarheidsdatum. Waar het om gaat is verlangen, passie en gedrevenheid, en die zijn er nog steeds. Ik kan niet wachten tot vrijdagavond. “De nieuwe single ‘Human’ van Peter Luts en Hunter Falls verscheen op Voyager Records en is nu digitaal beschikbaar.