...

Wat zijn de voordelen van een kredietverzekering?

Wat zijn de voordelen van een kredietverzekering

Wat zijn de voordelen van een kredietverzekering?

Als je een bedrijf bezit heb je er vast weleens van gehoord: een kredietverzekering. Maar wat is een kredietverzekering precies en wat de voordelen ervan? Hieronder meer informatie over de voordelen voor de eigenaar van een bedrijf om een kredietverzekering te hebben.

Wat is een kredietverzekering?

Een kredietverzekering is een verzekering die je afsluit om er zeker van te zijn dat je openstaande facturen van eventuele failliete debiteuren hoe dan ook uitbetaald krijgt als je een kredietverzekering hebt afgesloten. Deze verzekering zijn er in vele soorten en maten, ook naargelang de grootte van je bedrijf. Ben je voor je omzet afhankelijk van enkele grote debiteuren? Dan is het een fijn gevoel dat je weet dat deze facturen hoe dan ook uitbetaald zullen worden indien een debiteur failliet wordt verklaard. Als een factuur niet wordt betaald, zal een incassobedrijf hier kort op zitten en gaan kijken of de factuur alsnog betaald kan worden. Is dit niet mogelijk? Dan krijg je het verschuldigde factuurbedrag uitgekeerd door de verzekeraar. De voordelen die het afsluiten van een kredietverzekering met zich meebrengt zijn:

Minder zorgen

Door deze verzekering af te sluiten, kun je met minder zorgen je bedrijf leiden. Je weet namelijk dat facturen altijd uitgekeerd zullen worden bij een faillissement van een debiteur. Ook hoef je hierdoor geen aanmaningen te sturen of stress te hebben dat bepaalde grote(re) facturen niet worden voldaan.

Veilig kunnen groeien met je bedrijf

Je kunt veilig plannen maken voor de toekomst en realistische doelen stellen als je weet dat je bedrijf sowieso voldoet aan de kredietwaardigheid om uit te groeien tot een groeiend en gezond bedrijf. Hierdoor kun je ook op een veiligere manier een gezonde omzetgroei realiseren.

Verzekering van debiteurenbetalingen

Uiteraard dien je altijd de kleine lettertjes door te lezen van je afgesloten kredietverzekering, maar in principe krijg je de facturen die door failliete debiteuren niet kunnen worden voldaan, uitgekeerd door de verzekeraar. Zo ben je ervan verzekerd dat je de omzet kunt behalen waar je/jullie hard voor hebben gewerkt. Via Allianz Trade kun je kijken naar de mogelijkheden om een kredietverzekering op maat voor jouw bedrijf af te sluiten.

Meer financieringsmogelijkheden

Als je aan kunt tonen dat je een kredietverzekering hebt afgesloten, zullen ook de financieringsmogelijkheden toenemen. Doordat het risico van banken hierdoor kleiner is dat jouw bedrijf risico loopt op een faillissement of minder betalingen, zal een bank eerder geneigd zijn om jou financieringsmogelijkheden aan te bieden indien je dat graag zou willen.

Foto Pixabay