...

Sint en Connie Neefs in Westrand Dilbeek

Sint en Connie Neefs in Westrand

Sint en Connie Neefs zijn zoals ieder jaar rond deze periode opnieuw drie dagen te gast in Westrand te Dilbeek. Het begon jaren geleden met het eerste Sint-Niklaasfeest onder  de kundige leiding van wijlen Jef Burm. Toen Jef ermee stopte toen hij 65 was stond Connie klaar om de traditie verder te zetten en zo zitten we vandaag aan het 48e Sint-Niklaasfeest. Zowel Jef als Connie waren al thuis in Dilbeek want in 1975 traden ze al samen op in de Westrand tijdens de maand mei samen met Jef Burm en Jeaninne Bisschops voor het jaar van de vrouw. In datzelfde jaar trad ook Jef Gunst in dienst en werden er plannen gesmeed voor een eerste Sint-Niklaasfeest met een groots opgezette show.

Sint -Niklaasfeest Dilbeek Diane Van Hove 29122022

(voor de laatste keer heette schepen Dianne Van Hove de mensen welkom)

Rustig Adem Blijven Halen

Dat betekent dan ook dat we gisteren al toe waren aan de 48e editie van het Sint-Niklaasfeest in zijn huidige vorm. Dat wil dan ook zeggen dat Connie gisteren voor de 28e keer de show mocht presenteren. Het Thema dit jaar is “Rustig Adem Blijven Halen”. eerst was het aan Dirk en Eric om op hun instrumenten (vleugel en keybords) de intro van Welkom, Bienvenue te spelen. En dan was het natuurlijk aan Connie die ondanks de jaren nog geen haar veranderd is, om iedereen welkom te heten met haar nummer Goeie middag. Dadelijk gevolgd door Rustig Adem Blijven Halen het themalied van de nu 87-jarige Ted De Braak uit Nederland. Het ballet Showcase mocht daarna een eerste keer hun beste beentje voorzetten op de tonen van Fire van The Pointer Sisters.

Connie Neefs Sint-Niklaasfeest 20112022

Remco Evenepoel

In tegenstelling tot de show in juni waar de Sint zich nog moest beroepen op moderne technologie als skype om in de zaal te verschijnen, was hij gisteren lijflijk aanwezig en of hij daar blij mee was. In het gesprek dat Connie daarna had met de Heilige man bleek dat hij ook fan was van de nieuwe Schepdaalse Vuelta winnaar Remco Evenepoel. Maar ook tijdens het wereldkampioenschap zat de Sint op het puntje van zijn troon en zag hij hem ook live wereldkampioen worden. Dat hij een echte Remco fan was liet de Sint nog blijken door zijn speciaal voor Remco geschreven ode voor te dragen. Terwijl de ganse zaal hem bedankte met een luid applaus verdween hij al terug vanwaar hij gekomen was.

Sint Sint-Niklaasfeest Dilbeek 29112022

Wanmanbando

Op het toneel verscheen er een man met een groene Gitaar luisterend naar de naam Wanmanbando. Die vergastte ons met een paar zelf geschreven nummers waaronder Christientje, Rose Marie Drumster om te eindigen met het gekende You Are My Sunshine.  Dan was het terug tijd voor het showballet Showcase die het ditmaal deden op een nummer van de Andrew Sisters. Deze mensen hebben ook hun eigen muziek mee dat betekent dan ook dat Eric en Dirk even mogen rusten tijdens het optreden van het ballet. Maar ook vanachter hun instrumenten genoten ze met volle teugen van de opgevoerde danspassen.

Wanmanbando Sint-Niklaasfeest Dilbeek 29112022

 

Internationale act Kristalleon

Plots kwamen vanuit de zaal allerlei lichtflitsen en zagen we een persoon verkleed als harlekijn met allemaal spiegeltjes op zijn pak, vandaar uiteraard de lichtflitsen die de volgspot veroorzaakte. Merkwaardig was ook dat deze blokfluit speelde en later op het podium zelfs met twee tegelijk. Maar het zou nog straffer worden want op het podium onthulde hij een tafel met allemaal kristallen glazen gevuld met water. En door op die glazen met zijn vingers te draaien speelde hij een aantal liedjes. Zo herkenden we onder andere Girl From Apenina, besluiten deed hij met Libertango. Nu begrepen we ook waarom deze Duitse artiest zichzelf Kristalleon noemde.

Kristalleon Sint-Niklaasfeest Dilbeek 29112022

Celien Hermans

Het podium werd daarna vrijgemaakt voor niemand anders dan de charmante verschijning van Celien Hermans. Op haar beurt verscheen Celien in een prachtig tweedelig glitterpakje dat ze waarschijnlijk afgekeken had van Kristalleon maar dan wel zonder de spiegeltjes. Zij zong ook een aantal mooie nummers waaronder Ritme In Mij, het door Stef Bos geschreven Door De wind, van Sandra kim J’aime La Vie, en samen met het dansende showballet het nummer Alles Ben Jij. Eindigen deed ze met een duo samen met haar moeder en het mooie Vechter bekend van het programma liefde voor muziek. Zo eindigde het eerste gedeelte en werden de mensen uitgenodigd in de feestzaal voor de traditionele koffie en boterkoeken.

Celien Hermans Sint-Niklaasfeest Dilbeek 29112022

Arno, Nicole en Hugo

Voor de start van het tweede gedeelte werd uiteraard beroep gedaan op het prachtige ballet Showcase. Die werden daarna gevolgd door een medley van Dirk en Eric met nummers van artiesten die reeds een tijd of recent van ons zijn heengegaan. Zo herkenden we o.a. Arno, Nicole en Hugo, e.a. Daarna was het tijd om Kristalleon nog een laatste keer aan het werk te zien op zijn kristallen glazen. Dit maal werd hij bijgestaan door twee personen uit de zaal en die deden dat wonderwel goed. Zo goed zelfs dat de dame niet naar het teken keek van Kristalleon dat ze mocht stoppen en dapper bleef doorwrijven, tot grote hilariteit van de zaal uiteraard.Dirk peeters Sint-Niklaasfeest Dilbeek 29112022Eric De Vos Sint-Niklaasfeest Dilbeek 29112022

Margriet Hermans

De immer goedlachse Margriet Hermans mocht als laatste het podium betreden en enkele van haar bekendste hits zingen. Zoals daar zijn Niets Houd Me Tegen ook het nummer uit liefde voor muziek van Suzanne en Freek Spiegelbeeld. Uiteraard mocht ook haar Zomerhit Lekker Blijven Hangen niet ontbreken en afsluiten deed ze samen met haar dochter en het van Jimmy Frey afkomstige Samen leven, tevens ook het vroegere lied geweest van de actie Levenslijn op VTM. Presentatrice Connie mocht nog één maal alle artiesten op het podium roepen en de Sint bedacht ze uiteraard met een geschenk. Met het samen zingen van het inmiddels bekende slotlied Zo Nu Gaan Wij Weer Naar Huis werd deze 48e editie van het Sint-Niklaas feest afgesloten. Bij het verlaten van de zaal kregen alle aanwezigen nog een kleine attentie.

Margriet Hermans Sint-Niklaasfeest 29112022Showcase Sint-Niklaasfeest Dilbeek 29112022

Info

Deze show was uiteraard weer een productie van de bovenste plank en het bekijken meer dan waard. De mensen die nog graag naar “Blijven Ademen” komen kijken kunnen dat vandaag en morgen nog doen in de schouwburg van Westrand vanaf 14u. Meer inlichtingen over deze en andere optredens kan je vinden op www.westrand.be. +32 (0)2 466 20 30. aarzel niet en doe het nu!

Sint-Niklaasfeest Dilbeek afscheid

Voor meer foto’s klik hier

Voor meer Foto’s 01122022 klik hier.