...

Sint-Niklaasfeest in uitgesteld relais

Sint-Niklaasfeest uitgesteld

Sint-Niklaasfeest Connie Neefs

Sint-Niklaasfeest in uitgesteld relais voor de derde leeftijd. Normaal komt de goede Sint in december en dan nog meestal op 6 december zo ook voor de mensen van de derde leeftijd. Verleden jaar bleef de Sint echter afwezig in het wetrandtheater omwille van Corona. Daarom stak men de hoofden bij elkaar en besloten ze het Sint-Niklaas feest te verdagen naar juni. Het traditionele Sint-Niklaasfeest werd dus omgedoopt tot “De Platenkast…Op Volle Toeren”. Uiteraard werd het geheel terug samengesteld en gepresenteerd door ons aller Connie Neefs en muzikaal begeleidt door Dirk Peeters en Eric De Vos (zie foto’s).

Dirk PeetersEric De Vos

Alice Toen

Een pleiade van artiesten passeerden weer de revue op het podium van het westrandtheater. En niet te vergeten in het eerste deel kwam zowaar de binnenkort jarige in Dilbeek verblijvende Alice Toen die op 25 juli 98 jaar wordt, maar dat was er niet aan te zien. Ze zong en droeg voor alsof ze nog 25 was en dat begeleidt door gitarist Jean Van der Schueren. Nadien kregen we Lucas Van Den Eynde (o.a. Van Vlees en Bloed, In de Gloria en Morgen maandag) en Tinne Emmerechts die een paar nummers opdiepten uit hun liedjesprogramma Jukebox. Maar Tinne is ook zeker en vast bekend van haar televisiewerk in “Tegen De Sterren Op”.

Alice Toen

Teddy Scholten en Toon Hermans

Nadien kwam zowel Tinne als Lucas nog een solonummer zingen. Tinne het nummer “Een Beetje” Van wijlen Teddy Scholten terwijl Lucas het nummer “Zij Kon het Lonken Niet laten”  van de eveneens overleden Toon Hermans. Wat toch wat hilariteit ontlokte in de zaal door de outfit van Lucas, met belletjes rond zijn hoofd een grote trom op de rug (bediend door zijn voet) en tenslotte een tamboerijn in de hand. Lilianne Dorekes was ook van de partij en dankzij een internetverbinding kon de Sint inbellen en meegenieten van het geheel. Afgesloten werd met het traditioneel nummer “ja nu gaan we weer naar huis”. En nu op naar december voor het traditionele Sint-Niklaasfeest.

Voor meer foto’s klik hier