...

Een doordachte linkbuilding strategie in België

linkbuilding-strategie-links-onderzoeken

Een doordachte linkbuilding strategie in België

Overweeg je om met linkbuilding in België aan de slag te gaan om je website te laten stijgen in Google? Dat is zeker een verstandige beslissing, maar weet dat je zonder linkbuilding strategie weinig resultaat zal boeken. Niet voor niets zal een professionele linkbuilder steeds een complete linkbuilding strategie uittekenen voor jouw linkbuilding. Maar wat is dat nu eigenlijk linkbuilding en wat houdt zo’n strategie in?

Een doordachte linkbuilding strategie laten uittekenen

Eigenlijk kun je een linkbuilding strategie samenvatten als alle acties die op een doelgerichte manier worden uitgevoerd om door middel van links je positie in de zoekmachines te verbeteren. Hoe meer kwalitatieve links er naar je website gaan, hoe beter je scoort in Google.

penalty-door-googleVoor zoekmachines als Google zijn links nog steeds een van de belangrijkste factoren om je website te ranken. Door een goede linkbuilding strategie vooraf samen te stellen, kan je veel sneller & doordachter te werk gaan.

Heel wat mensen laten zich verleiden tot het kopen van backlinks, maar dat brengt vandaag geen zoden meer aan de dijk bij het bouwen aan een gezond linkprofiel. Meer nog, Google kan je er voor afstraffen. Door op een professionele manier aan linkbuilding te doen, voorkom je dit. Als het dan toch gebeurt, of je krijgt veelal ongevraagd onbetrouwbare links, kan Link Optimizer dit oplossen met Linkdetox.

Welke zaken zijn belangrijk voor je linkbuilding strategie?

Een goede en succesvolle linkbuilding strategie is gebaseerd op enkele belangrijke zaken.

  1. Google moet je website zien als een ‘autoritair’ voor die specifieke zoekwoordenGoogle houdt van websites met unieke & originele content én autoriteit. Het is dan ook de kunst om je website neer te zetten als een merk. Merken genieten veel vertrouwen van Google omdat ze op een natuurlijke manier veel links krijgen. Hun hoge positie geven ze vervolgens door via een goed opgebouwde interne linkstructuur, want ook dat is belangrijk in je linkbuilding strategie.
  2. Ga voor toppagina’s met je belangrijkste zoekwoordenEen toppagina voor Google biedt veel waarde & goede content. Een toppagina focust zich qua inhoud op je belangrijkste zoekwoord en daarna ga je voor links zorgen naar deze waardevolle content. Hierdoor stijgt je autoriteit en dus je positie in Google. Daarbij blijft het belangrijk dat er nog steeds veel meer links naar je homepagina gaan, dan naar je toppagina’s. Op die manier blijft je linkprofiel ‘natuurlijk’ in de ogen van Google. Ideaal voor succes met linkbuilding in België
  3. Geef de autoriteit van je toppagina’s doorAls je goede toppagina’s hebt, is het mooie dat deze hun waarde doorgeven aan andere pagina’s op de website. Een ervaren linkbuilding specialist kan je hier meer over vertellen.

 

Linkbuilding uitbesteden voor de Belgische & Nederlandse markt

Als ondernemer heb je geen kaas gegeten van linkbuilding in België want je hebt andere prioriteit. Toch wil je de kracht van linkbuilding meepikken en je positie in Google verbeteren. Je laat je linkbuilding strategie dan ook maar beter over aan een professional die van aanpakken weet. Bij Link Optimizer zijn we alvast jaren thuis in linkbuilding in België & Nederland en werken we voor elke klant een linkbuilding strategie op maat uit. Bezoek onze website en contacteer ons voor meer informatie.