...

Kun je het handelen in cryptocurrency volledig aan computers overlaten ?

Kun je het handelen in cryptocurrency volledig aan computers overlaten

Kun je het handelen in cryptocurrency volledig aan computers overlaten?

Het handelen, beleggen en het gebruik van cryptocurrency wordt gezien als financiële stroming van de toekomst. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de blockchain technologie, een decentraal, digitaal grootboek waarbij het menselijk handelen overbodig wordt gemaakt. Op basis van deze wetenschap zou je kunnen concluderen dat je het handelen in cryptocurrency ook volledig aan computers kunt overlaten maar is dat ook zo?

Cryptocurrency als nieuw betaalmiddel

Cryptocurrency is ooit op de markt gebracht als nieuw betaalmiddel. De achterliggende gedachte van het ontwikkelen van cryptocurrency is het creëren van een platform waarop het mogelijk is om op een snelle, efficiënte en veilige manier financiële transacties vorm te geven. Hiermee vult de crypto markt precies de gaten op die de traditionele financiële sector laat liggen. Daarbij wordt het investeren in cryptogeld gezien als steeds interessante vorm van het creëren van een verdienmodel. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van de sterk schommelende crypto koersen volgens het ‘buy low, sell high’ principe. Hoewel dit een zeer risicovolle stap is, kan er een flink vermogen uit worden opgebouwd.

Volop mogelijkheden om de crypto wereld te betreden

Geïnteresseerden hoeven niet lang te zoeken naar de mogelijkheden om de crypto wereld te betreden. Deze zijn er volop. Een van de opties is het gebruik maken van de diensten van een exchange. Het aanbod van de verschillende exchanges kan onderling flink verschillen dus een vergelijking loont de moeite. Een andere optie is het gebruik maken van een initiatief als teslacoin. dit is een trading bot (een handelsrobot of handelssoftware) dat het handelen in cryptocurrency voor een groot deel van je overneemt.

Kun je de crypto handel volledig aan computers overlaten?

Op basis van het bovenstaande vraag je jezelf wellicht af of je de crypto handel volledig aan computers kunt overlaten. Dit is voor een groot deel wel mogelijk. Een trading bot kan immers 24/7 de koersontwikkelingen voor je in de gaten houden en op de gewenste manier hierop reageren. Met de term “op de gewenste manier” komen we immers op het antwoord op de vraag of je de crypto handel volledig aan computers kunt overlaten. Dit is niet het geval. Een trading bot werkt immers op basis van de strategische beslissingen van de handelaar of belegger zelf. Als er een sterke strategie wordt ingegeven zal de trading bot een reeks gunstige beslissingen laten maken. De tegenovergestelde situatie kan zich echter ook voordoen. Je zou het immers niet zeggen maar het handelen en beleggen in cryptocurrency blijft deels toch echt mensenwerk.