...

Urbanus te gast bij radio Rand

Urbanus bij Rand

Urbanus was afgelopen zondag te gast bij radio Rand. Nadat hij afgelopen vrijdag de officiële release deed van zijn nieuwe album in Brugge, kwam hij deze nu live voorstellen op radio Rand. De plaatgast met Kris Baert dat nu al een jaar loopt had de eer en het genoegen Vlaanderens grootste komiek te mogen ontvangen. De plaatgast mocht eerder al een paar grote namen uit de radio, tv en entertainmentwereld ontvangen. Passeerden o.a. reeds de revue Carry Goossens, Lisa Del Bo, Emilien, Bart Herman, zelfs de wereldberoemde Chocolatier Herman Van Dender wist Kris Baert voor de microfoon te halen.

Urbanus Rand voor microfoon

Urbanus met gitaar

Iets voor 10 u zwaaide de deur open en stapte de immer vrolijke Urbanus met gitaar de studio binnen. Nadat hij iedereen begroet had vroeg ik hem waarom hij in godsnaam zijn voorstelling van zijn nieuw album in Brugge had laten doorgaan? De reden was heel simpel, het artiestenbureau van Urbanus bevind zich namelijk in Brugge. Daar ging het voorstellen van het nieuwe album door in een oude tot theaterzaal omgebouwde kerk. Dat op zich was geen probleem, alleen moest hij van de kleedkamer naar buiten rond de kerk om zich naar het podium te begeven. Gelukkig regende het niet voegde hij er nog lachend aan toe.

Rand urbanus studio

In Roer En Rep

Ondertussen was het 10 uur geworden tijd voor Kris en zijn plaatgast en voor de tweede keer was dat Urbanus. Urbanus was één van de eerste gasten die kris in zijn programma ontving bij de start van radio Rand. Maar nu Urbanus een nieuw album uitbracht was hij zeker een tweede keer welkom om dit voor te stellen. het album dat als titel meekreeg “In Roer En Rep” bevat naast oude herwerkte nummers ook nieuw materiaal. Bij ieder nummer dat gedraaid werd gaf Urbanus dan ook duiding over het ontstaan van een nummer. Bij sommige nummers was het schrijven op 10 min. gedaan bij andere zat hij er soms uren aan.

Rand Urbanus met Kris

Bakske Vol met Stro

De herwerkte versie van Philemone en Philomeen bracht Urbanus onder begeleiding van zijn gitaar live in de studio. Zelfs als de microfoons uitstonden vlogen de grappen en grollen door de studio, wat door het aanwezige publiek uiteraard gewaardeerd werd. De lachsalvo’s waren daar een overtuigend bewijs van. Natuurlijk kwam ook zijn grootste kersthit ter sprake “Bakske Vol met Stro“. Daarvan kwamen we te weten dat dit eigenlijk als B kant was voorzien bij het nummer “Als Moeder Zong“. Toen bleek dat de B kant het beter deed werd de hoes herdrukt en werd “Als Moeder Zong“de B kant. Eigenlijk was “Als Moeder Zong” een Me Too nummer nog voor iemand over Me Too sprak aldus Urbanus.

Urbanus Rand met gitaar

Boodschap

Over een “Bakske Vol met Stro” wist de komiek nog te vertellen dat daar een boodschap in zat. Zo verklaarde hij ons de laatste zin ” Jezus is in zijn sportwagen gekropen, al wie dat mij volgen wil zal wreed hard moeten lopen”. Daarmee bedoelde hij dat wie de leer van Christus wil volgen daar veel moet voor doen en laten. Zelfs wij hadden die boodschap er niet in gevonden. Ondertussen ging de klok richting 12u en liep het programma ten einde en moest Kris afscheid nemen van de immer goedlachse sympathieke Pajottenlander Urbanus. Na nog een kleine fotoshoot met de aanwezigen verdween Urbanus door dezelfde deur als langs waar hij gekomen was. Iedereen was het erover eens dat het een memorabel programma was geworden.

Rand Urbanus met mezelf

praktische info:

Voor mensen die de uitzending nog eens willen opnieuw beluisteren, die kunnen terecht op www.radiorand.be dan doorklikken naar programma’s en de plaatgast. Daar vindt je trouwens alle plaatgasten die al gepasseerd zijn in het programma terug. De plaatgast is ook iedere zondag live te beluisteren tussen 10 en 12. Voor de mensen die zich graag het nieuwe album van Urbanus aanschaffen dat kan op zijn eigen webstek www.urbanuswebshop.be. ieder exemplaar wordt door Urbanus getekend voor verzending.

Urbanus te gast bij radio Rand - IMG 0109