...

Ferrari Dino van Eric Clapton

Ferrari van Eric Clapton in Brussel

De Ferrari Dino van Eric Clapton, de Benelux-première van de nieuwe KTM en Smart SUV, Bentley Art Car en massa’s unieke oldtimers en classic cars vind je dit weekend op de 7de InterClassics Classic Car Show Brussels Van vrijdag 18 tot en met zondag 20 november 2022 kan je terecht in de Brusselse Heizelpaleizen 5, 6 en 7 voor de 7de InterClassics Classic Car Show Brussels. Autoliefhebbers kunnen op bijna 35.000vierkante meter oppervlakte genieten van honderden unieke classic cars, young en oldtimers. Op de beurs is er dit jaar speciale aandacht voor de 50steverjaardag van de BMW M én de 75ste verjaardag van Ferrari. Eén van de blikvangers is zonder meer de Ferrari Dino 206 van voormalig eigenaar Eric Clapton.

Ferrari InterClassics Classic (2)

Bentley Art Car

Verder is het ook uitkijken naar de Bentley Art Car van de in Brussel wonende Libanees-Armeense Jean Boghassian. Op InterClassics zijn er dit jaar ook twee absolute primeurs. Naast de kennismaking met de elektrische Smart SUV, stelt DRM Sportscar nu vrijdag 18 november 2022 om 14u00 officieel het gloednieuwe straatmodel KTM X-Bow GT-XR voor in Paleis 5. Het is een trend die al een tijdje is ingezet en nu wordt bevestigd, dat bepaalde autoproducenten niet meer wachten op het autosalon in januari, maar er voor kiezen om al op onze beurs hun nieuwe wagens voor te stellen. Op InterClassics vind je allerlei autoliefhebbers: families en gezinnen, maar ook echte autoverzamelaars.

meer tickets verkocht dan het voorbije jaar

Samen met o.a. AutoScout24 worden er auto’s verkocht, maar uiteraard is dat publiek ook interessant voor de producenten van nieuwe wagens en toekomstige verzamelstukken. De interesse voor de komende editie is bijzonder groot, want in de voorverkoop hebben we nu al meer tickets verkocht dan het voorbije jaar”, zegt beursorganisator Erik Panis. Op dit moment is het al behoorlijk druk in de Brusselse Heizelpaleizen, waar alles in gereedheid wordt gebracht voor de 7de InterClassics Classic Car Show Brussel. Deze opende gisterenavond met een exclusieve Preview Night. Vrijdagochtend opent de beurs voor het grote publiek, van 10u00 tot 21u00.

InterClassics Classic

Massa oldtimers, classic cars en youngtimers

Op zaterdag en zondag kan je er van 10u00 tot 18u00 terecht om te genieten van een massa oldtimers, classic cars en youngtimers. Het centrale thema dit jaar is de 50steverjaardag van de populaire BMW M, maar ook de 75steverjaardag van de Italiaanse sportwagenfabrikant Ferrari. Op de beursposter zie je dit jaar een unieke Ferrari 250SWB met racenummer 59, exact zoals hij in 1962 door de Ecurie Francorchamps werd ingezet. Op de beurs wordt ook de sterke band en de bijzondere relatie met de Belgische ‘Scuderia nog eens extra in de verf gezet. Door de samenwerking met deverzamelaars en het populaire Autoworld Brussels,vind je straks ook enkele topstukken uit de Ferrari-collectie, zoals een Ferrari F40, F50 en Enzo.

Eric Clapton

Met grote ogen wordt er in Brussel ook uitgekeken naar de komst van de Ferrari Dino 206, een wagen die een tijdje geleden nog tot de privécollectie behoorde van de Britse gitarist, componist en zanger Eric Clapton(‘Wonderfull Tonight, ‘Tears In Heaven’, ‘Layla’). “Volgens de huidige eigenaar heeft de wereldberoemde artiest zelf nog mee gereden”, klinkt het bij beursorganisator Erik Panis. “Met de nodige zorg geven we deze wagen een mooi plekje op de beurs, want het is zeker één van de vele bijzondere wagens die we dit jaar mogen verwelkomen.

InterClassics Classic (1)

Primeur

Een opvallende trend die zich de laatste jaren doorzet is dat autoproducenten niet langer meer wachten op het Autosalon, maar van de InterClassics Classic CarShow Brussel gebruikmaken om nieuwe modellen of toekomstige classic cars voor te stellen. “Op onze beurs wordt er niet alleen door de families en autoliefhebbers naar de mooie wagens gekeken, op de dagen zelf en nadien worden er ook wagens verkocht. Misschien is hét unieke aan ons verhaal dat wij zowel autoliefhebbers gedurende één weekend samenbrengen, maar ook verkopers en dealers. Wat dat laatste betreft werken we al enkele jaren rechtstreeks samen met o.a. Porsche, Lamborghini en Bentley. Door die succesvolle samenwerkingen hebben nu ook andere autoproducenten de weg naar ons gevonden”, zegt Erik Panis.

De gloednieuwe KTM X-Bow GT-XR

Naast de voorstelling van de elektrische Smart #1, is het ook uitkijken naar vrijdag 18 november, want dan wordt om 14u00 in Paleis 5 de gloednieuwe KTM X-Bow GT-XR officieel voorgesteld. “Het is een echte racewagen, gehomologeerd voor de openbare weg, geboren op het circuit. De unieke ingrediënten van de KTM vind je terug in dit model. In het oog springt het indrukwekkende elektrische systeem, waardoor de chauffeur onder een glazen koepel aan boord kan plaatsnemen, vergelijkbaar met een straaljager”, aldus de producent. Aan de wagen hangt een prijskaartje van om en bij de 285.000 euro.

Bentley Art Car

Auto- en kunstliefhebbers gaan op de komende InterClassics Classic Car Show Brussels echt hun hartje kunnen ophalen bij het art car-project van gerenommeerd, in Brussel wonende, Libanees-Armeense kunstenaar Jean Boghassian. Boghassianis één van de weinige kunstenaars die vuur tot zijn hulpmiddelen rekent. Met behulp van verschillende soorten fakkels maakt hij abstracte kunstwerken op diverse ondergronden. Het ontwerp op de Bentley GT3is ontstaan vanuit drie fysieke werken, waarvan één is gedigitaliseerd en op de wagen gedrukt. Deze racewagen stond aan de start van de Spa 24 uur in 2022 en wist op Hockenheim in de Ultimate Cup Series zelfs te winnen!

Mensen met een beperking

Het bijzondere aan dit team is de deelname van de uit Gosselies afkomstige Nigel Bailly. Na een motorongeluk op zijn 14e liep hij een dwarslaesie op. Dit hield hem niet tegen om zijn motorsportdroom waar te maken. In 2021 nam hij al deel aan de 24 uur van Le Mans in een Oreca 07-Gibson. Zijn stichting YourGT stelt mensen met een beperking in staat om sporten uit te oefenen met een coach en ondersteuning. Zo kunnen ze zich verder in de sport ontwikkelen. Eerder dit jaar werden diverse race-geïnspireerde werken van Boghassian geveild. De opbrengst werd geschonken aan de stichting van Bailly. De auto is te zien in Palais 6van Brussels Expo.

Populair

Sinds 1 november zijn er in België nieuwe regels van toepassing voor oldtimerkeuring. “Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters beoogt met haar aanpassingen vooral duidelijke regels voor oldtimerliefhebbers, met verkeersveiligheid als prioriteit. Wij merken vooral dat de interesse is verschoven en dat eigenaars van oldtimers en classic cars steeds makkelijker kiezen om aanwezig te zijn op onze beurs,of ze te bezoeken. In vergelijking met de voorbije editie noteren we nu al een grotere voorverkoop voor komend weekend”, zegt Erik Panis.

Aankondiging InterClassics Classic

De 7de InterClassics Classic Car Brussels vindt plaats op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 november 2022 in de Heizelpaleizen 5, 6 en 7 van Brussels Expo.
Tickets en info: https://interclassics.events/classic-car-show-brussels/