...

Dit zit er allemaal in een gereedschapskist!

Dit zit er allemaal in een gereedschapskist

Dit zit er allemaal in een gereedschapskist!

Of je nu zelf heel handig bent of niet, ieder huis heeft een gereedschapskist nodig. Het is een belangrijk onderdeel van je huishouden. In sommige huizen staan ze stof te vangen in de schuur en in andere huizen wordt er actief gebruik van gemaakt. Hoe dan ook ben je met een gereedschapskist, gevuld met gereedschap van Mastertools.nl, goed voorbereid op onverwachte situaties. Maar wat moet je nu precies in een gereedschapskist stoppen? Hier lees je welke tools er in de basis in horen, zodat je ervoor kunt zorgen dat je gereedschapskist goed gevuld is en klaar voor gebruik is!

Hamer
Een hamer is één van de belangrijkste gereedschappen die je in je gereedschapskist kunt hebben. Je kunt deze voor van alles gebruiken, van het ophangen van schilderijen tot het slaan van spijkers in hout. Als je een hamer uitzoekt, zoek er dan een die prettig in de hand ligt en een gladde voorkant heeft. Vermijd hamers met stekels op de kop, want die kunnen oppervlakken beschadigen.

Tangen
Geen gereedschapskist is compleet zonder een set tangen. Tangen zijn veelzijdig en kunnen overal voor gebruikt worden, van het vastpakken van schroeven tot het buigen van draad. Houd een punttang bij de hand voor moeilijke taken en een slipkoppeltang voor algemeen gebruik.

Schroevendraaiers
Je hebt zowel kruiskop als platkop schroevendraaiers in je gereedschapskist nodig. Deze zijn essentieel voor alles! Als je een schroevendraaier set koopt, zorg er dan voor dat je er een koopt met meerdere maten van elk type schroevendraaier. Zo ben je op elke situatie voorbereid.

Hobbymes
Een hobbymes is een ongelooflijk veelzijdig gereedschap dat overal voor gebruikt kan worden, van het openen van dozen tot het snijden van touw. Zoek een hobbymes met een intrekbaar lemmet voor de veiligheid. Zorg er ook voor dat je extra messen bij de hand hebt, want uiteindelijk zullen ze bot worden en vervangen moeten worden.

Meetlint
Een goede gereedschapskist is ook niet compleet zonder een meetlint. Of je nu de lengte van een schroef moet opmeten, de hoogte van een kastje of bij het opmeten van een afstand tussen twee muren, een meetlint komt altijd van pas!

Waterpas
Een waterpas is een essentiële tool die je écht nodig hebt in je gereedschapskist. Deze gebruik je om een oppervlakte te controleren op zuivere horizontale en verticale lijnen. Maar je kan een waterpas ook gebruiken om iets af te tekenen.

Zaklamp
Last but not least en misschien niet zo heel voor de hand liggend, maar een zaklamp kan niet ontbreken! Deze is onmisbaar bij stroomuitval en andere noodsituaties. En vergeet niet om extra batterijen bij de hand te houden, zodat je zaklamp altijd klaar voor gebruik is.