...

InterClassics Classic Car Show Brussels

InterClassics Classic Car Show

InterClassics Classic Car Show Brussels viert 75 jaar Ferrari en 50 jaar BMW M! Uniek: InterClassics presenteert Ferrari ‘Big 5’ met verzamelde waarde van ruim 10 miljoen euro tijdens Classic Car Show Brussels. Op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 november 2022 kan je in Paleis 5, 6, 7 en 9 van Brussels Expo terecht voor de 7de editie van InterClassics Classic Car Show Brussels. De echte autoliefhebber, maar ook het brede familiepubliek kan drie dagen genieten van fonkelende oldtimers en de mooiste classic cars.

InterClassics Classic

de expositie van de unieke ‘Big 5’

Dit jaar viert InterClassics de 75ste verjaardag van Ferrari, met als hoogtepunt de expositie van de unieke ‘Big 5’: (Ferrari 288 GTO, Ferrari F40, Ferrari F50, Ferrari Enzo en Ferrari LaFerrari). “Deze Ferrari’s waren al collectiestukken zodra ze in Italië van de band rolden. Naast het unieke karakter heeft deze collectie een waarde van ongeveer 10 miljoen euro. In het verlengde belichten we dit jaar ook de unieke relatie van België en de ‘Scuderia’. Daarnaast vieren we met een unieke tentoonstelling de 50e verjaardag van de BMW M”, zegt organisator Erik Panis.
Tickets & info: https://interclassics.events.

De unieke Ferrari 250SWB met racenummer 59

Van vrijdag 18 t/m zondag 20 november 2022 kan je op Brussels Expo in de Heizelpaleizen terecht voor de 7de editie van InterClassics Brussels. Met één blik op de poster van Classic Car Show Brussels herken je meteen de unieke Ferrari 250SWB met racenummer 59, zoals hij in 1962 werd ingezet door het Belgische Ecurie Francorchamps. Na een ernstig raceongeluk werd de wagen in datzelfde jaar doorverkocht aan de Amerikaanse acteur James Coburn (The Great Escape). Ondertussen is hij al een tijdje in ere hersteld en zie je hem als ultieme classic car regelmatig voorbijflitsen op diverse circuits.

’s werelds bekendste sportwagenfabrikant

De wagen symboliseert dit jaar ook het thema van 75 jaar Ferrari. Na de festiviteiten rond Jacky Ickx, is het dit jaar de beurt aan ’s werelds bekendste sportwagenfabrikant. Ook de bijzondere relatie van België met de ‘Scuderia’ wordt extra in de verf gezet. “In 1952 stond de Belgische privateer Ecurie Francorschamps met haar kenmerkende gele Ferrari’s aan de start van Le Mans en nog diverse Formule 1-races. In samenwerking met de Ecurie en museum Autoworld Brussels presenteren we straks enkele topstukken”, zegt Erik Panis.

InterClassics Classic (1)

Dé blikvanger binnen de viering van 75 jaar Ferrari is zonder meer de Big 5-collectie die InterClassics samenbrengt. Erik Panis: “Het gaat om 5 unieke Ferrari’s die, nadat ze van de productieband rolden, al meteen collectiestukken waren. Het gaat om verschillende eigenaars die de wagens in hun privécollectie bezitten. We spreken over de 288 GTO, F40, F50, Enzo en LaFerrari, samen goed voor een waarde van ruim 10 miljoen euro. De ‘Big 5’ krijgt dit jaar op onze beurs een centrale plek, waar ze perfect tot hun recht komen en in volle glorie kunnen bewonderd worden door onze bezoekers.

BMW M1 Procar

InterClassics viert niet alleen de 75ste verjaardag van Ferrari, ook de 50ste verjaardag van de BMW M krijgt bijzondere aandacht. “Opnieuw hebben we enkele auto-juweeltjes verzameld, met voorop de BMW M1 Procar van Formule 1-coureur Hans Joachim Stuck. De M1 was de eerste echte sportwagen van BMW. Ook is er aandacht voor binnenlands succes, zoals de 528i waarmee acteur Jean Louis Trintignant tweede werd in de 24 uur van Spa en daarmee de aandacht afleidde van het winnende team. Deze 5-serie was een voorloper van de huidige M-divisie. Dit om aan te tonen hoe bijzonder de collectie is”, zegt Erik Panis.

Happening

Erik Panis kijkt alvast uit naar de komende editie. “Het mooie aan de InterClassics Brussels is dat je hier zowel de autoliefhebbers en collectioneurs terugvindt, maar ook het brede familiepubliek, dankzij het aanbod en de toegankelijke prijzen. De kenners gaan dit jaar hun hartje ophalen in de BEHVA Village waar diverse Belgische autoclubs unieke klassiekers uit privébezit tentoonstellen.”

InterClassics Classic (2)

BEHVA (Belgian Historic Vehicle Association)

Uit een recent onderzoek van de Belgische belangenvereniging BEHVA (Belgian Historic Vehicle Association) blijkt dat eigenaars van oldtimers en classic cars voorheen vaker op eigen initiatief een tochtje rond de kerktoren maakten. Sinds kort is dat accent verschoven en kiezen ze er massaal voor om deel te nemen aan kwalitatieve rally’s of exposities. “Dat laatste merken we op basis van het aantal inschrijvingen en de nog kwaliteitsvollere, unieke classic cars die deelnemen nemen aan Classic Car Show Brussels 2022. Voor het brede publiek dat wij jaarlijks aanspreken is een beursbezoek dus alleen nog maar waardevoller geworden”, zegt Erik Panis.

We raden iedereen aan om met een opgeladen smartphone de beurs te bezoeken, want er zijn genoeg unieke zaken om vast te leggen op foto of film.

De 7e Classic Car Show Brussels vindt plaats van vrijdag 18 t/m zondag 20 november 2022 in de paleizen 5, 6, 7 en 9 van Brussels Expo. Tickets kosten 17,50 euro per persoon in de presale. Onder de 12 jaar is toegang gratis. Voor 65+ en groepen zijn er speciale tarieven. Meer info en tickets vind je op https://interclassics.events.

Affiche InterClassics Classic