...

Kerstmagie strijkt opnieuw neer in 2022

Kerstmagie opnieuw in 10 Belgische kastelen

Kerstmagie strijkt opnieuw neer in 10 Belgische kastelen (7 Vlaanderen – 3 Wallonië). Georganiseerd door productiehuis Historalia van Prins Simon de Merode, wordt in december 2022 het betoverende kerstspektakel “Kerstmagie” opnieuw opgevoerd in 7 kastelen in Vlaanderen. In de provincies Antwerpen (Aartselaar en Westerlo), Limburg (Sint-Truiden), Oost-Vlaanderen (Laarne), West-Vlaanderen (Wijnendale en Vlamertinge) en Vlaams-Brabant (Huldenberg) zijn de kastelen open van 3 t.e.m. 23 december 2022. En dat is de poort naar deze geweldige interactieve theaterwandeling.

 Kerstmagie 2022

Een oogverblindend kerstpaleis

De kastelen worden omgetoverd tot een oogverblindend kerstpaleis en dompelt je onder in een wereld die je verbeelding te boven gaat. In deze editie kan jong en oud zich volledig onderdompelen in “Kerstmagie op zijn kop!” En dat in het nieuwe en spannende verhaal van regisseur Luc Stevens. Na de succesvolle eerste editie la ‘Kerstmagie’ vorig jaar in de kastelen van Gembloux (Namen) en Soignies (Henegouwen), zal dit jaar in Luxemburg ook voor het eerst de Franse versie van dit sprookjesspektakel te zien zijn in de provincie. Het kasteel van Deulin (Hotton) vormt daar het prachtige nieuwe decor.

Met live acteurs

‘Kerstmagie’ werd vorig jaar, door de gekende omstandigheden, omgevormd van een theaterwandeling met live acteurs, naar een spannende, volledig audiovisuele en interactieve ontdekkingstocht voor het hele gezin. Dit jaar worden er een combinatie van beide fel gesmaakte recepten geserveerd, want niet alleen de live acteurs (en zelfs dansers) keren terug, maar na een interactieve en spectaculaire theaterwandeling kun je ook op de foto met de enige echte Kerstman! Tijdens je tocht door een van de 10 kastelen kom je terecht in een spannend avontuur. Fantastische lichteffecten, prachtige muziek en een gloednieuw verhaal voeren je door een sprookjesachtig kerstkasteel.

Wie kan Kerstmis redden?

Maar wees gewaarschuwd: alles is niet wat het lijkt. Dit jaar is de magie van Kerstmis meer dan ooit verdwenen. Wie kan Kerstmis redden voordat het te laat is? “Kerstmagie” is de ideale, ontspannende familie-uitstap om je volledig onder te dompelen in de kerstsfeer en een unieke kans om het prachtige Vlaamse erfgoed van binnenuit te waarderen. Tickets voor deze ultieme en glamoureuze kerstbelevenis kosten 15,95 euro per persoon op weekdagen, 17,95 euro per persoon op vrijdag, zaterdag en zondag en kinderen onder de 5 jaar zijn gratis. Wil jij ook graag een droomreis van een klein uurtje maken in één van de 10 kastelen? Bestel dan nu je tickets via www.kerstmagie.be. 

Kerstmagie deelnemende kastelen

Kerstmagie op zijn kop

In de kastelen staat ‘Kerstmagie op zijn kop!’, een meeslepend en spannend verhaal geschreven door regisseur Luc Stevens. Wat gebeurt er toch allemaal op het kasteel? Elfen zijn volop bezig met allerhande dure schilderijen en meubels uit het kasteel te halen. Ze verkopen ze aan de hoogste bieder, maar mag dit zomaar? Professor Snoeperbol wil het leven van de elfen makkelijker maken met een hypermoderne machine, maar is dat wel een goed idee? En wat zijn Wikkie, Wakkie en Wokkie toch van plan? En hoe zit het met de magie van het warmste moment van het jaar? 

Praktische info ‘Kerstmagie’ / ‘Magie de Noël’
Vanaf 3 t.e.m. 23 december 2022

Vlaams-Brabant: Kasteel van Huldenberg (Overijse)
Limburg: Kasteel van Duras (Sint-Truiden)
West-Vlaanderen: Kasteel du Parc (Vlamertinge) – Kasteel van Wijnendale (Torhout)
Oost-Vlaanderen: Slot van Laarne
Antwerpen: Kasteel van Cleydael (Aartselaar), Kasteel de Merode (Westerlo)
Henegouwen: Château de Louvignies (Soignies, Franstalige versie)
Namen: Corroy-le-Château (Gembloux, Franstalige versie)
Luxemburg: Château de Deulin (Hotton, Franstalige versie)

Tour: Per kwartier beginnen er max. 24 personen aan hun tocht doorheen het kasteel. Een tour duurt ongeveer 50min. Er zijn meerdere trappen te nemen en daardoor is de tour niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers en buggy’s.

Prijs: 15,95 euro p.p. op weekdagen, 17,95 euro p.p. op vrij-, zater- en zondagen, kinderen onder de 5 jaar gratis.
Tickets en info via www.kerstmagie.be