...

‘Kerstmagie’ het Betoverend spektakel breidt uit

‘Kerstmagie’ het Betoverend kerstspektakel

Kerstmagie‘ het Betoverend kerstspektakel breidt uit en strijkt neer in 10 Belgische kastelen (8 Vlaanderen – 2 Wallonië). Eerste edities in Huldenberg, Aartselaar, Gembloux en Soignies. Het fascinerende kerstwonder “Kerstmagie”, georganiseerd door Historalia, het productiehuis van Prins Simon de Merode, blijft groeien. Na het succes van vorig jaar (2019) in 6 Vlaamse kastelen, zal de “Kerstmagie” dit jaar te bewonderen zijn in niet minder dan 8 kastelen in Vlaanderen, maar ook in december zal “Magie de Noël” de taalgrens oversteken voor het eerst en zal neerstrijken in de kastelen van Gembloux (Namen) en Soignies (Henegouwen).

Kerstmagie 2021

Een magische interactieve familie-ervaring

In Vlaanderen zijn kastelen in de provincies Antwerpen (Aartselaar, Hingene en Westerlo), Limburg (Sint-Truiden), Oost-Vlaanderen (Laarne), West-Vlaanderen (Wijnendale en Vlamertinge). En voor het eerst ook in de provincie Vlaams-Brabant (Huldenberg) opengesteld. Van 4 tot e.m. 26 december is de deur open naar deze magische interactieve familie-ervaring. Het kasteel is een oogverblindend kerstpaleis geworden, waar je je onderdompelt in een wonderlijke wereld die de verbeelding ver te boven gaat. Daar wordt je ook door regisseur Luc Stevens geleid in een nieuw en spannend verhaal. “Kerstmagie” is getransformeerd van een theaterwandeling tot een spannende audiovisuele en interactieve ontdekkingstocht voor het hele gezin.

Een sprookjesachtige kerstkasteel

Je loopt op een “eenrichtingssysteem” en betreedt in kleine groepjes (maximaal 10 personen) het kasteel. Op je reis door één van de 10 kastelen voltooi je een spannende missie. Fantastische lichteffecten, prachtige muziek en gloednieuwe verhalen nemen je mee door het sprookjesachtige kerstkasteel. Maar wees gewaarschuwd: op het moment van magie komt alles in het kasteel tot leven! Daarna is het aan jou om het mysterie op te lossen door onderweg de nodige hints te verzamelen. “Kerstmagie” is een ideale en ontspannende familie-uitstap die volledig in de kerstsfeer kan worden geïntegreerd en een unieke kans om het prachtige Vlaamse erfgoed van binnenuit te waarderen. Kaarten voor deze ultieme en boeiende kerstbelevenis kosten 15,95 euro en kinderen onder de 5 jaar zijn gratis.

Wil jij ook graag een droomreis van een klein uurtje maken in één van de 10 kastelen? Bestel dan nu je tickets via www.kerstmagie.be.

De kastelen zijn in de ban van ‘De Nacht van de Twinkelings’, een meeslepend en hartverwarmend verhaal geschreven door regisseur Luc Stevens.

Het verhaal

Het is middernacht. De elfen en de kerstman slapen…heel zacht. De Twinkelings, 6 zingende elfjes, zorgen voor hemelse gezangen onder de gewelven. Maar plots stoppen hun gezangen, worden ze gevangen genomen en zijn ze hun lieve zangstemmen kwijt.

Wie is de dader? Wat is het motief? Wat staat er nu precies in die geheime brief? 

Ga samen met het ganse gezin op zoek naar de sleutel van het Twinkelings-mysterie. Doorheen de interactieve wandeling verzamel je tips die je nodig zal hebben voor de oplossing van dit raadsel. Maar geen paniek! Doorheen de kasteelkamers, vol kerstsfeer en mystiek, helpt ook de sprekende klok je op weg!

Kerstmagie 2021

 

Praktische info ‘Kerstmagie’ / ‘Magie de Noël’
Vanaf 4 t.e.m. 26 december 2021

Vlaams-Brabant: Kasteel van Huldenberg (Overijse)
Limburg: Kasteel van Duras (Sint-Truiden)
West-Vlaanderen: Kasteel du Parc (Vlamertinge) – Kasteel van Wynendaele (Torhout)
Oost-Vlaanderen: Slot van Laarne
Antwerpen: Kasteel van Cleydael (Aartselaar), Kasteel d’Ursel (Hingene), Kasteel de Merode (Westerlo)
Henegouwen: Château de Louvignies (Soignies, Franstalige versie)
Namen: Corroy-le-Château (Gembloux, Franstalige versie)

Tour: Per kwartier beginnen er max. 20 personen aan hun tocht doorheen het kasteel. Gedurende dat kwartier mogen de toeschouwers  druppelsgewijs het kasteel betreden, ieder in zijn eigen kleine groep van max. 10 personen (waarbinnen ook de sociale afstand gerespecteerd kan worden).

Een tour duurt ongeveer 50min. Er zijn meerdere trappen te nemen en daardoor is de tour niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers en buggy’s.
Prijs: 15,95 euro p.p., kinderen onder de 5 jaar gratis.
Tickets en info via www.kerstmagie.be.