...

Kerstmagie strijkt neer in 6 Vlaamse kastelen

Kerstmagie een betoverend audiovisueel spektakel  strijkt neer in 6 Vlaamse kastelen. Nieuw en veilig concept – nieuw verhaal.

betoverend kerstspektakel

De provincies Antwerpen (Aartselaar en Westerlo), Limburg (Sint-Truiden), Oost-Vlaanderen (Laarne) en West-Vlaanderen (Wijnendale en Vlamertinge) mogen zich opnieuw opmaken voor een doortocht van het betoverende kerstspektakel ‘Kerstmagie’. Vanaf 5 t.e.m 23 december 2020 openen het kasteel van Wynendaele in Torhout, het kasteel van Cleydael in Aartselaar, het kasteel van Vlamertinge, het kasteel van Duras bij Sint-Truiden, het Slot van Laarne en het kasteel de Merode in Westerlo de deuren voor deze magische en interactieve ervaring. deze wordt georganiseerd door Historalia van bezieler / drijvende kracht Prins Simon de Merode en zijn creatieve rechterhand Luc Stevens. De kastelen worden omgetoverd tot oogverblindende én veilige kerstpaleizen die je onderdompelen in een wondere wereld voorbij jouw verbeelding.

Kerstmagie strijkt neer in 6 Vlaamse kastelen - Aankondiging Kerstmagie 2020

Nieuw concept

‘Kerstmagie’ wordt dit jaar – met respect voor alle veiligheids- en hygiënemaatregelen – omgetoverd van een theaterwandeling naar een spannende audiovisuele en interactieve ontdekkingstocht. Dit is toegankelijk voor het hele gezin (bubbels van max. 8 personen). Je loopt in een ‘one way systeem’, waardoor je nooit mensen buiten jouw bubbel zal kruisen of passeren. Bovendien is de sociale afstand gegarandeerd, want er zijn dit jaar geen acteurs en je mag enkel per bubbel het kasteel betreden.

Tijdens je reis doorheen één van de zes kastelen, kom je in een spannende zoektocht terecht. Fantastische lichteffecten, prachtige muziek en een gloednieuw verhaal zullen jou de weg tonen doorheen een sprookjesachtig kerstkasteel. Maar let op: tijdens het magische uur komt alles in het kasteel tot leven! Dan is het aan jou om het mysterie  op te lossen door onderweg de nodige hints te verzamelen.

Nieuw verhaal

De zes kastelen zijn in de ban van ‘De Nacht van de Twinkelings’, een meeslepend en hartverwarmend verhaal geschreven door regisseur Luc Stevens. Het is middernacht. De elfen en de kerstman slapen…heel zacht. 
De Twinkelings, die 6 zingende elven, zorgen voor hemelse gezangen onder de gewelven.
Maar plots stoppen hun gezangen, worden ze gevangen genomen en zijn ze hun lieve zangstemmen kwijt.

Wie is de dader? Wat is het motief? Wat staat er nu precies in die geheime brief? 

Ga samen met jouw bubbel op zoek naar de sleutel van het Twinkelings-mysterie. Doorheen de interactieve wandeling verzamel je tips die je nodig zal hebben voor de oplossing van dit raadsel. Maar geen paniek! Doorheen de kasteelkamers, vol kerstsfeer en mystiek, helpt ook de sprekende klok je op weg.

Kerstmagie strijkt neer in 6 Vlaamse kastelen - Kerstmagie 2020

Kerstmagie

is de ideale, veilige en ontspannende familie-uitstap om helemaal in de kerstsfeer te komen. Tevens een unieke kans om prachtig Vlaams erfgoed van binnen te bewonderen. Tickets voor deze ultieme en betoverende kerstbeleving kosten  €14,95 en zijn gratis voor kinderen t.e.m. 4 jaar. Wil jij ook graag een droomreis van een klein uurtje maken in één van de zes kastelen? Bestel dan nu je tickets via www.kerstmagie.be

Eerste editie in Aartselaar

Na eerdere succesvolle edities van ‘Kerstmagie’ in de kastelen van Westerlo (5x), Laarne (3x), Vlamertinge en Sint-Truiden (2x), en Wijnendale (1x). Strijkt deze betoverende kerstbeleving in december 2020 voor het eerst neer in het kasteel van Cleydael in Aartselaar. Het kasteel van Cleydael is gelegen op een eiland, gevormd door twee takken van de Struisbeek. De middeleeuwse waterburcht kent zijn oorsprong reeds in de jaren 1300 en wordt gekenmerkt door de vier torens – één op elke hoek – die elk een andere vorm hebben. Het kasteel is momenteel in privébezit, waardoor een bezoek eraan via ‘Kerstmagie’ een bijzonder unieke ervaring is!

Kerstmagie strijkt neer in 6 Vlaamse kastelen - Kasteel van Cleydaal Aartselaar
(Foto: House Of Entertainment)

Praktische info ‘Kerstmagie’

Data en uren: 5 t.e.m. 23 december 2020
Maandag t.e.m. donderdag (van 7 t.e.m. 17 december) van 17.00u t.e.m. 19.15u
Vrijdag 11 en 18 december van 17.00u t.e.m. 20u15
5, 6, 12, 13 december (zaterdag en zondag) + 19, 20, 21, 22, 23 december (kerstvakantie) van 10.00u t.e.m. 20.15u
Tour: Per kwartier beginnen er max. 19 personen (16 personen boven de 4 jaar en 3 kinderen jonger dan 4 jaar) aan hun tocht doorheen het kasteel. Gedurende dat kwartier mogen de toeschouwers  druppelsgewijs (bubbels van max. 8 personen) het kasteel betreden, ieder in zijn eigen bubbel of kleine groep (waarbinnen de sociale afstand gerespecteerd kan worden). Tijdens de wandeling zijn mondmaskers verplicht voor iedereen boven de 12 jaar.
Een tour duurt ongeveer 50min. Er zijn meerdere trappen te nemen en daardoor is de tour niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers en buggy’s.
Prijs: 14,95 euro p.p., kinderen t.e.m. 4 jaar zijn gratis.
Tickets en info via www.kerstmagie.be

Prins Simon de Merode / Historalia
Prins Simon de Merode (39 jaar) behoort, met een stamboom die 27 generaties teruggaat, tot de oudste adel van ons land. Toch loopt hij allerminst te koop met zijn afkomst, sterker nog, op zijn LinkedIn noemt hij zich ‘Executive producer’. Hij omschrijft zichzelf graag als ‘CEO van een 600 jaar oude start-up’. Simon de Merode is een volbloed ondernemer en oprichter/drijvende kracht achter Historalia.

Kerstmagie strijkt neer in 6 Vlaamse kastelen - Prins Simon de merode 2
Prins de Merode (Foto: House Of Entertainment)

Met Historalia organiseert hij al enkele jaren adembenemende historische spektakelstukken in openlucht en betoverende musicals in prachtige kastelen. Met ‘Marie-Antoinette’, ‘Albert 1’, ‘Rubens’ en ‘Kerstmagie’, maakte Historalia naam en faam als kwalitatieve producent voor een breed publiek. Dat de producties van Historalia op de waardering van pers en publiek kunnen rekenen, doet de prins-ondernemer uiteraard veel plezier. Maar het succes van deze evenementen is ook broodnodig om de enorme restauratie- en onderhoudskosten van de kastelen waar ze opgevoerd worden te financieren.

Kerstmagie strijkt neer in 6 Vlaamse kastelen - Logo Historalia Musicalspektakels