...

Klaar Hammenecker met ’50 keer durven’

Klaar Hammenecker haar nieuwste (groei)boek

Klaar Hammenecker met met haar nieuwste (groei)boek ’50 keer durven’ helpt kinderen groeien in hun zelfvertrouwen. Klaar Hammenecker, 49-jarige kinderpsycholoog en auteur uit Puurs-Sint-Amands, hoopt het zelfvertrouwen van kinderen weer te vergroten met haar nieuwe (groei)boek “50 Keer Durven”, dat woensdag 10 november 2021 verkrijgbaar is en werd uitgegeven door Uitgeverij Averbode . In haar praktijk neemt het aantal kinderen dat aarzelend, onzeker en bang is elke dag toe. Daarom stelde ze 50 originele, passende en toffe uitdagingen voor om kinderen te helpen leren uit te dagen en hun grenzen te verleggen. “50 keer durven” is een groeiboek: iets dat vandaag te eng lijkt, kan de volgende keer werken. “In dit boek vind je 7 verschillende categorieën, zoals dapper, volwassen en zelfs dingen die kinderen verbieden hun grenzen te verleggen.

Klaar Hammenecker

Psychologische inzichten over de ontwikkeling

We leggen op een niet-betuttelende manier aan 6-jarige jonge lezers uit waarom ze bang zijn voor de nacht, wat nuttige ideeën zijn en hoe ze op vreselijke momenten kunnen worden gebruikt. Ouders ontdekken hoe ze het beste kunnen reageren op twijfels en onzekerheden. Voor hen gebruik ik psychologische inzichten over de ontwikkeling van zelfvertrouwen om alles te bewijzen. “Klaar Hammenecker is de auteur van “Wat elk kind nodig heeft” en de succesvolle kinderboekenreeks “Lio”. Op basis van de praktische ervaring die ze de afgelopen 20 jaar als kinderpsycholoog heeft opgedaan, beschouwt zij haar “50 keer durven” als praktijkervaring.” Deze Antwerpse vrouw is ook de drijvende kracht achter het platform “MAMAgement”.

Vooral bange en onzekere kinderen

Met het platform bespreekt ze verschillende opvoedingsthema’s. Achter de schermen begeleidt ze de kinderen al vele jaren bij de opnames van “The Voice Kids” en “Junior Bake Off”. Zelfredzaamheid, zelfvertrouwen, moed en angst, onzekerheid en faalangst. Dit zijn de onderwerpen die diep in mijn hart zitten. Dit is ook de grootste stroom hulpvragen in mijn praktijk. In het verleden werden “stoute kinderen” geregistreerd, maar de laatste jaren zijn deze kinderen vooral bange en onzekere kinderen geworden. Je kunt zien hoe ze worstelen met zelfvertrouwen, wat ik besprak in mijn vorige boek “Wat elk kind nodig heeft”. Als ouder kunt u veel doen om uw kind te helpen deze angsten en onzekerheden te overwinnen, maar het kind heeft nog steeds de controle over zijn eigen leven.

Vooral gericht op kinderen

Alleen wat je zelf doet, kan je vertrouwen geven. Mijn nieuwe boek “50 keer durven” is vooral gericht op kinderen omdat we ze aanmoedigen om hun comfortzone te verbreden, maar we zijn ook erg voorstander van hoe ouders hun kinderen het beste kunnen begeleiden in dit proces aldus kinderpsychologe en auteur Klaar Hammenecker. Klaar’s nieuwste boek “50 keer durven” heeft al veel mensen geholpen: “We gaan de uitdagingen samen aan. Ze komen niet alleen uit mijn brein, maar ik heb ook het laatste woord over de inhoud (lacht). In het begin was het wel even zoeken naar de juiste tone-of-voice. Ik wil geen activiteiten- of avonturenboek maken. Dit is het doel van de scoutleiders, ze kunnen het 100 keer beter doen dan ik.

Je bent niet altijd klaar voor elke taak

Ik wil met 50 originele, interessante en soms spannende dingen komen, we weten dat deze dingen niet voor elk kind vanzelfsprekend zijn. Er zijn dingen die verboden zijn, maar ook zaken in die ik niet zou durven en ik ben niet eens een kind.” Naast het eeuwige karakter is “50 keer durven” ook het eerste groeiboek dat door Klaar is uitgegeven: “Veel baanbrekende dingen moeten eerst in je hoofd groeien. Je bent niet altijd klaar voor elke taak. Kinderen kunnen dit spannende boek lezen, en het dan wegleggen, om de uitdaging in een later stadium aan te gaan. Ik hoop dat jongeren en toekomstige generaties weer op krachten kunnen komen door persoonlijke uitdagingen en de #gezinsuitdagingen die we erin stopten.”

Klaar Hammenecker boek 50 keer durven

Het groeiboek ’50 keer durven’ van Klaar Hammenecker verschijnt bij Uitgeverij Averbode en ligt vanaf woensdag 10 november 2021 in de boekhandels.

Foto’s: House Of Entertainment