...

Coelwerck steunt Rode Neuzen

Coelwerck, steunt Rode Neuzen Dag

Coelwerck, een Truiense band steunt Rode Neuzen Dag met nieuwe single ‘Als het even tegenzit’. Nadat de Truiense band Coelwerck (voorheen Generation Gap) van naam veranderde, keken ze even naar de reacties. “Een goede band hangt vooral af van hun live-reputatie”, aldus zanger Marc Mathijs. Mensen noemen ze nog steeds Generation Gap, en zo’n naamsverandering zal tijd kosten om zich aan te passen. Sinds ze Radio 2 bezochten, zetten ze de eerste stap, waar ze hun debuutsingle “Voor Altijd” live ten gehore brachten. Vandaag verschijnt hun tweede single onder Coelwerck, getiteld “Als het even tegenzit”, die volledig in het teken staat van Rode Neuzen Dag.

Coelwerck

Een hart onder de riem steken

“‘Als het even tegenzit’ is de opvolger van ‘Voor Altijd’ en is bewust in deze tijd van het jaar uitgebracht. November wordt meestal als een wat ‘donkere’ maand beschouwd. De dagen worden buiten steeds korter en korter. Het wordt kouder en kouder, en we herdenken onze verloren dierbaren op Allerzielen. Een hart onder de riem steken van iedereen die in zijn leven iemand moet missen. Zolang je die persoon in je hart draagt, is hij of zij nooit ver weg.

Jongeren zijn de toekomst

Met het naderen van Rode Neuzen Dag willen wij ook ons ​​steentje bijdragen. De organisatie staat symbool voor spirituele steun voor jongeren die het moeilijk hebben. Daarom hebben we besloten om samen met onze band alle opbrengsten van ons nieuwe nummer te doneren aan Rode Neuzen Dag. Jongeren zijn de toekomst van onze samenleving en we helpen ze graag verder’, zegt Marc Mathijs.

5-koppige band met Nederlandse poprock

Marc zegt enthousiast dat deze 5-koppige band met Nederlandse poprock en zijn en “here to stay” erg belangrijk vindt . “We willen onze muziek gebruiken om onze positie in de Belgische muziekindustrie te veroveren. Sinds de naamsverandering blijven we nieuwe muziek introduceren. We schrijven onze eigen liedjes en spelen onze eigen instrumenten ook in. Later werkten we samen met producer Bart Claus, ook uit Limburg. Ik heb dit nummer geschreven. Op deze manier hopen we via onze muziek de boodschap van liefde en hoop te verspreiden”, besluit Mark.

‘Als het even tegenzit’, de nieuwe single van Coelwerck, kan u HIER beluisteren op alle grote streamingplatformen.