...

Winterland Hasselt, een veilige, maximale winterbeleving

Winterland Hasselt een veilige, maximale winterbeleving

Winterland Hasselt gaat voor een veilige, maximale winterbeleving. Van zaterdag 20 november 2021 tot en met zondag 9 januari 2022 (het einde van de kerstvakantie) kan je voor het 13e evenement Winterland Hasselt terecht op het Kolonel Dusartplein. “Met het Covid Safe ticket kan het publiek weer gratis genieten van 13.000 vierkante meter winterpret, waaronder onze 1.000 vierkante meter overdekte schaatsbaan, Grand Café, Aspen Lounge en Spiegeltent in het centrum. We verwelkomen Sinterklaas en na zijn intocht op 8 december, vind je de kerstman terug in ‘Het huis van de Kerstman’, zegt organisator Maurice Schoenmaeckers.

Winterland Hasselt 2021

Aantrekkelijke amusementsprogramma’s

Wat Winterland Hasselt uniek maakt, is de bijzondere winterbeleving. Net als voorgaande jaren kunnen de bezoeken weer gecombineerd worden met aantrekkelijke amusementsprogramma’s. Winterland hoopt mensen weer bij elkaar te brengen en op een veilige manier met elkaar te verbinden. Zo is er een “Skate 4 singles” en een stunt met “les op het ijs”, die met PXL Hasselt gelanceerd wordt. Stand-up comedians Bert Gabriëls, Johnny Trash en Jeroen Verdick (“Wat zullen we zeggen?”) geven een preview van hun 3de #Endjaarsconferentie. Els de Schepper zal haar boek “Jij krijgt een pluim” in een ludieke lezing presenteren.

Bekende Hasselaar Jos Tuts

En de bekende Hasselaar Jos Tuts zal een prachtige muzikale en gezongen jenevervoorstelling geven. Op de muzikale zondagen van het festival verwelkomen we Ayla Dunes en anderen, evenals de 75-jarige instrumentalist Yvan Guilini (“Winter Memories”), die in Hasselt zijn eerste wederoptreden zal geven. Naast Country en Salsa is er dit jaar DJ Rikky’s Bal Populair en op oudejaarsavond kun je met DJ Kurt Frederickx op oudejaarsavond van oud naar nieuw dansen. En dat ook nog met een exclusief optreden van The Southside Temptations. Ook is er een prikkelarme dag, in samenwerking met Lorka keert taverne De Tafelhut wegens succes terug in een grotere versie.

Covid-beveiligingsticket is vereist

Meer informatie op dit gebied vind je via onze sociale media en onze website. Covid-beveiligingsticket is vereist. Het scannen gebeurt handmatig bij de in- en uitgang. Aangezien Winterland Hasselt een activiteit is, is het dragen van een masker op het terrein niet verplicht, maar is het mogelijk voor wie zich er prettig bij voelt. Winterland Hasselt wordt mogelijk het eerste kerstevenement dat dit jaar van start gaat. “Samen met de stad Hasselt, het stadsbestuur en lokale handelaars zoeken we opnieuw naar een krachtige Covid-veilige versie. De integratie van Winterland Hasselt met stadsrondleidingen kunnen we alleen maar aanmoedigen”, aldus Maurice Schoenmaeckers.

Hasselt bereidt zich voor op het 13e Winterland

Het Kolonel Dusartplein te Hasselt bereidt zich voor op het 13e Winterland, de gratis winterbelevenis vindt plaats van zaterdag 20 november 2021 tot en met zondag 9 januari 2022. Winterland Hasselt heeft gemiddeld 600.000 bezoekers per jaar en is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een vaste (toeristische) waarde aan het einde van het jaar. Het succes van Winterland “is de kruisbestuiving en combinatie van een stadsbezoek met Winterland Hasselt. Veel mensen gebruiken het als dagtocht of weekendje Hasselt omdat ons aanvullende winterprogramma ook een meerwaarde is. Op een veilige manier wordt onze Hasseltse binnenstad heel levendig de komende tijd.

Maurice Schoenmaeckers kijkt uit naar de 13e editie

Lokale ondernemers, winkeliers en horeca staan ​​klaar om iedereen te verwelkomen”, aldus Hasselts schepen van lokale economie Rik Dehollogne. Ook Winterland Hasselt organisator Maurice Schoenmaeckers kijkt uit naar de 13e editie. “Door bekende omstandigheden was dit vorig jaar niet mogelijk, maar dit jaar hebben we het volste vertrouwen in onze coronaveilige versie. Controle bij de in- en uitgang het Covid Safe Ticket (CST). U kunt uw exemplaar scannen via de Covid Veilige app QR-code en print uw code op uw EU digitale Covid-certificaat. Met het groene licht kunt u vrij rondlopen op onze terreinen zonder een masker te dragen. Als u denkt dat het veiliger is om het te gebruiken, kunt u dat uiteraard zelf beslissen. Als organisator zijn we in voortdurend overleg met de relevante autoriteiten en houden we ons strikt aan de nieuwe Coronaregels die gelden voor de evenementensector.”

Het complete programma van Winterland Hasselt vind je op www.winterland.be.

Aankondiging Winterland Hasselt 2021

IN HET KORT

Winterland Hasselt op het Kolonel Dusartplein in Hasselt

Wanneer: 20 november 2021 t/m 9 januari 2022 (op 19 november is iedereen al welkom voor een preview vanaf 18.00 uur)

Openingstijden: dagelijks tot 22.00 uur (Grand Café / Aspen Lounge tot 24.00 uur)

24 december open tot 18.00 uur; 25 december open vanaf 14.00 uur, 1 januari open vanaf 12.00 uur.

Op 31 december is er onze oudejaarsparty en sluiten we pas om 02.00 uur

Inkom schaatsbaan: € 4,50 / Schaatsenverhuur: € 5,00

Alle info en tickets op www.winterland.be.