...

Els de Schepper en Stef Boers delen ‘Jij krijgt een pluim’

Els de Schepper en Stef Boers

Els de Schepper en Stef Boers delen met ‘Jij krijgt een pluim’ een hilarische handleiding voor een lichter leven. Dankzij meer dan 500 donaties hebben kunstenaars Els de Schepper en Stef Boers hun lijvige en chique geschenkboek “Jij krijgt een pluim” succesvol geïmplementeerd via crowdfunding-activiteiten. “Dit is een aangenaam, diep – en een beetje belachelijk – bedankboek dat goed voelt, of het nu voor jezelf is of voor iemand met een speciale betekenis voor jou, je wilt dat ze weten dat je hem of haar heel erg bewondert. Dit boek heeft mij kansen gegeven voor artistieke ontwikkeling. Dankzij de steun van veel mensen is dit een van de mooiste dingen die ik met Stef Boers kan doen. We gaan voluit in creativiteit en kunst, verhalen vertellen, schilderen en absurditeit.

Els De Schepper Boek Jij krijgt een pluim

Gratis geluksbonnen en remedies

Doe instructies , warme uitdagingen, stressvrije ontdekkingen zonder inspanning en vooral veel plezierige inzichten. In verschillende hoofdstukken vind je gratis geluksbonnen en remedies voor klein verdriet en meer, maar ook bijzondere tekeningen en schilderijen gemaakt door Steven en mij”, aldus Els de Schepper. Psychiater en professor Dirk De Wachter geeft een  lovende inleiding : “Het geven van een pluim geeft minstens zoveel erkenning als het krijgen. De mooiste herkenning is de zachte streling van pluizige veren in kleine gebaren die bijna onzichtbaar zijn. De wisselwerking van het accepteren en geven van deze erkenning geeft kleur aan de verbinding tussen mensen en brengt de nodige flexibiliteit om mensen hun eigen waarde te laten waarderen.

Een gemeenschappelijke missie en visie

“Wanneer twee creatievelingen elkaar vinden in een gemeenschappelijke missie en visie, zullen ze mooie dingen creëren. Dat geldt natuurlijk voor Els de Schepper, theatermaker, cabaretière, zangeres en schrijfster van humoristische boeken en diepgravende optredens. Maar ook voor kunstenaar, componist en schrijver Stef Boers, zijn sporen verdiende als zanger-frontman van de cultband Katastroof. Het grote, kleurrijke en feelgoodboek “Jij krijgt een pluim” is het verrassende en meeslepende resultaat van deze unieke samenwerking. “Stef en ik vonden elkaar heel snel, omdat we dezelfde kijk op het leven en filosofie hebben. Het idee van een positief geluksboek was snel geboren, alleen zagen wij het nogal groot (lacht), waardoor we verplicht waren om eerst de nodige centen en fondsen op te halen via crowdfunding.

Els de Schepper en Stef Boers delen ‘Jij krijgt een pluim’ - Stef Boers

Meer dan 500 donaties

Sinds de aankondiging van onze ideeën is de respons enorm geweest. Al snel ontvingen we meer dan 500 donaties, wat samen het minimale bedrag was dat we nodig hadden om de ontwerp-, inhouds- en drukkosten van dit prachtige en luxe boek te realiseren. Vanwege deze grote belangstelling hebben we vorige week de eerste druk van meer dan 1.000 boeken verstuurd. Dit is heel bijzonder in de boekenbranche. We zijn bijzonder trots en dankbaar voor dit project, omdat we dit doel kunnen bereiken met de steun van zoveel mensen. Naast mijn nieuwe theatertour “Els ziet ze vliegen”, heb ik ook met Stef samengewerkt om de corona van de afgelopen maanden effectief in te zetten om te komen tot “Jij krijgt een pluim”.

Mijn nieuwe talenten ontdekken

Dit is een zeer tijdrovende uitdaging, maar ik ben blij dat ik dankzij dit geluksboek de kans krijg om mijn nieuwe talenten te ontdekken. Het artistieke en vooral ook het creatief schilderen bevalt me enorm, waardoor ik me als kunstenares de komende jaren verder zal blijven ontwikkelen”, zegt Els de Schepper. “Je krijgt een pluim” is volledig geschreven en geïllustreerd door Els de Schepper en Stef Boers, die dit inzichtelijke, hiërarchische en humoristische boek gebruikten om mensen op een gelukkige manier te behandelen. Het boek is opgebouwd uit verschillende onderwerpen, onderverdeeld in verrassende hoofdstukken, zoals ‘Voetjes stevig op de grond’, maar ook ‘Neem de stuurknuppel in handen’ en ‘creatief met seks en keukentafels’.

Els De Schepper

Kleurrijke, vrolijke en diepgaande bundel

Naast de “Voedselpiramide voor de Ziel” is dit boek ook een kleurrijke, vrolijke en diepgaande bundel. Absurde doe-het-zelf-instructies, evenals hartverwarmende uitdagingen, moeiteloos gedecomprimeerd en ontdekt dat de gratis uitgedeelde geluksbonnen die een glimlach opwekken, als remedies voor klein verdriet en kant-en-klare suggesties zijn absolute smaakmakers van dit geluksboek. Dit kleurrijke, humoristische en feelgoodboek “Jij krijgt een pluim” begint met een open vraag en de uitdaging om van jezelf te houden. Oorspronkelijk door de auteur beschreven als een “levendig handboek voor een ontspannen leven”, is dit het resultaat van het streven van de twee kunstenaars naar comfort en verheldering van leven en werk.

Een inspirerend en enthousiast voorwoord

De psychiater en professor Dirk De Wachter zorgde voor een inspirerend en enthousiast voorwoord: “Naast het belang van eigenheid en zelfstandig bestaan, hebben mensen ook een grote behoefte aan verbinding en gehechtheid. Het echte Leven is samenleven. Hiervoor is het noodzakelijk om voor elkaar te zorgen, te beginnen met aandacht voor anderen”, schreef en deelde hij openhartig. Elk exemplaar van het boek bevat ook een echte pluim. “Dit geeft echt extra aanzien en uitstraling aan ons verhaal. Iedereen heeft ook het recht om geprezen te worden. Je snapt het, je hoeft het niet te verdienen. We hebben wel een eeuwig “bedankt”-boek gemaakt, als cadeau aan jezelf of iemand die een speciale betekenis voor je heeft, je wilt dat ze weten dat je ze heel dankbaar bent. Dat laatste kan op verschillende manieren, en dan is dit cadeauboek een goede vervanger voor traditionele boeketten.”

Els De Schepper boek jij krijgt een pluim achterzijde

Het ‘Jij krijgt een pluim’-geschenkboek van Els de Schepper en Stef Boers kost 30 euro en is vanaf nu beschikbaar via www.elsdeschepper.com.

Je kan het boek ook exclusief kopen op Winterland Hasselt, waar Els de Schepper op dinsdagavond 7 december 2021 een ludieke lezing geeft in de Spiegeltent.

Aankondiging Winterland Hasselt 2021