...

‘RENT’ de Vlaamse versie van de Broadway-rockmusical

RENT’ de Vlaamse versie

RENT’ de Vlaamse versie van de Broadway-rockmusical speelt vanaf 17 september terug in de Blikfabriek van Hoboken. Na het zien van de voorverkoop van de Vlaamse versie van de Broadway-rockmusical “RENT” in industriegebied Blikfabriek in Hoboken, Antwerpen op zaterdag 17 september 2022, kan je de Vlaamse versie opnieuw bekijken. De komende maanden werkt regisseur Stany Crets met acteurs en creatieve teams verder om deze complete musical te perfectioneren. “Ik wist van tevoren wat talentvol vlees in de cockpit zit. In de trailer heeft iedereen een hoog niveau laten zien, wat tot uiting komt in de emotionele reactie van het publiek. Met hoge verwachtingen zullen mensen er naar uitkijken. ‘Rent’ in herfst.” Tickets zijn meteen te koop op www.deepbridge.be. Het verhaal van “RENT” speelt zich af in de “East Village”, een creatieve wijk in New York in de jaren negentig.

RENT aankondiging

Een tijdperk vol hiv, drugsgebruik en sociale onrust

Een tijdperk vol hiv, drugsgebruik en sociale onrust. De kern van het verhaal is Mark Cohen, gespeeld door debuutmusicalacteur Sting Prosmans. Mark is een jonge filmmaker die de levens van zijn vrienden vastlegt, een creatieve groep die de Boheemse levensstijl voorop stelt. Hij woont samen met Roger Davis (Ruben Van Keer), een rockzanger die onlangs is vrijgelaten uit het revalidatiecentrum. Roger werd verliefd op zijn nieuwe buurvrouw Mimi, een rol gespeeld door Lien Van den Bossche, een muziekstudent. De dansers in de stripclub vinden troost bij hem omdat zij, net als Roger, ook aan aids lijden. Marks voormalige minnaar Maureen (Lyssa Tejero) woonde aanvankelijk ook in het oorspronkelijke fabrieksgebouw, maar woont nu bij de advocaat Joanne (Saïn Vantomme). Hij werd de huisbaas van Mark, Roger en Mimi. Docent Collins (Pieter Jan De Paepe) zorgt voor onverwachte ondersteuning. Nadat hij op straat was beroofd, ontmoet hij een engel (Bart Altz), en dit hartelijke personage word lid van de vriendenkring.

Musical RENT 2022

Universele thema’s

Een jaar lang volgt Mark de verschillende levens van zijn vrienden, elk op hun eigen manier geconfronteerd met de harde realiteit en opnieuw geïnspireerd door de warmte van hun vriendschap. Voor veel musicalacteurs is ‘RENT’ een felbegeerde titel, die 25 jaar later nog steeds geldt: universele thema’s, rollen die niet alleen met zichzelf, maar ook met de tijd van hun leven vechten. Het probleem van virusoverdracht is nog steeds erg actueel. Pieter Jan De Paepe zei: “De personages zijn allemaal kunstenaars. Hun leven is heel interessant en divers, maar ze zijn niet echt succesvol.” “Eigenlijk zijn het Bohemians: ze prijzen het leven van de armen. Ze zijn elkaar. Daar zijn veel dingen daartussenin, wederzijdse liefde en vriendschap.” Voor veel musicalacteurs is ‘RENT’ een felbegeerde titel, die 25 jaar later nog steeds geldt: universele thema’s, personages die niet alleen met zichzelf, maar ook met de tijd van hun leven vechten.

Musical RENT

Eigenlijk zijn het Bohemiens

Het probleem van virusoverdracht is nog steeds erg actueel. Pieter Jan De Paepe zegt: “De personages zijn allemaal kunstenaars, en hun leven is heel interessant en divers, maar ze zijn niet echt succesvol.” “Eigenlijk zijn het Bohemiens: ze prijzen het leven van de armen. Ze praten met elkaar Er zit veel tussenin, wederzijdse liefde en vriendschap.” In “RENT” krijgen jonge muzikale genieën veel kansen. Een verslaggever schreef: “Het is geen beroemde poster zoals gewoonlijk, maar een groep acteurs en actrices met minstens hetzelfde talent.” Oonagh Jacobs trad ook voor het eerst op als choreograaf. Een cast die collectief optreedt, zingt en danst. “Stijn Proesmans deed het geweldig in zijn eerste grote rol, maar dat gold ook voor zijn laatstejaarsstudent Lien Van den Bossche. Ik ben erg blij om deze kansen aan het jonge bloed te geven. Toen we repeteerden, begrepen we al snel dat de foto gewoon klopt.” , zegt Pieter Jan De Paepe.

Musical RENT

Vele positieve reacties

Net als de preview keert de musical “RENT” op 17 september 2022 terug naar Blikfabriek. “Deze iconische plek past perfect bij het verhaal dat we vertellen. Het publiek zit aan beide kanten van het speelveld. Dankzij de nieuwste cameratechnologie van hoofdrolspeler Stijn Proesmans kan iedereen in de zaal overal goed meevolgen. We kunnen ook de sfeer van New York van de jaren 90 nabootsen. Wil je de nazomer en vroege herfst op een bijzondere manier benutten, dan moet je eens komen kijken.” De vele positieve reacties na de preview lieten een diepe indruk achter: “Staand en langdurig applaus lieten ons een diepe indruk na. Omdat we heel dicht bij het publiek staan, voelen we elke glimlach en elke traanl onderweg. Dit is een fantastisch debuut”, aldus Stijn Proesmans.

RENT’ gaat op zaterdag 17 september 2022 in première in de Blikfabriek van het Antwerpse Hoboken. Tickets vanaf 30 euro (inclusief reservatiefee). Meer info en speeldata vind je op www.deepbridge.be .Tot eind november koop je je tickets met een vroegboekkorting van 15% en op de donderdagavonden geldt een voordelig studententarief.