...

‘RENT’-cast verhuist naar De Blikfabriek voor de previews

‘RENT’-cast verhuist

RENT’-cast verhuist naar De Blikfabriek voor de previews. De studio-repetities zitten erop. De acteurs verhuizen naar de Blikfabriek en voegden de laatste 3 previews toe. Van 29 oktober tot 14 november 2021 organiseert “RENT” 12 voorstellingen. De ‘RENT’-acteurs repeteerden de voorbije weken intensief om een ​​exclusieve preview te geven van de nieuwe Vlaamse versie van de succesvolle Broadway Rock Musical. Van 29 oktober tot 14 november kan je (slechts) 12 keer de indrukwekkende Blikfabriek bezoeken, een innovatiecentrum voor jonge creatieve ondernemers in de Antwerpse wijk Hoboken.

Rent De Musical

Was vroeger de locatie voor fotoshoots

De inspirerende plek was vroeger de locatie voor fotoshoots en de opnames van de ‘Seasons of Love’-clip. “Rent” vertelt het verhaal van een groep creatieve vrienden die hun dromen willen verwezenlijken in een wereld waar sociale-en politieke onrust domineert en hiv het leven van veel mensen kost. Dit is inderdaad een “reis van het geheugen”, terugkerend naar de jaren 90 en een omgeving die wordt gekenmerkt door machtsmisbruik, geldgebrek, drugsgebruik en fysieke en mentale uitputting.

Erkende thema’s

Dit zijn erkende thema’s en zijn nog steeds erg populair. De vrienden overleven, dankzij hun positieve ingesteldheid en het besef wat er echt telt en belangrijk is in het leven. De clip van ’Seasons of Love’ is de eerste kennismaking met de ‘RENT’-cast en de locatie. Je herkent Pieter Jan De Paepe (Tom Collins), Ruben Van Keer (Roger Davis), Lien Van den Bossche (Mimi Marquez), Stijn Proesmans (Mark Cohen), Saïn Vantomme (Joanne Jefferson), Lyssa Tejero (Maureen Johnson), Kenny Verelst (Benjamin ‘Benny’ Coffin III) en Bart Aerts. Deze laatste neemt de opvallende rol van Angel voor z’n rekening.

Mix van ervaren musicalartiesten en jonge beloften

In het ensemble zien we Samuël Anastasi, Jens Sauviller, Bjarne Verschueren, Gregory Langen, Steven Savelkoels, Alphonso Camalandua, Kato Aerts, Marit Dollevoet, Samantha Lernout, Liesbeth Roose, Cinthia de Neef, Stéphania Casneuf en Charlotte Campion. “Het is die unieke mix van ervaren musicalartiesten en jonge beloften die ‘RENT’ naar een hoger niveau tilt, zo bleek tijdens de voorbije repetitieweken. We schakelen nu een versnelling hoger, want op de site van de Blikfabriek starten we vanaf vandaag met de dagelijkse repetities en doorloop.

Een beklijvende voorstelling

Wie naar de previews komt, krijgt een beklijvende voorstelling te zien die niemand onberoerd zal laten, in een versie waarbij de locatie een belangrijke rol speelt, zowel in het maakproces als straks voor de bezoekers. Met de clip onderstrepen de cast en regisseur-vertaler hoeveel zin ze nu al hebben in de exclusieve voorstellingen, die ze van 29 oktober tot 14 november 2021 – er zijn een paar extra, laatste data toegevoegd – 12 keer spelen. Voor iedereen die komt kijken, maar ook wie betrokken is bij dit verhaal, wordt het hoe dan ook een bijzondere ervaring”, klinkt het bij Deep Bridge.

‘RENT’-cast verhuist naar De Blikfabriek voor de previews - Aankondigin Rent

Meer info over de musical en de complete cast vind je op https://deepbridge.be/shows/rent/