...

Schlagerfestival 2021 alweer een succes!

Schlagerfestival 2021 lokte 60.000 toeschouwers

Schlagerfestival 2021 lokte 60.000 toeschouwers die geweldig konden zwieren met hun aan de ingang gekregen servetten. Vanaf vrijdagavond organiseert de Hasseltse Trixxo Arena nog 5 “schlagers”-evenementen. Meer dan 60.000 bezoekers sloten zich aan bij het 15e Schlagerfestival met een Covid Safe-ticket. Op het podium in ’t midden, in een uitbundige zaal vol zwierende servetten, zorgen de artiesten met de liveband en dansers opnieuw voor een unieke sfeer. Het publiek werd verwend want naast debutant Luc Appermont was ook Kürt Rogiers aanwezig, wat voor een bijzonder moment zorgde. “Schlagerfestival is een groots volksfeest voor een breed publiek van verschillende leeftijden.

Schlagerfestival 2021

Tienduizenden mensen op de been

Vooral de jonge mensen die elk jaar voor het eerst komen, samen met onze trouwe bezoekers, is een van de geheimen van het succes. Met 365 bussen brengt het tienduizenden mensen op de been, die er samen één groot feest van maken”, klinkt het bij de organisatoren. Wie nog wil komen meezingen met o.a. De Romeo’s, Willy Sommers, Christoff, Jan Smit, Laura Lynn en de debuterende Raymond van het Groenewoud, kan dat nog op vrijdag 29 oktober 2021, want voor die voorstelling zijn er nog tickets. Meer info vind je op  www.hetschlagerfestival.be. Door bekende omstandigheden moesten de fans van Het Schlagerfestival ruim 1,5 jaar wachten, maar dit weekend en volgend weekend kunnen ze zich weer uitleven in Trixxo Arena Hasselt, waar het 15e Schlagerfestival wordt gehouden.

Verkleed en enthousiast

“We kunnen eindelijk weer genieten van het ongecompliceerde plezier en zingen met Willy Sommers, Christoff en De Romeo’s”, zei een groep vrienden uit De Kempen verkleed en enthousiast. Bezoekers van het Schlagerfestival komen niet alleen uit de regio Limburg, maar ook uit Vlaanderen en heel Nederland, zeker nu Jan Smit erbij betrokken is. “Wij komen uit Utrecht en brachten de dag door in Hasselt. We komen voor de gezellige sfeer en typische polonaises door de zaal. Dat herinner ik me nog van de laatste keer was. Voor ons was het geweldig om Jan aan het werk te zien en te ervaren hoe populair hij ook is in Vlaanderen”, klinkt het bij moeder en dochter.

Schlagerfestival 2021 (1)

Glas water van Bart Kaëll

Aangemoedigd door het publiek, is het glas water van Bart Kaëll in zijn “Marie-Louise” één van de vele hoogtepunten, net als het ‘Waar zijn die handjes?’-moment van Yves Segers en de doortocht van Laura Lynn. Met haar debuutsingle ‘Je hebt me 1000 maal belogen’ lag ze mee aan de basis van het festival. Na de eerste editie had ik nooit gedacht dat het Schlagerfestival zou uitgroeien tot dit enorme succesverhaal. Samen met mijn collega-artiesten ben ik heel blij dat we een bijdrage kunnen leveren. Niet alleen op het podium maar ook ernaast zag ik het optreden en de unieke sfeer voor alle leeftijden. Natuurlijk misten we dit populaire festival allemaal heel erg”, aldus Laura Lynn.

Les lacs du Connemara

Naast de prachtige randanimatie, waaronder paardenmolen en botsauto’s, wordt het feestelijke karakter van de 15de editie nog eens extra onderstreept tijdens ‘Les lacs du Connemara’. Op het moment dat Wim Soutaer en Charles Van Domburg samen met het orkest dit inzetten, werd het gekregen witte servet boven gehaald en volgde het collectieve zwaaimoment. “Kippenvel. Dit is echt een van de mooiste dingen die we op het podium hebben meegemaakt en gezien”, zeiden de twee in koor. Zelfs het icoon van de Vlaamse muziek Raymond van het Groenewoud weet inmiddels dat schlageren ook samen zingen betekent. Op 70-jarige leeftijd maakte hij zijn debuut op het Schlager festival, dat indrukwekkend was.

Schlagerfestival 2021 (2)

Raymond past perfect

Schlagerfestival 2021 (3)

Vooral dankzij ‘Meisjes’, ‘Vlaanderen Boven’ en zijn heerlijke ‘Cha Cha Cha’ die er allemaal als zoetekoek ingingen. “Raymond past perfect, hij zorgde zelfs voor extra sfeer, want iedereen stond keihard mee te zingen. Dit is een legende”, aldus een blije feestliefhebber, die bij het debuut ook zijn eerste keer als presentator Luc Appermont prees. Luc en zijn voorganger, Kürt Rogiers, grepen moeiteloos het publiek. Op sommige momenten zorgde de duo-presentatie voor vuurwerk en hilarische momenten. Vooral het meezinggedeelte met het publiek was een voltreffer.

Schlagerfestival 2021 (4)

Foto’s: House Of Entertainment

Op 23, 24, 29 en 30 oktober 2021 kan je in de Trixxo Arena Hasselt nog terecht voor Het Schlagerfestival. Voor vrijdag 29 oktober zijn er voor snelle beslissers die zin hebben in een feestje nog kaartjes. Meer info en tickets vind je op www.hetschlagerfestival.be

Het Schlagerfestival is een organisatie van DPG Media en PSE Belgium. Het festival is enkel toegankelijk met een Covid Safe Ticket.