...

‘RENT’ de rockmusical in een compleet nieuwe versie

Rent een gloednieuwe, eigen versie

‘RENT’ de rockmusical in een compleet nieuwe versie gestoken door Deep Bridge. “Als het echte leven elke dag meer en meer op een roman lijkt, hoe leg je dan het echte leven vast”. Zo begint het verhaal, deze rockmusical geïnspireerd op Puccini’s La Bohème…Helaas is hij momenteel brandend actueel. In het najaar van 2021 zal Deep Bridge een gloednieuwe, eigen versie produceren van de rockmusical die 25 jaar geleden in New York in première ging. De show wordt pas in het voorjaar van 2022 aan het publiek getoond, maar dit najaar kun je al enkele exclusieve previews bekijken.

Rent

Gebrek aan geld en drugsmisbruik

Een groep creatieve vrienden streeft ernaar hun dromen na te jagen. In een wereld van sociale en politieke onrust, gedomineerd door een virus dat vele levens kost. Deze situaties, gebrek aan geld en drugsmisbruik, vormen een uitdaging voor hun lichaam en geest. Door hun positieve houding kunnen ze echter hun eigen problemen onder ogen zien en ontdekken wat echt belangrijk voor hen is.

bijzondere plekken in Antwerpen

“In “La Bohème” moeten de personages tuberculose bestrijden, in “Rent” het HIV. In de wereld van vandaag die zwaar wordt getroffen door, willen we het verhaal van “RENT” opnieuw vertellen. We hebben een repetitie op bijzondere plekken in Antwerpen die al een jaar langs de zijkant toekijken. Net als iedereen kunnen ze van een moeilijk jaar een positieve boodschap van hoop en vriendschap maken. Vanuit hun persoonlijke ervaringen kunnen ze het verhaal van deze voorstelling vertellen.

hopen ze met ‘RENT’ weer moed te geven

De doelgroep zijn jongeren aan de rand van het volwassen leven, die net als de meeste van onze acteurs de afgelopen maanden keihard zijn geraakt door de maatregelen en beperkingen. Ze hebben ook het gevoel dat er een jaar in hun leven is verstreken en dat het nooit meer terug komt. We hopen ze met ‘deze musical’ weer moed te geven en ze te laten genieten van al het goede dat onze wereld te bieden heeft”, aldus Deep Bridge.

Rent

In het najaar van 2021 spelen we op een bijzondere locatie in het Antwerpse een aantal previews. Er zullen slechts heel beperkt tickets beschikbaar zijn. Op www.deepbridge.be/rent kan je je nu al registreren voor die exclusieve voorverkoop. Pas in het voorjaar van 2022 zal de voorstelling spelen voor het grote publiek. RENT’ wordt gepresenteerd in samenwerking met Auteursbureau ALMO, in opdracht van Music Theatre International (Europe).