...

Music Hall Classics presenteert Puccini’s La Bohème in Stadsschouwburg Antwerpen

Music Hall Classics presenteert Puccini’s La Bohème in Stadsschouwburg Antwerpen - Logo Music Hall

Music Hall Classics presenteert Puccini’s meesterlijke opera en tijdloze love story ‘La Bohème’ in Stadsschouwburg Antwerpen

Music Hall Classics presenteert Puccini’s La Bohème in Stadsschouwburg Antwerpen - Aankondiging La Bohéme

8 mei 2020 – Stadsschouwburg Antwerpen

Liefde! Tragedie! Het meest pakkende liefdesverhaal ooit, de opera ‘La Bohème’ van Giacomo Puccini, is helemaal terug. Music Hall Classics brengt dit meesterwerk in een gloednieuwe, hedendaagse enscenering voor het grote publiek. Ervaar op 8 mei 2020 in Stadsschouwburg Antwerpen waarom deze tragische romance over arme Parijse kunstenaars die zich verliezen in de liefde en kunst, al generaties lang harten doet overlopen. Tickets & info: www.musichall.be

Weinig operacomponisten konden met hun muziek de emoties zo beroeren als Giacomo Puccini (1858-1924) en weinig opera’s vinden zo vlot hun weg naar het hart als zijn ‘La Bohème’. Met dit werk, zijn vierde opera, openbaarde Giacomo Puccini zich als een opvallend originele componist en beleefde hij zijn internationale doorbraak. Nochtans reageerden de recensenten na de première in Turijn (1896) – onder de dirigeerstok van een piepjonge Arturo Toscanini – eerst nogal lauw, maar het publiek smulde ervan. De opera wordt meteen een kaskraker en blijft tot op heden met recht en rede één van de meest opgevoerde opera’s ter wereld.

Music Hall Classics presenteert Puccini’s La Bohème in Stadsschouwburg Antwerpen - Bohème

‘La Bohème’ behoort tot de absolute meesterwerken in de Italiaanse opera en vertelt in een opeenvolging van prachtige scenes, een passioneel en tijdloos verhaal. Het werk bevat enkele van de meest memorabele aria’s uit het operarepertoire, zoals ‘Che gelida manina’, ‘Mia chiamano Mimi’ en ‘Quando m’en vo’, alsook het duet ‘O soave fanciulla’. Wat te verwachten bij deze nieuwe uitvoering van producent Geert Allaert: Internationale zangers van topklasse en een majestueuze, maar toch ook poëtische enscenering met adembenemende decors en kleurrijke kostuums.

Het verhaal
In de opera ‘La Bohème’ uit 1894 vertelt Giacomo Puccini op een meesterlijke manier het verhaal van vier bevriende kunstenaars in het 19de-eeuwse Parijse Quartier Latin. Samen proberen zij de koude winter te overleven. Ze hebben aan alles te kort en toch koesteren ze hun bestaan als bohémiens. Vanuit hun stamkroeg Café Momus laten ze hun idealen op de wereld los. Tussen de poëet Rodolfo en het buurmeisje Mimi ontbrandt op een koude avond de grote liefde, die natuurlijk in gevaar komt. Mimi is ongeneeslijk ziek en van de liefde alleen kan het koppeltje niet leven. Ze zou beter een rijke minnaar zoeken. Wat daarop volgt is een passionele saga van liefde, emotie en vriendschap in tijden van tragedie. Of je nu zelf een moderne bohémien bent of niet, de perikelen van Rodolfo en Mimi raken iedereen die ooit heeft liefgehad in moeilijke omstandigheden.

Aan de hand van de aangrijpende liefdesgeschiedenis van Mimi en Rodolfo beschrijft Puccini ook de harde levensomstandigheden van de jonge mensen zonder geld, maar wel boordevol idealen en levenszin. Het kan haast niet anders of Puccini moet inspiratie hebben geput uit zijn eigen studentenleven in Milaan.

Puccini toont zich met zijn beeldende muziek en luisterrijke partituur de schilder van het echte leven, zoals geen enkele andere operacomponist dat kon. Muziek recht uit het hart.

Mis deze kans niet om een ontroerend spektakel en een rasechte opera-klassieker van je must-see-lijstje af te vinken!

Praktisch
‘La Bohème’
Vrijdag 8 mei 2020 – 20u – Stadsschouwburg Antwerpen

Italiaans gezongen, met Nederlandstalige boventiteling
Duur voorstelling: 2u20 (excl. pauze)
Tickets & info: www.musichall.be

Componist: Giacomo Puccini
Producent: Geert Allaert
Regie en dramaturgie: Jean-François D’hondt
Dirigent: Igor Tchernetsky, Viachaslau Charnukha
Scenografie en lichtontwerp: Marc Cnops
Kostuumontwerp: Nancy Avondts
Orkest en koor: Music Hall Classical Orchestra and Chorus
Resident Director: Brigitte Derks
Music Hall Classics presenteert Puccini’s La Bohème in Stadsschouwburg Antwerpen - Affiche La Bohémz