...

Els de Schepper doet beroep op Aarschotse dansers

Els werd bijgestaan door Christophe Degelin

Els de Schepper doet beroep op Aarschotse dansers in de nieuwste videoclip. In het lege Antwerpse Arenberg Theater nam cabaretier en zangeres Els De Schepper (‘Supervrouw’, ‘Niet geschikt als Moeder’, ‘Als ik je morgen ergens tegenkom’) onlangs haar nieuwste single “Extase” “de videoclip” op. Deze veelzijdige artieste werd bijgestaan ​​door het Aarschotse dansgezelschap VZW Puur. Choreograaf Christophe Degelin (37) en zijn collega Manon De Boevere creëerden samen de TikTok-dans. “Door het succes van de single van Els draait de clip overal mee aan hoge snelheid. Voor ons team is dit een zeer prettige en unieke ervaring. Dit jaar de kers op de taart voor onze viering van ons 10-jarig jubileum. ” aldus Christophe.

Els De Schepper

350 leden van verschillende leeftijdsgroepen

Na het behalen van een master in hedendaagse dans in het buitenland keerde de 23-jarige choreograaf Christophe Degelin 14 jaar geleden terug naar België en begon hij in Aarschot met de VZW Puur. “Met veel enthousiasme zijn we klein begonnen. Na mijn terugkeer ben ik gestart met lesgeven in een klein zaaltje dat ik kon huren van de Aarschotse middelbare school Sancta Maria. Er was onmiddellijk grote belangstelling voor mijn lessen Moderne Dans en Hip-Hop. In datzelfde jaar besloot ik mijn eigen vzw Puur op te richten.” Het dansgezelschap heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een goed gestructureerde organisatie met 350 leden van verschillende leeftijdsgroepen, die wekelijks deelnemen aan moderne jazz, tapdans, muziektheater, klassiek ballet en Afrikaanse dans.

Cristophe was reeds achtergrondzanger en danser bij Els

Christophe organiseerde ook veel zomer- en musicalkampen. “Zelfs in deze bijzondere tijden blijven de meeste mensen nog steeds in hun land. Een paar jaar geleden reisden we met 15 leden van Junior Company en Compagnie Puur naar India, wat voor ons allemaal een unieke ervaring was. Sterker nog, in ons 10 jarig bestaan nog te kunnen meewerken aan de videoclip van Els de Schepper, is voor ons zeker de kers op de taart !” 14 jaar geleden werd Christophe Degelin uitgenodigd om via een gemeenschappelijke kennis samen te werken met de populaire komiek Els de Schepper tijdens haar theater  tour “Supervrouw” (2007). “Ik was toen achtergrondzanger en danser en nam deel aan meer dan 120 voorstellingen in Vlaanderen.

Ik nodig iedereen uit om de Clip te bekijken

Ik ontwierp ook de choreografie voor “Els De Schepper – Roddelt!” (2009), een concert in Antwerpse Lotto Arena. Daarna verloren we een tijdje het contact met elkaar, totdat Els me belde en een ander “gek idee” bracht voor haar nieuwste single “Extase” (lacht) Tijdens onze brainstormsessie vroeg Els me meteen om een ​​dans te bedenken voor het koor. Daarna hebben mijn collega Manon en ik iets gemaakt dat alleen echte TikTok-fanaten kunnen imiteren. Ik nodig iedereen uit om de Clip te bekijken op tv of online. Geloof me: dit is een echte uitdaging! Els’ typische “geestige” humor komt zeker terug in de montage. Er zitten ook veel interessante dingen in, wat dit nummer en deze video echt speciaal maakt.

Meespelen in de videoclip van Els was een absolute primeur

Ik begrijp het succes omdat “Extase” een ongelooflijk fascinerend nummer is met veel “goede resonanties” en emotionele kanten. Dit is een pakkend nummer, iets dat mensen nu nodig hebben. ” Voor VZW Puur en haar leden is meespelen in de videoclip van Els de Schepper een absolute primeur: “Els is een echte vakmadam en een perfectioniste pur sang. Het was dus opnieuw super fijn samenwerken met haar, maar meedraaien in een echt profesioneel parcours is echt niet simpel. Iedereen vond het dus enorm spannend”, aldus Christophe die zelf al verschillende keren op de planken stond in Musicals, waaronder ’14-18′,’Peter Pan’, ’40-45′ en’Daens’.

Els De Schepper

Het was inderdaad een geweldige dag

Vol trots blikt de choreograaf terug op de opnames: “Alle danseressen hebben ondertussen al heel wat ervaring. Iedereen stond gefocust en gepassioneerd te dansen. Ik ben inderdaad heel fier op mijn 12 dansers net als Els die ons na afloop van de opnames nog uitvoerig is komen bedanken en feliciteren.” “Ik moet toegeven dat ik supert zenuwachtig was, maar eigenlijk was het ongelooflijk gezellig!”, vertelt de 29-jarige Tessa Commers uit Rillaar. Haar collega, de 25-jarige Lieke Verlé uit Aarschot, treedt haar bij: “Het was inderdaad een geweldige dag en vooral een unieke ervaring! Dat we dit in deze coronaperiode hebben mogen meemaken, woooow!”, klonk het enthousiast.

in de week van 13 of 19 september een gratis proefles

De 10de verjaardag van VZW Puur zal ook de komende maanden nog gevierd worden. “We hebben plannen voor een grote show, maar die kan door de maatregelen jammer genoeg nu nog niet doorgaan. We kijken alvast uit naar ons volgende seizoen, maar eerst willen we onze leden graag nog eens bedanken voor het volgen van onze lessen die noodgedwongen buiten in onze tent werden gegeven. Met het oog op het nieuwe seizoen kunnen nieuwe leden zich bij ons nog inschrijven, of in de week van 13 of 19 september een gratis proefles meepakken. We organiseren deze zomer ook heel wat dans- en musicalkampen in o.a. Aarschot, Diest, Laarne, Maldegem, De Panne en Cadzand.”

Foto’s: Els de Schepper, Christophe Degelin & VZW Puur

Els de Schepper haar nieuwe single ‘Extase’ is digitaal beschikbaar. Meer info over de try-outs en haar theatertournee ‘Els ziet ze vliegen’ vind je op www.elsdeschepper.com


Meer info over deze en andere activiteiten van VZW Puur vind je op www.vzwpuur.be.